13:03 | 4.12.2014
Siruunamarinoitu fenkoli
Talven näyttävin kalaruoka on kunnianosoitus Michelin-ravintola Postresille, joka suuri sulki ovensa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min (+ lisukkeet 1 t)
Vaikea
Siruunamarinoitu fenkoli
Ainesosat
4
keskikokoista fenkolia
1
l
vettä
4
sitruunan mehu
1/2
dl
merisuolaa
Vaiheet
- Voit valmistaa fenkolit jo paria päivää ennen tarjoamista. Leikkaa pois fenkoleista kova kanta ja ontot varret. Viipaloi fenkolit pituussuunnassa.
- Pane fenkolisiivut kattilaan. Lisää vesi, sitruunanmehu ja suola. Keitä, kunnes fenkolit ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia. Jätä fenkolit liemeen jäähtymään ja siirrä jäähtyneinä jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään 1 vuorokausi.
- Lämmitä fenkolit liemessä ennen tarjoamista tai valuta ne hyvin ja paahda ravintola Postresin tapaan pannussa nopeasti molemmin puolin.