Soppa365 on lisännyt 236 reseptiä.
Linkitetty 194 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Outi Väisänen

Maailman paras jääkahvi tarvitsee kaksi erikoisainesta: kylmäuutettua kahvia ja kahvijääpaloja. Tai oikeastaan erikoisaineksia on vain yksi, sillä kahvijääpalat tehdään kylmäuutetusta kahvista.

Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
2 min + kylmäuutettu kahvi ja jä
Vaikeustaso
Helppo

Maailman paras jääkahvi

Ainekset

loraus kylmäuutettua kahvia
6
kahvijääpalaa
2-3
dl
kevyt- tai täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Laita ainekset laseihin. Nauti.

Kylmäuutettu kahvi ja kahvijääpalat

Ainekset

1 1/2
dl
tummapaahtoista suodatinkahvia
8
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa kahvinpurut ja vesi kulhoon ja anna seistä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
  2. Suodata kahvi harsokankaan läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Se säilyy pari viikkoa. Pakasta osa kahvista jääpaloiksi.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Kippis! Nyt nautitaan ihanan täyteläinen viski sour – hyvällä omallatunnolla. Säilykekikherneiden liemi eli aquafaba nimittäin toimii cocktailissa kananmunanvalkuaisen tapaan.

Annoksia
1 lasillinen
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaanin Viski Sour

Ainekset

2
rkl
säilykekikherneiden lientä (suolatonta)
4
cl
viskiä
4
cl
vaahterasiirappia
rkl
limettimehua
jäämurskaa
ripaus kurkumaa

Työvaiheet

  1. Mittaa liemi cocktailravistimeen. Ravista vaahdoksi, noin 30 sekuntia.
  2. Lisää viski, siirappi ja limettimehu. Ravista vielä 30 sekuntia.
  3. Täytä lasi jäämurskalla ja kaada juoma lasiin. Koristele kurkumalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Apua, ginissäni on hilloa! Ja syystä, sillä vadelmahillo antaa cocktailiin hauskan maun.

Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + siirappi 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gin & jam

Ainekset

2
dl
giniä
1
dl
sitruunamehua
4
tl
vadelmahilloa
Siirappi
1/2
dl
vettä
1/2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee siirappi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Halutessasi voit tehdä siirapin valmiiksi etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.
  2. Täytä lasit jäillä.
  3. Laita gin, sitruunamehu ja siirappi ravistimeen tai kannuun. Sekoita hyvin. Kaada laseihin. Viimeistele drinkit lusikallisella hilloa. Sekoita hyvin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1672 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Joonas Kaivoluoto Kuva Panu Pälviä

Voi, mikä kahvi! Voilla höystetty Irish Coffee maistuu paremmalta kuin mikään irkkukahvi aiemmin. Voi nimittäin korostaa kahvin suklaisia ja mausteisia aromeja ja tuo esiin viskin öljyistä olemusta.

Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Voilla höystetty Irish Coffee

Ainekset

1,5
tl
fariinisokeria
1,5
tl
huoneenlämpöistä voita
1
dl
tummapaahtoista kahvia
4
cl
irlantilaista viskiä (esimerkiksi Bushmills)
Pinnalle
1–2
rkl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Mittaa sokeri ja voi kuumuutta kestävään lasiin. Lisää kuuma kahvi ja sekoita, kunnes sokeri liukenee ja voi sulaa. Lisää viski.
  2. Vatkaa kermaa hitusen paksummaksi esimerkiksi haarukalla tai suljetussa astiassa ravistaen. Kaada kerma lusikan avulla kuuman juoman pinnalle.

Vinkki! Lämmitä tarjoilulasi etukäteen kuumalla vedellä.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Harry Potterin suosikkijuoma on kermaisen kupliva ja supermakea herkku. 

Kävin äskettäin perhelomalla Lontoossa. Vierailimme Warner Brothersin kuuluisilla studioilla, jossa Harry Potter -elokuvat on kuvattu. Siellä oli tarjolla myös kirjasarjasta tuttuja herkkuja, kuten Bertie Bottin joka maun rakeita – ja tietenkin kermakaljaa. Kirjoista tuttu juoma muistutti...

Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermakalja

Ainekset

1
dl
valmista kinuskikastiketta
1
tlk
cream sodaa (esim. Nokian panimo)
1
tlk
inkivääriolutta
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Vaahdota ensin kerma. Älä tee siitä aivan jäykkää, vaan jätä vaahto pehmeäksi. Sen on tarkoitus muistuttaa oluttuopin päällä olevaa vaahtoa. Vaahdottamisen loppuvaiheessa sekoita kerman joukkoon ruokalusikallinen kinuskikastiketta. 
  2. Laita lasin pohjalle ruokalusikallinen kinuskikastiketta. Kaada sitten lasi puolilleen cream sodaa ja sekoita samalla voimakkaasti, jotta kinuskikastike sekoittuu sen joukkoon. Täytä lasi täyteen inkiväärioluella. 
  3. Lusikoi juoman päälle kermavaahtoa. Voit halutessasi koristella juoman kinuskikastikkeella. 

 

Kommentit (4)

Sampsa

Pitääpä kokeilla! Väri ei kyllä vastaa ihan alkuperäistä (studioilla myytävää), joka on läpinäkyvää (oluen väristä).

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Joo, maku muistuttaa alkuperäistä enemmän kuin väri. Mutta toisaalta: studioilla voidaan käyttää esimerkiksi väriaineita. Epäilen myös, että siellä kinuskin/toffeen maku saattaa tulla ennemmin jostain aromista kuin kinuskikastikkeesta.

Vierailija

Päälle laitettavaan kermavaahtoon kannattaa sekoittaa puolet kauppojen amerikkahyllystä saatavaa marshmallow fluffia, nostaa tämän herkun ihan uudelle tasolle!

TTT

Kumpi inkivääriolut: ginger ale vai ginger beer?