Soppa365 on lisännyt 234 reseptiä.
Linkitetty 193 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Outi Väisänen

Maailman paras jääkahvi tarvitsee kaksi erikoisainesta: kylmäuutettua kahvia ja kahvijääpaloja. Tai oikeastaan erikoisaineksia on vain yksi, sillä kahvijääpalat tehdään kylmäuutetusta kahvista.

Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
2 min + kylmäuutettu kahvi ja jä
Vaikeustaso
Helppo

Maailman paras jääkahvi

Ainekset

loraus kylmäuutettua kahvia
6
kahvijääpalaa
2-3
dl
kevyt- tai täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Laita ainekset laseihin. Nauti.

Kylmäuutettu kahvi ja kahvijääpalat

Ainekset

1 1/2
dl
tummapaahtoista suodatinkahvia
8
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa kahvinpurut ja vesi kulhoon ja anna seistä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.
  2. Suodata kahvi harsokankaan läpi, pullota ja säilytä jääkaapissa. Se säilyy pari viikkoa. Pakasta osa kahvista jääpaloiksi.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1625 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Mikael Karttunen Kuva Panu Pälviä

Glögikauden jälkeen tarvitaan jotain raikkaampaa. Tämä punajuuricocktail yhdistää kiinnostavasti suolaista ja makeaa. Täydellinen talvidrinkki!

Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri Sour

Ainekset

8
cl
kirkasta viinaa (esim. Mestaritislaajan nro 1.)
2
cl
punajuurimehua
4
cl
limettimehua
3
cl
agavesiirappia
2
rkl
mustikoita
1
rosmariininoksa
jääpaloja
2
munanvalkuaista
Lisäksi
rosmariinia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Mittaa nesteet ravistimeen. Murskaa mustikat ja irrota rosmariininoksasta 10 lehteä. Lisää ne munanvalkuaisten kanssa ravistimeen. Ravista juomaa ensin ilman jäitä, jotta valkuainen vaahtoutuu.
  2. Lisää jäät ravistimeen ja ravista voimakkaasti jäiden kanssa. Kaada juoma siivilän läpi laseihin. Koristele rosmariinilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Suklaan ja seesaminsiementahnan yhdistelmä on jumalaisen ihana.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min

Tahini-kaakao

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
150
g
tummaa suklaata
7
dl
maitoa
3
rkl
tahinia
1
rkl
sokeria
Koristeluun
seesaminsiemeniä
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota puolet kermasta löysäksi vaahdoksi. Rouhi suklaa.
  2. Kaada kattilaan maito ja loput kermasta. Kuumenna höyryäväksi. Lisää suklaa, tahini ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi. Kuumenna uudelleen, jos kaakao jäähtyi liiaksi.
  3. Jaa neljään kuppiin. Nosta päälle lusikallinen kermavaahtoa, ripottele koristeeksi seesaminsiemeniä ja viimeistele kaakaojauheella.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 542 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Tee alkoholiton cocktail eli mocktail mojiton hengessä! Tämän pirtsakan drinkin juju on pakastetuissa hedelmäpaloissa, jotka viilentävät juoman jääpaloja hauskemmin ja luovuttavat samalla makuaan.

Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 4 t pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Ananasmocktail

Ainekset

1
(1 kg)
ananas
2
limettiä
2
rkl
ruokokidesokeria
1
dl
mintunlehtiä
6
dl
ananastäysmehua
noin 4
dl
kivennäisvettä
Lisäksi
paloiteltuja hedelmiä: esim. appelsiinia, ananasta, limettiä ja/tai sharonhedelmää
mintunoksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ananaksen hattu irti. Säilytä se halutessasi tarjoilua varten.
  2. Leikkaa ananas pystysuunnassa neljään lohkoon. Jätä yksi lohkoista kuorimatta ja kuori loput veitsellä. Paloittele kuoritut lohkot.
  3. Pese limetit hyvin harjalla lämpimän, juoksevan veden alla. Leikkaa ne viipaleiksi.
  4. Levitä limetti- ja ananaspalat esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle ja kiepauta kelmu leikkuulaudan ympäri. Pakasta hedelmiä neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
  5. Nostele jäätyneet hedelmäpalat laakeisiin juomalaseihin. Ripottele päälle ruokokidesokeri ja mintunlehdet.
  6. Murskaa aineksia hieman ruokalusikalla lasin pohjaa vasten, jolloin ainekset rikkoutuvat ja antavat juomaan makua.
  7. Jaa päälle ananasmehu ja täytä lasit kivennäisvedellä. Koristele mintulla ja pudottele laseihin sattumiksi paloiteltuja hedelmiä. Tarjoa heti.

Vinkki! Hassuttele hedelmien hatuilla! Saat niistä hauskat lasinsuojukset.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1625 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Hapokas, ihanasti pirskahteleva kombutsa on vähän kuin simaa, mutta terveellisempää.

Kombutsa on sokeroidusta teestä käyttämällä valmistettu juoma. Sitä myydään jo marketeissakin, mutta sitä voi tehdä itsekin. Valmistaaksesi tarvitset kombutsan eli volgansienen. Amerikassa juoma on niin suosittua, että kombutsasienen voi ostaa terveyskaupasta. Siellä nimi on scoby, joka tulee...

Annoksia
2 l valmista juomaa
Valmistusaika
2 t + tekeytyminen 1-2 vkoa
Vaikeustaso
Helppo

Kombutsa

Ainekset

2
l
vettä
150
g
sokeria
3-4
rkl
mustaa teetä
(inkivääriä, yrttejä tai muita mausteita)
1
kombutsa
2
dl
valmista kombutsaa eli aloitusteetä
Lisäksi
iso lasipurkki
hengittävä harsoliina

Työvaiheet

  1. Keitä vesi ja lisää teelehdet veteen. Voit halutessasi lisätä tässä vaiheessa mausteeksi esimerkiksi yrttejä, sitruunaa tai inkivääriä. Liuota sokeri kuumaan teehen. Voit käyttää tavallista valkoista sokeria.
  2. Anna teen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siivilöi tee. Anna teen jäähtyä hyvin, sillä kombutsasieni ei kestä kuumennusta.
  3. Kaada tee puhtaaseen lasipurkkiin. Lisää purkkiin kombutsasieni ja pari desilitraa valmista kombutsajuomaa eli käynnistysteetä.
  4. Peitä purkki hengittävällä kankaalla ja kiinnitä kangas narulla tai kuminauhalla. Anna tekeytyä huoneenlämmössä valolta suojattuna. Lämpimässä juoma tekeytyy jopa viikossa, viileämmässä tarvitaan pari viikkoa. Maistele juomaa noin viikon kuluttua. Kun juoma maistuu suussasi sopivan hapokkaalta, pullota se. Jos juoma maistuu liian makealta, anna kombutsan tekeytyä vielä.
  5. Pullota juoma puhtaisiin lasipulloihin. Ennen pullotusta valmistele uusi kombutsasatsi eli keitä tee valmiiksi. Sokeroi, mausta, jäähdytä ja siivilöi se. Huuhtele kombutsasieni haalealla vedellä ja laita se puhtaaseen purkkiin uuden satsin kanssa.
  6. Kun pullotat valmiin kombutsajuoman, älä täytä aivan täyteen, jotta juomalle jää tilaa kuplia. Jos et halua juomaan kombutsan höytyviä, siivilöi juoma ennen pullotusta ja kaada höytyvät takaisin seuraavaan juomasatsiin. Jos haluat miedomman juoman, lisää kombutsan joukkoon jäähdytettyä teetä tai hedelmämehua.
  7. Jätä pullot 1-3 päiväksi huoneenläpöön, jotta hiilihappo muodostuu juomaan – vähän samaan tapaan kuin tekisit simaa. Siirrä pullot jääkaappiin ja nauti kuukauden kuluessa.

Kommentit (0)