Suosittu amerikkalainen red velvet -kakku muuntautuu suomalaiseen makuun pellillä paistettuna ja kirpsakalla kuorrutteella päällystettynä. Ruudut viimeistellään marjajauheesta tehdyin sydämin ja herkutellaan yhdessä ystävien kanssa.
Sitruunaiset red velvet -ruudut
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita valkoviinietikka ja Arla Lempi kermaviili. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää sulatettu voi, etikka-kermaviiliseos ja elintarvikeväri. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.
Valmista pohjan paistuessa kuorrutus. Pehmennä maustamaton tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita joukkoon Arla Keittiö sitruuna-limerahka. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Nosta kuorrute jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa n. 10 x 10 cm:n pala kartonkia tai pahvia, ja leikkaa palan keskelle pieni sydän. Voit tehdä sydämen sijaan tähden tai muun haluamasi kuvion esim. piparkakkumuottia apuna käyttäen.
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja leikkaa ruuduiksi. Koristele piiras siivilöimällä kunkin ruudun päälle marjajauhetta muotin läpi.