Rapean suolaisiin soijasilakoihin tulee himo.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo
Soijasilakat ja piparjuurikastike
Ainekset
400
g
silakkafileitä
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
soijakastiketta
1/2
dl
vettä
Piparjuurikastike
1/4
kurkku
1
pieni salottisipuli
1
dl
majoneesia
1
dl
kermaviiliä
2
tl
raastettua piparjuurta (valmiina kaupasta)
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyörittele silakkafileet kauttaaltaan vehnäjauhoissa. Asettele fileet kalan muotoon taitettuina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Sekoita soijakastike ja vesi. Voitele silakat soija-vesiseoksella ja laita uuniin paistumaan 45 minuutiksi. Voitele silakoita lopulla soija-vesiseoksella paiston aikana kaksi kertaa, noin 15 minuutin välein. Valmiit silakat ovat väriltään tummia ja rakenteeltaan rapeita.
- Kuori ja leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli. Yhdistä piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
- Dippaa hieman jäähtyneitä silakoita piparjuurikastikkeeseen.