Soppa365 on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 248 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Tämä ylellinen sharon- eli persimonisalaatti syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Kun teet mausteseoksen itse, saat bonuspalkintona ihanan tuoksun keittiöösi!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Dukkah-sharonsalaatti

Ainekset

4
sharon- eli persimonihedelmää
50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
dl
dukkahia (ohje ohessa)
1
tl
sormisuolaa (tarvittaessa)
2
l
salaattisekoitusta
300
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinivinegretti ja mausteseos valmiiksi ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele sharonit ja poista kannat. Lohko hedelmät muutamaan palaan. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä.
  3. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa. (Halutessasi ripottele sormisuolaa pintaan.)
  4. Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Pirskottele osa vinegretistä salaattiin. Lisää lohkottu vuohenjuusto, pähkinät ja sharonit salaatin pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.

Dukkah-mausteseos

Ainekset

2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

1/2
dl
appelsiinin mehua
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

Kommentit (1)

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Pakkohan uskoa, että on hyvää. Näyttää hyvältä! Harmittavan paljon vain tarvitaan melko eksoottisia mausteita dekkahiin eikä niitä kaapistani löydy.

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä pikkupiiraat ovat oikea ranskalainen fantasia: camembertjuustolla päällystettyä karamellisipulia, voita ja rosmariinin tuoksua. Takuuvarma hitti pikkujouluihin!

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoidut sipulipiiraat

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (esim. Sunnuntai)
4
puna- tai keltasipulia
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
tl
suolaa
50
g
voita huoneenlämpöisenä
100
g
camembertjuustoa
n. ½
dl
vehnäjauhoja leivontaan
rosmariininoksaa

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa kukin sipuli kolmeksi, noin 2 cm:n paksuiseksi viipaleeksi. Jaa fariinisokeri muffinipellin koloihin. Laita sipuliviipaleet sokerin päälle. Hienonna rosmariini ja ripottele se ja suola sipuleille. Jaa voi nokareiksi sipuleille. Kypsennä sipuleita uunissa 15 minuuttia. Anna pellin jäähtyä hetki ennen taikinan lisäämistä.
  3. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jauhota alusta ja kauli piirakkataikina noin ½ cm paksuksi levyksi. Ota levystä muffinipellin kolon kokoisia pyörylöitä esimerkiksi juomalasilla ja laita ne sipuleiden päälle. Paista uunissa 20 minuuttia. Anna piiraiden jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  4. Kumoa piiraat esimerkiksi uunipellin avulla. Paloittele juusto ja laita pala kunkin piiraan päälle. Viimeistele piiraat rosmariinin lehdillä.

Vinkki Voit tehdä sipulipiiraat myös esimerkiksi silikonisissa muffinivuoissa.

Kommentit (0)

Junior MasterChef on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Junior MasterChef

Oton ja Topiaksen tyylikäs makkara-annos vakuutti Master Chef -tuomariston. Itse tehty makkara tarjoiltiin juures-ranskalaisten, majoneesin ja omenachutneyn kanssa. Näiden lisukkeiden makumaailma toimii erinomaisesti makkaran kanssa!

Oton ja Topiaksen fine dining -makkaraperunat

Ainekset

Makkarat
700
g
karitsan- ja naudan jauhelihaa haluamassasi suhteessa
1
dl
speck-kinkkua (tai savupekonia)
1,5
dl
demi-glace riistalientä
1
tuore chili
2
valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä
naudan, lampaan tai sian suolta
voita ja tuoretta timjamia paistamiseen
Majoneesi
1
keltuainen
1
rkl
sitruunamehua
0,5
tl
sormisuolaa
0.5
tl
dijoninsinappia
0,5
tl
sokeria
0,5
tl
sahramia
1
chili
2
dl
rypsiöljyä
Chutney
1,5
omenaa (kokonainen makeaa lajiketta ja puolikas kirpeää lajiketta)
1
tl
suolaa
1
keltainen chili
2
dl
fariinisokeria
0,5
dl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
tuoretta inkivääriä pieninä paloina
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Pilko speck, valkosipuli ja chili hyvin hienoksi. Sekoita lihat ja lisää speck, pilkottu valkosipuli ja chili sekä yrtit ja mausteet. 
  2. Pujota huuhdottu suoli makkarakoneeseen ja tee solmu suolen toiseen päähän. Aloita täyttäminen. Älä täytä suolta liikaa, muista solmimisvara. Kun makkaraa on pursotettu noin puoli metriä, sen voi katkaista. Solmi toinen pää. Taittele makkara pienempiin osiin. Makkarat voi myös solmia puuvillalangalla.
  3. Keitä makkaroita riistaliemessä 20 minuuttia. Sen jälkeen paista niitä pannulla voissa tuoreen timjamin kanssa 10 minuuttia.
  4. Laita kaikki chutneyn ainekset kattilaan ja keitä niitä 10 minuuttia. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

  5. Tee majoneesi. Laita huoneenlämpöinen keltuainen, sitruunamehu ja mausteet kulhoon. Sekoita, mutta älä vatkaa. Lisää öljyä ensin tipoittain koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua, lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta valmis majoneesi chilillä.
  6. Kokoa annos. Tarjoa ranskalaisten kanssa. 

Kommentit (2)

Vierailija

"TÄYDELLINEN VOITAIKINAPOHJA" on minun mielestäni murotaikina- piiraspohja.

Guest

Miksi Sharlotka laitetaan irtopohjavuokaan jos se kumotaan lopuksi?

Soppa365 on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Matchan ja valkosuklaan liitto on paitsi herkullinen, myös hienostunut. Tämä skonssimainen kakku sopii mainiosti aamiaiselle tai brunssille, sillä se ei ole liian makea. 

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosuklaa-matchakakku

Ainekset

3,5
dl
vehnäjauhoa
1,5
rkl
matcha-jauhetta
0,5
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1,5
dl
rypsiöljyä
1,75
dl
ruokokidesokeria
1
dl
kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
3
rkl
sitruunamehua
kookoshiutaleita vuokaan
Kuorrutus
150
g
kauratuorejuustoa
40
g
vegaanista valkosuklaata
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta, kunnes seos on tasaisen vaaleanvihreää. Vatkaa öljy ja sokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon maito ja sitruunamehu. Kääntele varovasti joukkoon kuivat ainekset ja sokerisekoitus. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
  2. Voitele leipävuoka ja ripottele pohjalle kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä vähintään 20 min. Valmista tällä aikaa kuorrutus.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuusto nopeasti juoksevaan suklaaseen. Paahda kookoslastut kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja ripottele kookoslastut kakun päälle.

Kommentit (0)

Annoksia
10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-porkkanapihvit

Ainekset

1
Kpl
Porkkana
150
G
Myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
1
Pieni
Valkosipulin kynsi
1/4
Kpl
Chili (poista siemenet)
1/2-1
Tl
Inkivääriä
1
Rkl
Hunajaa
1
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
3/4
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat ja kurpitsa. Raasta karkeaksi rasteeksi. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lettupannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paista vielä hetki uunissa.

Kommentit (2)

Vierailija

Juu perunat ei kyllä hauduttamalla oikeen tykkää kypsyä joten suosittelen ensin niiden keittämistä.

Kaisu P.
Seuraa 
Liittynyt12.4.2016

Eihän tässä ohjeessa ole edes perunoita (: