Soppa365 on lisännyt 225 reseptiä.
Linkitetty 246 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Tämä ylellinen sharon- eli persimonisalaatti syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Kun teet mausteseoksen itse, saat bonuspalkintona ihanan tuoksun keittiöösi!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Dukkah-sharonsalaatti

Ainekset

4
sharon- eli persimonihedelmää
50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
dl
dukkahia (ohje ohessa)
1
tl
sormisuolaa (tarvittaessa)
2
l
salaattisekoitusta
300
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinivinegretti ja mausteseos valmiiksi ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele sharonit ja poista kannat. Lohko hedelmät muutamaan palaan. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä.
  3. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa. (Halutessasi ripottele sormisuolaa pintaan.)
  4. Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Pirskottele osa vinegretistä salaattiin. Lisää lohkottu vuohenjuusto, pähkinät ja sharonit salaatin pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.

Dukkah-mausteseos

Ainekset

2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

1/2
dl
appelsiinin mehua
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

Kommentit (1)

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Pakkohan uskoa, että on hyvää. Näyttää hyvältä! Harmittavan paljon vain tarvitaan melko eksoottisia mausteita dekkahiin eikä niitä kaapistani löydy.

Ketju on lukittu.
ET-lehti on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Grillaus antaa hauelle herkullisen maun. Hankalat ruodot irtoavat helposti kypsästä kalasta.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + marinointi 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Haukimedaljongit muurinpohjapannulla

Ainekset

noin 1
kg
haukea
2
oksaa
rosmariinia
1
dl
lehtipersiljaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
öljyä
4
rkl
voita
Lisäksi
1
l
(noin 600 g) varhaisperunoita
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Perkaa ja puhdista hauki. Leikkaa hauki poikittain ruodon läpi isoiksi 3–4 cm:n viipaileiksi ja käännä ne ”kyljyksiksi”. Yhdistä kulhossa hienonnetut yrtit, mausteet ja öljy. Laita kalapalat mausteöljyyn ja anna marinoitua 1 tunti.
  2. Kiehuta tässä välissä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
  3. Kuumenna muurikkapannu kuumaksi ja sulata voi pannulla. Paista kalapaloja noin 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää kypsennyksen puolivälissä pannulle esikypsennetut perunat ja paista ne rapeiksi samalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Pekonitäyte maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä, mutta lusikoi se munien sisään vasta juuri ennen tarjoilua.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonimunat

Ainekset

6
kananmunaa
120
g
pekonia
1/2
ruukku
ruohosipulia
1
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Upota jääkylmään veteen.
  2. Lado pekoniviipaleet vieri viereen kylmälle pannulle. Käännä lämpö päälle ja paista pekonit hitaasti niin, että niiden rasvaa sulaa pannuun. Kun pekonit ovat ruskistuneet, käännä ne ja paista toiseltakin puolelta. Nosta talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
  3. Kun pekonit ovat jäähtyneet ja rapeutuneet, hienonna ne muruiksi. Hienonna myös ruohosipuli pieneksi silpuksi (säästä molemmista hieman koristeluun).
  4. Sekoita majoneesiin pekonit, ruohosipuli, sinappi, suola ja mustapippuri.
  5. Kuori ja halkaise kananmunat. Nosta keltuaiset pois ja sekoita pekoni-majoneesiin.
  6. Lusikoi täyte kananmunanpuolikkaiden päälle. Nosta kolme puolikasta kunkinsalaattipedin päälle ja koristele pekonimuruilla sekä ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Salaattipeti ei mene koskaan pois muodista, sillä se pohjustaa loistavasti kaikkia alkuruokia.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen salaattipeti

Ainekset

1
ruukku
pehmeää salaattia (esim. lehtisalaatti)
1
ruukku
rapeaa salaattia (esim. frisee, romaine)
1
ruukku
rucolaa
2
rkl
hyvää oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa salaatti huolellisesti. Revi kulhoon.
  2. Juuri ennen tarjoilua mittaa salaatin joukkoon oliiviöljy, valkoviinietikka, suola ja mustapippuri. Pyöräytä sekaisin ja nostele lautasille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Pinosa pizzapohjalle paahtokasviksia ja vuohenjuustoa tai muuta lempitäytteitäsi. Voit halutessasi sivellä pohjat valmiilla tomaatti kastikkeella.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvis-vuohenjuustopizza

Ainekset

4
valmista pakastettua pizzapohjaa
4
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
1
tl
timjamia
400
g
vuohenjuustoa
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Levitä jäiset pizzapohjat kahdelle pellille. Jaa päälle runsaasti kasvisseosta. Ripottele pinnalle timjamia.
  2. Kuutioi vuohenjuusto ja jaa palat kasvisten päälle.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa 12–13 minuuttia. Valuta juustojen pinnalle hieman hunajaa.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)