klo 15:05 | 12.1.2015

Raikas nuudelisalaatti saa rapsakkaa purutuntumaa pavuista, iduista ja porkkanasta. Ruokaisampi versio valmistuu lisäämällä vaikka katkarapuja tai tofua!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo
Rouskuva nuudelisalaatti
Ainekset
300
g
soba- tai munanuudeleita
300
g
vihreitä papuja (pakaste)
1
nippu
kevätsipulia
2
porkkanaa raastettuna
2
dl
mungpavun ituja
Kastike
1/2
dl
limetin mehua
1/2
dl
soijaa
2
rkl
seesamiöljyä
1/2
dl
oliiviöljyä
3
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
1
tl
sambal oelek -kastiketta
Työvaiheet
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valut ja jäähdytä kylmässä vedessä.
- Leikkaa pavut suupaloiksi, hienonna kevätsipuli ja raasta porkkana. Lisää ne itujen kanssa nuudelien joukkoon.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada seos nuudelisalaatin päälle. Sekoita ja anna maustua puoli tuntia.
Vinkki: Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää joukkoon katkarapuja, ruskistettuja tofukuutioita tai kypsää broileria.