Soppa365 on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 217 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Outi Väisänen

Maailman paras jääkahvi tarvitsee kaksi erikoisainesta: kylmäuutettua kahvia ja kahvijääpaloja. Tai oikeastaan erikoisaineksia on vain yksi, sillä kahvijääpalat tehdään kylmäuutetusta kahvista.

Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
2 min + kylmäuutettu kahvi ja jä
Vaikeustaso
Helppo

Maailman paras jääkahvi

Ainekset

loraus kylmäuutettua kahvia
6
kahvijääpalaa
2-3
dl
kevyt- tai täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Laita ainekset laseihin. Nauti.

Kylmäuutettu kahvi ja kahvijääpalat

Ainekset

1 1/2
dl
tummapaahtoista suodatinkahvia
8
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa kahvinpurut ja vesi kulhoon ja anna seistä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
  2. Suodata kahvi harsokankaan läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Se säilyy pari viikkoa. Pakasta osa kahvista jääpaloiksi.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kesäniitty lasissa! Uusi hittisangria syntyy roseeviinistä ja vadelmista.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Roseesangria

Ainekset

2
nektariinia
1
dl
brandya
2
rkl
sokeria
1
plo (0,75 l) kuivaa roseeviiniä
1
l
sitruunalimonadia
1/2
l
valmista vadelmamehua
3
dl
vadelmia
jäitä

Työvaiheet

  1.  Viipaloi nektariinit isoon kannuun (vet. 2½–3 l).
  2.  Sekoita brandy ja sokeri joukkoon, ja anna maustua noin 15 minuuttia.
  3.  Lisää loput aineet, sekoita ja viimeistele jääpaloilla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Annoksia
4 l
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääri sima

Ainekset

4
l
vettä
250
g
sokeri
250
g
fariinisokeri
vähän alle 1
tl
kuivahiivaa
2
kpl
sitruuna
10
g
tuore inkivääri

Työvaiheet

Kiehauta puolet vedestä ja kuoritut ja lastuiksi leikatut inkiväärinpalat kattilassa. Kaada seos sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä hyvin pesty sitruuna viipaleina joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva sekoita. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria. Huoneenlämmössä sima on valmista 3 vrk, kylmässä sima on valmista vajaassa viikossa.
Muista! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Kippis! Nyt nautitaan ihanan täyteläinen viski sour – hyvällä omallatunnolla. Säilykekikherneiden liemi eli aquafaba nimittäin toimii cocktailissa kananmunanvalkuaisen tapaan.

Annoksia
1 lasillinen
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaanin Viski Sour

Ainekset

2
rkl
säilykekikherneiden lientä (suolatonta)
4
cl
viskiä
4
cl
vaahterasiirappia
rkl
limettimehua
jäämurskaa
ripaus kurkumaa

Työvaiheet

  1. Mittaa liemi cocktailravistimeen. Ravista vaahdoksi, noin 30 sekuntia.
  2. Lisää viski, siirappi ja limettimehu. Ravista vielä 30 sekuntia.
  3. Täytä lasi jäämurskalla ja kaada juoma lasiin. Koristele kurkumalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1713 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Apua, ginissäni on hilloa! Ja syystä, sillä vadelmahillo antaa cocktailiin hauskan maun.

Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + siirappi 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gin & jam

Ainekset

2
dl
giniä
1
dl
sitruunamehua
4
tl
vadelmahilloa
Siirappi
1/2
dl
vettä
1/2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee siirappi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Halutessasi voit tehdä siirapin valmiiksi etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.
  2. Täytä lasit jäillä.
  3. Laita gin, sitruunamehu ja siirappi ravistimeen tai kannuun. Sekoita hyvin. Kaada laseihin. Viimeistele drinkit lusikallisella hilloa. Sekoita hyvin.

Kommentit (0)