Soppa365 on lisännyt 226 reseptiä.
Linkitetty 246 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Tämä ylellinen sharon- eli persimonisalaatti syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Kun teet mausteseoksen itse, saat bonuspalkintona ihanan tuoksun keittiöösi!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Dukkah-sharonsalaatti

Ainekset

4
sharon- eli persimonihedelmää
50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
dl
dukkahia (ohje ohessa)
1
tl
sormisuolaa (tarvittaessa)
2
l
salaattisekoitusta
300
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinivinegretti ja mausteseos valmiiksi ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele sharonit ja poista kannat. Lohko hedelmät muutamaan palaan. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä.
  3. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa. (Halutessasi ripottele sormisuolaa pintaan.)
  4. Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Pirskottele osa vinegretistä salaattiin. Lisää lohkottu vuohenjuusto, pähkinät ja sharonit salaatin pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.

Dukkah-mausteseos

Ainekset

2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

1/2
dl
appelsiinin mehua
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

Kommentit (1)

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Pakkohan uskoa, että on hyvää. Näyttää hyvältä! Harmittavan paljon vain tarvitaan melko eksoottisia mausteita dekkahiin eikä niitä kaapistani löydy.

Ketju on lukittu.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!  

Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri

Ainekset

500
g
kukka- ja parsakaalia (erivärisiä, romanescua tms.)
1
dl
siemensekoitusta
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
50
g
kovaa juustoa (esim. Västerbottensost)
1
ruukku
ruohosipulia
Lisäksi
1
pkt (400 g)
broilerin ohuita fileepihvejä tai -leikkeitä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.

Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.  

Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.

Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle. 

Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1508 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Galetten täytteessä maistuvat ricotta ja sitruuna ja pintaa ryydittää timjami.

Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
40 min + keittäminen ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkagalette

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
200
g
ricottajuustoa
1/2
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
dl
sokeria
5
dl
mustikoita
1/2
dl
hillosokeria
Mustikkasiirappi
3
dl
mustikoita
1
dl
sokeria
5
timjaminoksaa
2
rkl
vettä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria
timjaminoksia

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
  2. Keitä mustikkasiirappi. Mittaa kaikki siirapin aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes seos hieman sakenee. Siivilöi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kelmusta, laita leivinpaperille ja kauli pyöreäksi levyksi (Ø noin 35 cm). Siirrä taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille.
  4. Tee täyte. Laita ricotta kulhoon. Pese sitruuna. Raasta puolet kuoren keltaisesta osasta ricottan joukkoon. Purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mustikat ja hillosokeri.
  5. Levitä ricottatäyte taikinalevylle niin että reunasta jää 2–3 cm ilman täytettä. Lisää sokeroidut mustikat täytteen päälle. Käännä reuna piirakan päälle ja voitele se kananmunalla. Ripottele sokeria voidellun taikinareunuksen päälle. Paista galettea uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
  6. Viimeistele hieman jäähtynyt galette mustikkasiirapilla ja tuoreilla timjaminoksilla. Voit tarjota siirapin myös erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1508 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA SAmi REpo

Haukipullat sopivat täydellisesti myös aasialaiseen makumaailmaan. Syksyn maukkaimassa annoksessa ne nautitaan nuudelien ja mausteisen kastikkeen kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aasialaiset haukipyörykät

Ainekset

400
g
nahatonta haukifileetä
1
dl
kookoskermaa
2
rkl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
limetti
2
rkl
hienonnettua korianteria
2
rkl
hienonnettua minttua
3/4
tl
suolaa
Kastike
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
vihreää tai punaista mietoa chiliä
1
rkl
inkivääriä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumaa
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tkl
tomaattimurskaa
1-2
dl
vettä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
hienonnettua korianteria
300-400
g
nuudeleita

Työvaiheet

  1. Valmista ensin haukimureketaikina. Mittaa korppujauhot kookoskerman joukkoon ja anna turvota 5 minuuttia. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit.

  2. Leikkaa nahattomat, kylmät haukifileet reiluiksi kuutioiksi ja hienonna monitoimikoneessa tai vaikka sauvasekoittimella. Sekoita jauhettu kala, korppujauhoseos, limetin kuori ja mehu, yrtit ja kananmuna. Laita murekemassa kylmään tekeytymään siksi aikaa, kun valmistelet kastikkeen.

  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta inkivääri.

  4. Pyörittele haukimureketaikinasta pieniä pyöryköitä kastikkeen joukkoon. Sulje kasari kannella ja kypsennä hiljalleen 15 minuuttia. Keitä sillä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Maista kastiketta ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Hienonna korianteri ja lisää se kastikkeeseen. Tarjoa nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1508 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kukkakaalikeitto yllättää nokkosella, fenkolilla ja rakuunalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-nokkoskeitto

Ainekset

1
l
tuoretta nokkosta
2
l
vettä
1
sipuli
1
kukkakaali
1
fenkoli
1/2
dl
tuoretta rakuunaa
2
rkl
voita
1
l
kana- tai kasvislientä
2
dl
ranskankermaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä ½–1 minuuttia. Siivilöi ja hienonna.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko kukkakaali ja kuutioi fenkoli. Hienonna rakuuna.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulit, kukkakaalit ja fenkolit. Kuullota 3 minuuttia. Lisää liemi ja nokkonen. Keitä 10 minuuttia.
  4. Lisää ranskankerma kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita rakuuna joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

Kommentit (0)