Kutsu ystävät koolle ja loihdi bistrotunnelmaa nostamalla pöytään suuri kattilallinen kullankeltaisessa liemessä uivia herkkuja.
Sinisimpukat sahramiliemessä
Ainekset
Työvaiheet
1. Pese simpukat huolellisesti kylmällä vedellä ja juuresharjalla. Poista simpukat, jotka eivät sulkeudu kopauttaessa. Laita puhtaat simpukat jääkaappiin odottamaan liemen valmistusta.
2. Kuori ja pilko sipulit sekä kuutioi chili. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipuli, chili ja sahrami.
3. Lisää valkoviini ja anna liemen kiehua muutama minuutti. Lisää vielä kalaliemi ja crème fraiche. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
4. Lisää kaikki simpukat kerralla kattilaan ja laita kansi päälle. Anna kiehua kolme minuuttia niin, että simpukat aukeavat. Poista avautumattomat simpukat.
5. Ripottele korianterisilppua simpukoiden päälle. Tarjoa simpukoiden seurana rapeakuorista tai paahdettua vaaleaa leipää.