Soppa365 on lisännyt 270 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
KUVA Sami Repo

Siemenistä ja manteleista paahdettu dukkah-mauste sopii täydellisesti broilerille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Dukkah-broileri

Ainekset

16
broilerinkoipipalaa
2
tl
suolaa
Marinadi
4
rkl
hienonnettua inkivääriä
1
sitruunan mehu
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
siirappia
Dukkah-mausteseos
2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
tl
chilijauhetta
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan grillitoiminnolle. Sekoita marinadin ainekset.
  2. Lado broilerikoivet uunivuokaan. Sivele marinadi pintaan ja suolaa koivet. Kypsennä broilereita 5 minuuttia uunin grillivastuksen alla jatka kypsennystä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
  3. Tee dukkah. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksu. Jauha ainekset tehosekoittimessa rouheeksi. Paahda seesaminsiemenet pannussa ja lisää mausteseokseen. Hiero dukkahia reilusti kypsän broilerin pintaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2070 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuunaa lämppärit tähän päivään! Ohuet varsiparsakaalit, vuohenjuusto ja kikherneet paahtuvat leipien päällä rapean meheväksi täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolämppärit ja punajuurisalaatti

Ainekset

4
isoa viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
dl
majoneesia
2
tl
savupaprikaa
1
prk (230 g)
kikherneitä
300
g
varsiparsakaalia (broccolini)
1
pieni punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
Punajuurisalaatti
3
dl
etikkapunajuurikuutioita
1
omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
majoneesia
3
dl
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leipäviipaleet uunipellille. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja savupaprika majoneesiin. Voitele leivät seoksella.
  2. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Halkaise varsiparsakaalit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kikherneet, kasvikset, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Jaa seos leiville.
  3. Murustele vuohenjuusto leiville. Kypsennä kuumassa uunissa noin 7–10 minuuttia.
  4. Mittaa punajuurikuutiot kulhoon. Kuori ja kuutioi omena. Hienonna persilja. Yhdistä punajuuri, omena, persilja ja majoneesi. Kääntele pinaatti lopuksi salaattiin. Tarjoa kuumien leipien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1028 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Koe juustoisen kermapastan ihanuus – ilman juustoa ja kermaa! Vegaanisen, täyteläisen pastakastikkeen joukkoon sekoitetaan paahdettuja ruusukaaleja, jotka muodostavat valtavan hyvän makuparin kastikkeen valkosipulin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosipuli-ruusukaalipasta

Ainekset

500
g
ruusukaaleja
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Kastike
6
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
¾
dl
valkoviiniä
4
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
mantelimaitoa
4
rkl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
dl
vegaanista juustoraastetta
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita ruusukaalit leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja hunajaa ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda noin 15 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulinkynsiä noin 3 minuuttia. Lisää viini ja anna haihtua puoleen. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja mantelimaito erissä. Vatkaa kastiketta koko ajan (esimerkiksi pallovatkaimella), jolloin siihen ei jää isoja möykkyjä.
  3. Siirrä kastike tehosekoittimeen tai kulhoon. Lisää ravintohiivahiutaleet, mausteet ja juustoraaste. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Siirrä kastike takaisin kattilaan ja anna sen tekeytyä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun keität pastan.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja sekoita kastikkeen ja paahdettujen ruusukaalien kanssa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1028 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paistopisteen valmis grillikana on paljon muutakin kuin laiskan lounas. Siitä valmistuvat esimerkiksi nämä helpot ja mehevät italialaiset kanapullat, jotka peitellään tomaattikastikeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialaiset kanapullat

Ainekset

300
g
kypsää (nahatonta) grillikanaa
3
leipäviipaletta
½
dl
maitoa
1
valkosipulinkynsi
½
dl
hienonnettua basilikaa
1
dl
oliiveja
2
rkl
kapriksia
½
dl
raastettua parmesaania
1
kananmuna
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
rkl
oliiviöljyä
Tomaattikastike
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (á 400 g)
tomaattimurskaa
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista kanasta nahka ja hienonna liha.
  2. Poista leivästä reunat ja hienonna karkeaksi. Kaada päälle maito ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna basilika.
  3. Laita liotettu maito, oliivit, maito, kaprikset, valkosipuli ja parmesaani tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi. Lisää kana ja kananmuna ja jatka hetki, mutta älä tee liian tasaista massaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja pyöritä palloiksi.
  4. Nosta pullat uunivuokaan ja lorauta oliiviöljyä päälle. Kypsennä uunissa 10 minuuttia ja käännä pullat. Jatka paistamista toiset 10 minuuttia.
  5. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota valkosipulia noin 2 minuutin ajan, kunnes se on pehmeää, mutta ei ruskeaa. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kastike on saostunut. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  6. Kaada kastike pullien päälle uunivuokaan. Paista vielä 15 minuuttia. Hienonna pinnalle tuoretta basilikaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2070 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka kanaviillokki ei olisi kuulunut lemppareihisi koulussa, tämä päivitetty versio saattaa singahtaa teilläkin arkiruokien kärkisijoille. Mikä parasta, maukas soosi valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaviillokki

Ainekset

1
grillibroileri (n. 1,3 kg)
2
lehtisellerinvartta
¼
purjo
dl
kanalientä (fondista)
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
currya
dl
kermaa
2
tl
viherpippuria
1–2
rkl
sitruunamehua
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Erottele broilerinliha luista kulhoon sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna purjo. Valmista kanaliemi ja pidä se kuumana.
  2. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista selleriä ja purjoa voissa pari minuuttia. Sekoita jauhot ja curry joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Kaada kuuma kanaliemi pannuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja broilerinliha ja kiehauta seos.
  4. Murskaa pippurit. Mausta viillokki pippurilla ja sitruunamehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Kommentit (0)