Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Nopea tomaattikastike maistuu kasvisruokien tai pastan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin tomaattikastike

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1/2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
savustettua paprikajauhetta
400
g
tomaattimurskaa
3-5
tippaa
tabascoa
1
tl
timjamia
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/2-1
dl
vettä (tarvittaessa)

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipuli ja kuullota sitä paistinpannussa öljyssä muutama minuutti.
  2. Lisää paprikajauhe ja jatka paistamista hetki miedolla lämmöllä.
  3. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Hummus on herkkua yhtä hyvin pastan kanssa kuin pitaleivän täytteenäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-punajuurihummus

Ainekset

2
keitettyä punajuurta
1
prk/380 g
punaisia linssejä
1
rkl
tahinia
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
1
dl
turkkilaista jogurttia (10%)
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Paloittele punajuuret tehosekoittimen kulhoon. Valuta linssit ja lisää joukkoon yhdessä tahinin ja sitruunamehun kanssa. Anna käydä tasaiseksi.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää jogurtin kanssa käsin sekoittaen hummukseen. Mausta tahna suolalla ja pippurilla.

Vinkki Linssit ja pavut ovat edullista terveysruokaa. Halvimmalla pääsee toki itse liottamalla ja keittämällä, mutta käyttövalmiinakin ostettuna ne päihittävät helposti samantasoiset proteiininlähteet, kuten punaisen lihan ja kalan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helsinkiläisen kasvisravintolan avokadodippi on niin hyvää, että se saa syöjät säästämään tiskaajan vaivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yes Yes Yes -ravintolan avokadodippi

Ainekset

2
ruukkua korianteria
1
ruukku minttua
1
ruukku thaibasilikaa
50
g
kuorittuja pistaaseja
½
dl
oliiviöljyä
2
avokadoa
1
luomusitruunan kuori ja mehu
½
valkosipulinkynsi
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Koristeluun
2
rkl
parmesaanimurua
2
rkl
rouhittuja pistaaseja
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista yrteistä kovat varret. Kiehauta 3 l vettä ja 4 tl suolaa. Ryöppää yrttejä 30 sekuntia ja nosta reikäkauhalla jääveteen. Puristele jäähtyneet yrtit heti kuiviksi ja taputtele vielä keittiöliinalla. Hienonna yrtit.
  2. Paahda pistaaseja kuivassa kuumassa pannussa noin 5 minuuttia. Hienonna ne teholeikkurissa. Lisää öljy ja yrtit ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  3. Soseuta avokadot, raasta sitruunasta kuori ja purista mehu, kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita ainekset suolan ja pippurin kanssa dippiin.
  4. Koristele parmesaanilla ja pistaaseilla. Viimeistele oliiviöljyllä. Tarjoa esimerkiksi tandoorileivän kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Cashewtomaattitahna sopii mainiosti maustamaan myös pastaa pestokastikkeen tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
5 min + liottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Cashewtomaattitahna

Ainekset

1
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
10
kirsikkatomaattia
1/2
rukku
basilikaa
1
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
esim. täysjyväleipää, avokadoa, raejuustoa, yrttejä yms.

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät 4 tunniksi kylmään veteen likoamaan.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi. Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki Miedon makuinen cashewpähkinä on pähkinäperheen rauta- ja sinkkipitoisin. Se antaa monille ruokalalajeille täyteläisen kermaista makua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Itsetehdyllä kanaliemellä lisää makua ruokiin! Lientä voi käyttää esimerkiksi keittoihin, risottoihin ja kastikkeisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 l valmista lientä
Valmistusaika
10 min + keittäminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kanaliemi

Ainekset

1
l
kasviksia tai niiden rippeitä
1
broilerin rippeet (luut ja muut syömättä jääneet osat)
3
l
vettä
5
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna iso kattila. Paahda luita ja rippeitä kattilassa 5 minuuttia. Lisää kasvikset, vesi ja pippurit.
  2. Keitä miedolla lämmöllä noin tunti. Siivilöi liemi harson tai siivilän läpi.
  3. Pakasta liemi tai käytä heti. Lisää suola vasta, kun käytät liemen.

Kommentit (0)