Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.
Ohje: Marja Samuli Kuva: Pia Inberg

Mehevä paella on oiva ruoka isolle porukalle. Siinä on jokaiselle jotain ja kaikki pääsevät osallistumaan esivalmisteluihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paella muurikassa

Ainekset

400
g
broilerin rintafileetä
200
g
porsaanfileetä
1
dl
öljyä
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
100
g
herkkusieniä
3
dl
riisiä
1
tl
kurkumaa tai sahramia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippurirouhetta
ripaus
cayennepippuria
6-7
dl
kanalientä
1
paprika
1 1/2
dl
pakasteherneitä
100
g
esikypsennettyjä simpukoita (säilyke tai pakaste)
2
dl
kuorittuja pakastekatkarapuja
1 1/2
dl
oliiveja
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa lihat suikaleiksi ja ruskista ne öljyssä muurikassa. Nosta sivuun.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja halkaise herkkusienet. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet muurikassa. Lisää sienet ja paista niihin kaunis pinta. Lisää riisi ja mausteet. Paista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kanaliemi ja anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
  3. Halkaise paprika, poista siemenet ja pilko paprika parin sentin kuutioiksi. Lisää paprikapalat, herneet, simpukat, pakastekatkaravut ja oliivit paellaan. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  4. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja nosto lohkot paellan reunoille. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko

Herkullinen lohivoileipäkakku onnistuu loistavasti gluteenittomista maidottomista aineksista. Resepti on myös soijaton ja munaton....

Voileipäkakku kuuluu edelleen juhlien klassikoihin! Sen valmistaminen voi tuntua työläältä, mutta se on loppujen lopuksi melko helppo tehdä. Varaat vain riittävästi aikaa, kaikki ainekset valmiiksi ja sopivan vuoan. Työ kyllä palkitaan!

Valitsin tähän reseptiin Semperin vaalean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hyvä lohivoileipäkakku, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

Täyte
200
g
lämminsavulohta (määrä ruodottomana ja nahattomana)
300
g
Violife Creamy-levitettä
3
rkl
majoneesia (maidoton, gluteeniton)
1
rkl
maustekurkun lientä
1
kpl
pieni maustekurkku (n. 80 g)
40
g
purjoa (3 - 4 cm pala)
3
rkl
tuoretta tilliä hienoksi silputtuna (saa olla reilusti)
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouheena
Leipäkerroksiin
400
g
Semper vaaleaa gluteenitonta vuokaleipää (1 pkt)
0,75
dl
maustekurkun lientä tai kasvislientä leivän kostutukseen
Kuorrutukseen ja koristeluun
200
g
Violife Creamy-levitettä
2
rkl
majoneesia
2 - 3
rkl
tilliä hienoksi silputtuna
0,5
tl
suolaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kpl
kesäkurpitsa
päälle orvokkeja, tilliä tai persiljaa ja/tai muita yrttejä

Työvaiheet

Lisäksi tarvitset sopivan vuoan voileipäkakun tekemiseen. Käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa jonka koko oli: pituus 23 cm x leveys 10 cm x korkeus 7 cm. Tämä irtopohjavuoka on tosi kätevä, sillä sen pohja on keramiikkaa ja se sopii tarjoiluun. Eli voin siirtää kakun tarjoiluvadille keraamisen pohjan kanssa.

1. Varaa esille sopivan kokoinen irtopohjavuoka. Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa, voit tehdä sen yhtä hyvin tavallisessa leipävuoassa: vuoraa silloin leipävuoka sisältä tuorekelmulla niin että kelmua jää reilusti yli reunojen.

2. Perkaa savulohi huolellisesti ruodoista ja hienonna haarukalla. Siirrä sekoituskulhoon.

3. Lisää kulhoon Creamy-levite, majoneesi ja maustekurkun liemi.

4. Hienonna maustekurkku, purjo ja tilli ja lisää ainesten joukkoon.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita seos huolellisesti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta ja tilliä. Laita seos odottamaan jääkaappiin.

6. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti kuoret pois. Lado leipäsiivuja vuoan pohjalle tiiviisti, paikkaa aukot leivällä tarvittaessa.

7. Kostuta ensimmäinen leipäkerros maustekurkun liemellä tai kasvisliemellä. Käytä apuna pullasutia.

8. Levitä savulohiseoksesta puolet ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

9. Lado toinen leipäkerros savulohiseoksen päälle. Painele kevyesti leipäsiivuja. Kostuta viipaleet liemellä.

10. Levitä loput savulohiseoksesta toisen leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

11. Lado kolmas ja viimeinen kerros leipäviipaleilla. Kostuta pinta kuten edellä.

12. Jos vuorasit leipävuoan, käännä tuorekelmun ”helmat” voileipäkakun päälle. Jos käytit irtopohjavuokaa, peitä kansi tuorekelmulla. Laita vuoka jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään yön yli. Jos sinulla kiire, anna kakun olla vuoassa vähintään 3 - 4 tuntia.

13. Kun kakku on maustunut riittävän pitkään, kumoa se vuoasta tarjoiluastiaan tai irrota irtopohjavuoasta kuorrutusta ja koristelua varten.
Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita Creamy-levite ja majoneesi. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää majoneesia. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Sekoita hyvin.

2. Kuorruta kakun pinta levitteellä veistä apuna käyttäen. Koristele päältä kylmäsavulohisiivuilla, kesäkurpitsasuikaleilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele tillillä tai persiljalla.

Tarjoa lohivoileipäkakkua kahvi- ja juhlapöydässä. Lisukkeena voit tarjota salaattia.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Soijakastike ja seesamiöljy maustavat uunilohen, joka on saanut vaikutteita havaijilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pokelohi uunissa

Ainekset

1
kg
ruodotonta lohifileetä
Inkivääri-seesamikastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
inkivääriä raastettuna
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
seesamiöljyä
1/2
dl
miriniä
2
tl
srirachakastiketta
Lisäksi
1-2
limettiä
1
rkl
seesaminsiemeniä
2
kevätsipulia ja/tai korianterinoksia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ne soijan, seesamiöljyn, mirinin ja srirachakastikkeen kanssa.
  2. Laita lohi nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Valuta puolet kastikkeesta päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Kala saa jäädä hieman läpikuultavaksi. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla kalan paksuimmasta kohdasta. Kun lämpötila on 42–44 astetta, kala on sopivan kypsää.
  3. Valuta loppu kastike kalalle. Purista päälle hieman limettimehua. Halutessasi viipaloi limettiä koristeeksi päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja/tai muutamalla korianterinoksalla. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Cevichen voi tehdä myös kotimaisesta ahvenesta! Pehmennä lehtikaali pikamarinadissa ja kasaa raikas ahven-ceviche kauniisti kulhoon yhdessä ateriajyvien ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kylmässä 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ahvenkulho

Ainekset

400
g
pakastettuja ahvenfileitä
1
punainen chili hienonnettuna
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
limetin mehu
½
tl
suolaa
Lisäksi
100
g
lehtikaalia
1
limetin mehu
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
2
kevätsipulia
2
porkkanaa
2
dl
ateriajyviä (Myllärin)
1 ½
dl
pakasteherneitä sulatettuna

Työvaiheet

  1. Sulata kalat.
  2. Poista ahvenfileistä ruodot ja leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi kulhoon. Hienonna chili ja persilja ja lisää kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu ja mausta lopuksi ceviche suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
  3. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa kaali suikaleiksi. Sekoita kaalin joukkoon limetin mehu, öljy, suola sokeri ja mustapippuri. Anna marinoitua ateriajyvien kypsymisen ajan.
  4. Hienonna kevätsipuli. Vedä porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita, pitkiä lastuja.
  5. Keitä ateriajyvät kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta jyvät huolellisesti ja sekoita joukkoon lehtikaali marinadeineen. Lusikoi kulhojen pohjalle jyvä-lehtikaaliseosta ja asettele pinnalle cevicheä, herneitä, porkkanalastuja ja kevätsipulia.

Kommentit (2)

Vierailija

Lapamadon voi saada raa-asta järviahvenesta.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Totta! Meriahvenessa tätä riskiä ei ole. Järvikaloja käytettäessä ne pitää tosiaan pakastaa ensin!