Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 260 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Riikka Kaila

Leipäjuustoa voi valmistaa itsekin ja se ei ole vaikeaa! Täysrasvainen luomumaito juustoutuu parhaiten ja sen lisäksi raaka-aineeksi tarvitset vain suolaa ja juustonjuoksutinta. Aito leipäjuusto paistetaan avotulella, mutta sähköuunissa sen voi valmistaa grillivastusten alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Leipäjuusto sähköuunissa

Ainekset

4
l
täysmaitoa
1
rkl
suolaa
1
rkl
juustonjuoksutinta

Työvaiheet

  1. Mittaa maito ja suola isoon kattilaan. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi (n. 36 astetta). Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustonjuoksutin. Peitä kattila kannella ja anna juustomassan tekeytyä lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.
  2. Leikkaa hyytyneeseen juustomassaan kauttaaltaan ristiviiltoja esimerkiksi veitsellä, lusikalla tai pallovispilällä. Anna heran erottua juustomassasta n. 10 minuuttia.
  3. Nostele juustomassaa kastellulla harsokankaalla vuorattuun pyöreään lävikköön. Painele juustomassaa samalla kevyesti heran irrottamiseksi. Kun kaikki juustomassa on kerätty lävikköön, taita harsokankaan reunat juuston päälle ja painele vielä kevyesti heraa pois. Nosta lävikkö kulhon päälle. Siirrä juusto jääkaappiin valumaan yön yli. Kulho kerää valuvan heran.
  4. Kumoa juusto siivilästä reunalliseen uunivuokaan, joka kerää juustosta paiston aikana irtoavan heran.
  5. Paista juusto 275-asteisen uunin ylätasossa (voit käyttää myös uunin grillitoimintoa) ruskeapilkulliseksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla