Soppa365 on lisännyt 255 reseptiä.
Linkitetty 399 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Tämä ylellinen sharon- eli persimonisalaatti syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Kun teet mausteseoksen itse, saat bonuspalkintona ihanan tuoksun keittiöösi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Dukkah-persimonsalaatti

Ainekset

4
sharon- eli persimonihedelmää
50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
dl
dukkahia (ohje ohessa)
1
tl
sormisuolaa (tarvittaessa)
2
l
salaattisekoitusta
300
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinivinegretti ja mausteseos valmiiksi ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele sharonit ja poista kannat. Lohko hedelmät muutamaan palaan. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä.
  3. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa. (Halutessasi ripottele sormisuolaa pintaan.)
  4. Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Pirskottele osa vinegretistä salaattiin. Lisää lohkottu vuohenjuusto, pähkinät ja sharonit salaatin pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.

Dukkah-mausteseos

Ainekset

2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

1/2
dl
appelsiinin mehua
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

Kommentit (1)

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Pakkohan uskoa, että on hyvää. Näyttää hyvältä! Harmittavan paljon vain tarvitaan melko eksoottisia mausteita dekkahiin eikä niitä kaapistani löydy.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Äkilliseen blinihimoon toimivat leivinjauheella kohotetut uuniblinit. Ne täytetään raikkaalla savulohitahnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikablinit ja savukalatahna

Ainekset

8
kananmunaa
3
dl
kevyt- tai täysmaitoa
2
rkl
kirkastettua voita tai rypsiöljyä
3 1/4
dl (160 g)
tattarijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
Savukalatahna
400
g
savukalaa (esim. lämminsavusiikaa)
2
rkl
ranskankermaa
2
rkl
majoneesia
2
kevätsipulia
1
rkl
kapriksia
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
tl
sitruunamehua
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1/2-1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
(rypsiöljyä)
n. 1
dl
kirkastettua voita
sipulia, tilliä ja siianmätiä

Työvaiheet

  1. Laita neljä blinipannua (Ø 14–16 cm) kylmään uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kirkasta voi (ks. ohje alla).
  2. Tee savukalatahna. Irrota kala ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi. Sekoita ne ranskankerman ja majoneesin kanssa. Hienonna kevätsipulit, raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kevätsipuli, kuoriraaste, mehu, kaprikset ja tilli tahnaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita jääkaappiin.
  3. Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja öljy tai voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhot muna-maitoseokseen.
  4. Voitele kuumat pannut rypsiöljyllä tai kirkastetulla voilla. Kaada taikina pannuihin. Paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes blini on kypsä. Valele kirkastettua voita päälle.
  5. Lusikoi täyte blineille. Koristele hienonnetulla sipulilla, tillillä ja mädillä.

Vinkki Voit tehdä taikinasta yhden ison uuniblinin. Paista taikinaa uunivuoassa (noin 20 cm x 30 cm) 15–20 minuuttia.

Kirkastettu voi: Sulata 150 grammaa voita kattilassa. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Valuta kirkas voi toiseen astiaan niin, että vaalea saakka jää kattilaan. Heitä sakka pois.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 577 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Ikivihreä tiikerikakku ihastuttaa myös kääretorttuna! Täytteeksi rullattu appelsiini-valkosuklaamousse pitää huolen kakun mehevyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakkukääretorttu

Ainekset

100
g
voita
4
munaa (M-koko)
2
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
½
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Tummaan taikinaan
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
kermaa tai maitoa
Täyte
150
g
valkosuklaata
2
dl
vispikermaa
100
g
appelsiinituorejuustoa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte jäähtymään. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna vispikerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa liukenee kermaan. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin torttupohjan valmistuksen ajaksi.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  3. Erottele taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja kerma tai maito. Sekoita.
  4. Nostele tumma taikina nokareiksi tai valuta paksuiksi viiruiksi leivinpaperin päälle pellille. Lisää vaalea taikina tumman lomaan ja päälle. Tasoita varovasti pinnalta.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  6. Älä kumoa kakkulevyä, mutta siirrä se heti leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle. Nosta päälle toinen leivinpaperi ja leivinliina. Anna pohjan jäähtyä peitettynä, jolloin se ei murene käärittäessä niin helposti.
  7. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa-kermaseos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Kommentit (1)

Vierailija

Jännää että tulee voita kääretorttutaikinaan, miksi?

Tein kuten ohjeessa, jäi lättänäksi ja ilmeisesti oma uuni on kuumempi kuin reseptin laatijalla, koska meinasi palaa.

Kakku mureni käärylöidessä vaikka noudatin peitto-ohjeita. Täyte juoksettui vatkatessa?! kerma ei ehtinyt kiehahtaa. Ohje vaikutti hyvältä, ja varmasti maistuu hyvältä, mutta kauheen moni asia tuntui menevän silti mönkään. Ei mikään läpihuutojuttu.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 577 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Kääri juustokakku rullalle! Pehmeä, sopivan sitruunainen tuorejuustojuustotäyte sekä kanelilla maustettu mantelipohja sopivat täydellisesti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokakkukääretorttu

Ainekset

4
munaa (M-koko)
dl
sokeria
2
dl
mantelijauhetta
1
dl
perunajauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
kanelia
Käärimiseen
1
dl
mantelijauhetta
Täyte
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
100
g
voita
2
dl
tomusokeria
2
tl
vanlijasokeria
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
sitruunankuoriraastetta
Koristeeksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  3. Ripottele sillä aikaa mantelijauhetta leivinpaperille ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi, mutta jätä se kakkulevyn päälle. Peittele levy vielä puhtaalla leivinliinalla, jotta torttu ei murene käärittäessä. Anna jäähtyä.
  4. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte kakkulevylle. Kääri rullaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
  5. Siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohjeet Suvi Rüster kuva Tuomas Kolehmainen

Jauhelihakeiton vegeversio syntyy näppärästi Härkiksestä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkiskeitto

Ainekset

500
g
perunoita, kiinteä lajike
2
porkkanaa
1
(100 g)
pala juuriselleriä
½
purjo
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½
tl
kokonaisia maustepippureita
1
laakerinlehti
1
Härkistä, esim. tex-mex -maustettua
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuriselleri. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja kaikki kasvikset. Kuumenna. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Mausta maustepippurilla ja laakerinlehdellä.
  3. Keitä 15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä. Sekoita keiton joukkoon Härkis ja hienonnettu persilja.

Kommentit (0)