Soppa365 on lisännyt 241 reseptiä.
Linkitetty 330 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Tämä ylellinen sharon- eli persimonisalaatti syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Kun teet mausteseoksen itse, saat bonuspalkintona ihanan tuoksun keittiöösi!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Dukkah-persimonsalaatti

Ainekset

4
sharon- eli persimonihedelmää
50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
dl
dukkahia (ohje ohessa)
1
tl
sormisuolaa (tarvittaessa)
2
l
salaattisekoitusta
300
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinivinegretti ja mausteseos valmiiksi ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele sharonit ja poista kannat. Lohko hedelmät muutamaan palaan. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä.
  3. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa. (Halutessasi ripottele sormisuolaa pintaan.)
  4. Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Pirskottele osa vinegretistä salaattiin. Lisää lohkottu vuohenjuusto, pähkinät ja sharonit salaatin pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.

Dukkah-mausteseos

Ainekset

2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

1/2
dl
appelsiinin mehua
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

Kommentit (1)

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Pakkohan uskoa, että on hyvää. Näyttää hyvältä! Harmittavan paljon vain tarvitaan melko eksoottisia mausteita dekkahiin eikä niitä kaapistani löydy.

Thread has been locked.
Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Puolukkamuffinit koristeltuina
Puolukkamuffinit koristeltuina

Muffineissa piilottelevat kirpakat puolukat kesyyntyvät mukavasti kookoshiutaleilla. Taikinan nesteenä käytetään maidon sijaan appelsiinimehua, joten aineksissa ei ole maitotuoteitta eikä laktoosia.

Muffineista tulee meheviä juuri puolukoiden ja appelsiinimehun ansiosta. Kaunis vaaleanpunainen mansikan makuinen kuorrutus viimeistelee herkutteluhetken. Ohjeella saa 12 reilun kokoista puolukkamuffinia. Jos pakastimessa piilottelee puolukoita, kannattaa kokeilla tätä ohjetta.

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät puolukkamuffinit

Ainekset

150
g
maidotonta margariinia
3
kpl
munia
1
dl
appelsiinimehua
1,5
dl
hienoa sokeria
2,5
dl
vehnäjauhoa
1
dl
kookoshiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua kardemummaa
2
dl
pakastettuja puolukoita
Kuorrutus
3
dl
mansikan makuista tomusokeria (vaaleanpunaista)
2 - 4
rkl
appelsiinimehua
viimeistelyyn puolukoita

Työvaiheet

Paistamiseen tarvitset reilun kokoisia muffini- tai leivosvuokia 12 kpl

Ohje

Sulata margariini mikrossa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita keskenään sulanut margariini, munat ja appelsiinimehu.

Sekoita myös kaikki kuivat aineet omassa kulhossaan.

Kaada muutamassa erässä jauhoseos margariini-mehu-kananmuna -seokseen sekoittaen samalla (älä vatkaa). Lisää lopuksi jäiset puolukat sekaan ja sekoita niin varovasti, että puolukat säilyvät ehjinä.

Laita vuoat muffinipellille tai uunipellille ja jaa taikina vuokiin. Täytä muffinivuokaa n. 2/3 taikinalla, niin vuokiin jää sopivasti kohoamisvaraa.

Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

Anna muffinien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta. Kuorrutusohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Maidottomat blinit ja savukatkarapulevite
Maidottomat blinit ja savukatkarapulevite

Herttaiset pikkublinit savustetuilla katkaravuilla on maukas sormisyötävä. Nämä savukylvyn läpi käyneet rapujen "pikkuserkut" maistuvat ihanan vahvasti savulle. Tällä ohjeella teet maukkaat alkupalat juhliin.

Hyvin varustelluista marketeista löydät ainakin Hyvä Apajan savustettuja katkarapuja. Nämä katkaravut maistuvat ja tuoksuvat mahtavan voimakkaasti savulle ja niistä saa kyllä runsaasti aromikasta makua niin salaatteihin, piiraisiin kuin perinteiseen rapujuhla-tapaan nautittuna majoneesin kanssa...

Annoksia
16
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maidottomat blinit ja savustetut katkaravut

Ainekset

3
rkl
maustamatonta soijajogurttia
50
g
aiolia (tulee katkarapupakkauksen mukana) tai 3-4 rkl tavallista majoneesia
2
tl
sinappia
4
rkl
puna- tai keltasipulia hienonnettuna
4
rkl
ruohosipulia silputtuna
tilliä ja persiljaa oman maun mukaan
mustapippurihouhetta oman maun mukaan
1
pkt
Hyvä Apajan savustettuja katkarapuja 350 g, josta katkarapuja on 300 g + aiolia 50 g

Työvaiheet

Yhdistä soijajogurtti, aioli (tai tavallinen majoneesi) ja sinappi. Silppua mukaan ruohosipulia, sipulia, tilliä ja persiljaa oman maun mukaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Savustetut katkaravut

Kuori pakkauksen kaikki savukatkaravut. Säästä kauneimmat pyrstöt koristeeksi blinien päälle ja loput voit hienontaa veitsellä pikkupaloiksi.

Kaada hienonnetut katkaravun pyrstöt levitteeseen ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilliä, persiljaa tai sipulia.

Laita pikkulusikallinen katkarapulevitettä jokaiselle blinille ja lisää päälle koristeeksi kuorittu katkaravun pyrstö. Koristele tillillä.

Kommentit (0)

Savulohella täytetty pannukakkurulla on näyttävä suolainen tarjottava ja helppo valmistaa vaikka jo edellisenä päivänä. Jos maltat pitää rullaa noin puoli vuorokautta jääkaapissa ennen tarjoilua, takaan että se kannattaa: maut korostuvat edukseen, paljon voimakkaammiin.

Tämä ohje on kulkenut mukanani jo ikuisuuden, muuntelen täytettä ja koristelua aina inspiraation mukaan. Yleensä se on saanut vierailta aikamoista suitsutusta ja ohjetta onkin tullut jaettua monille ystäville ja ystävien ystäville.

Alunperin käytin ohjeessa kevytmaitoa ja tuorejuustoa,...

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakkurulla lohitäytteellä

Ainekset

6
dl
mantelijuomaa
3
kpl
kananmunaa
3,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
50
g
maidotonta margariinia
Täytteen ainekset
300 - 400
g
savukirjolohta
225 – 350
g
Creamy Sheese, Spring Onion and Craked Black pepper -levitettä
1 - 2
kpl
kevätsipulia tai pala purjoa
tuoretta tilliä, persiljaa
Koristeluun Creamy Sheeseä, kuorittuja katkaravunpyrstöjä, minitomaattia, tuorekurkkua ja persiljaa.

Työvaiheet

Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 200 C asteeseen.

Pannukakkupohja
Tee ensin lohirullan pannaripohja: Sekoita kulhossa käsin vatkaten mantelijuoma, munat, jauhot, suola ja sulatettu margariini. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille (pellin sisäosa n. 32 x 38 cm). Paista keskitasolla n. 30 minuuttia kullanruskeaksi.

Anna pannukakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Rullan täyttäminen

Käännä ensin pannukakku toisin päin (ylösalaisin), niin saat rullauksessa näkyviin kauniimmin paistuneen puolen pannarista.

Jos haluat käyttää yhden rasiallisen (225 g) Creamy Sheese-levitettä, se riittää juuri ja juuri täytteen pohjalle. Mutta jos haluat käyttää levitettä vähän runsaammin täytteenä ja myös rullan päällä koristelussa, niin silloin tarvitset kaksi rasiaa, 2 x 224 g.

1. Notkista Creamy Sheese-levitettä lusikalla sekoittaen ja levitä pannukakun pohjalle tasaisesti.

2. Hienonna savukirjolohta haarukalla (tarkista ruodot) ja ripottele tasaisesti levitteen päälle.

3. Leikkaa kevätsipulit tai purjo ohuiksi renkaiksi, hienonna runsaasti tilliä ja persiljaa ja ripottele lohen päälle.

4. Rullaa täytetty pannukakku melko tiiviiksi rullaksi ja jätä sauma rullan alapuolelle.

5. Kiepauta rulla leivinpaperiin tai tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään 2-10 tunniksi. Näin saat rullan täytteen maut paremmin esille.

6. Ota rulla kelmusta ja koristele pinta: Voit joko pursottaa tai sivellä veitsellä Creamy Sheeseä rullan pintaan (koristeet pysyvät rullassa Creamy Sheesen avulla paremmin). Valuta katkaravut, leikkaa minitomaatit ja tuorekurkku. Koristele haluamallasi tavalla ja viimeistele persiljalla.

Reseptin työvaihekuvat näet täältä.

Tarjoa lohirulla raikkaan salaatin ja rapean patongin kanssa. Pannukakkurulla sopii mainiosti lounaaksi, illanistujaisiin, juhlavaan pitopöytään tai kahvitteluun suolaiseksi vaihtoehdoksi.

Kommentit (0)

Karpalokastike

3 rkl ruokosokeria
1 dl karpaloita
2 dl punaviiniä
2 dl poron paistolientä
1 sipuli
1 porkkana
tuoretta timjamia
1 rkl riistafondia

1. Sulata sokeri pannulla. Ole tarkkana. Kun sokeri on sulanut, lisää karpalot ja pyörittele...

Karpalokastike porolle

Ainekset

3
rkl
ruokosokeria
1
dl
karpaloita
2
dl
punaviiniä
2
dl
poron paistolientä
1
kpl
sipuli
tuoretta timjamia
1
rkl
riistfondia

Kommentit (0)