Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Sami Repo

Rapean suolaisiin soijasilakoihin tulee himo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Soijasilakat ja piparjuurikastike

Ainekset

400
g
silakkafileitä
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
soijakastiketta
1/2
dl
vettä
Piparjuurikastike
1/4
kurkku
1
pieni salottisipuli
1
dl
majoneesia
1
dl
kermaviiliä
2
tl
raastettua piparjuurta (valmiina kaupasta)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyörittele silakkafileet kauttaaltaan vehnäjauhoissa. Asettele fileet kalan muotoon taitettuina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  2. Sekoita soijakastike ja vesi. Voitele silakat soija-vesiseoksella ja laita uuniin paistumaan 45 minuutiksi. Voitele silakoita lopulla soija-vesiseoksella paiston aikana kaksi kertaa, noin 15 minuutin välein. Valmiit silakat ovat väriltään tummia ja rakenteeltaan rapeita.
  3. Kuori ja leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli. Yhdistä piparjuurikastikkeen aineet keskenään.
  4. Dippaa hieman jäähtyneitä silakoita piparjuurikastikkeeseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla