Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
Arla Keittiö

Kutsu ystävät koolle ja loihdi bistrotunnelmaa nostamalla pöytään suuri kattilallinen kullankeltaisessa liemessä uivia herkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Pääruoaksi kahdelle, alkuruoaksi
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinisimpukat sahramiliemessä

Ainekset

1
kg
sinisimpukoita
4
salottisipulia
1
chili (mieto)
1-2
rkl
öljyä
1
pss
sahramia
1
dl
valkoviiniä
1
l
kalalientä (kuutiosta, fondista tai valmista lientä)
1
prk
Arla Lempi Crème fraîche 28%
Lisäksi:
kourallinen korianteria
vaaleaa leipää

Työvaiheet

1. Pese simpukat huolellisesti kylmällä vedellä ja juuresharjalla. Poista simpukat, jotka eivät sulkeudu kopauttaessa. Laita puhtaat simpukat jääkaappiin odottamaan liemen valmistusta.

2. Kuori ja pilko sipulit sekä kuutioi chili. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipuli, chili ja sahrami.

3. Lisää valkoviini ja anna liemen kiehua muutama minuutti. Lisää vielä kalaliemi ja crème fraiche. Kuumenna liemi kiehuvaksi.

4. Lisää kaikki simpukat kerralla kattilaan ja laita kansi päälle. Anna kiehua kolme minuuttia niin, että simpukat aukeavat. Poista avautumattomat simpukat.

5. Ripottele korianterisilppua simpukoiden päälle. Tarjoa simpukoiden seurana rapeakuorista tai paahdettua vaaleaa leipää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla