Soppa365 on lisännyt 279 reseptiä.
Linkitetty 307 keittokirjaan.
Alkuperäinen resepti MotherThyme (Jennifer)

Korvapuustipuuron sielu syntyy kaneli-tuorejuustokuorrutteesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korvapuustipuuro

Ainekset

8
dl
maitoa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita
voi-kaneli-sokeriseos
4
rkl
sulatettua voita
3
rkl
fariinisokeria
2
tl
kanelia
kuorrute
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
maitoa
1
tl
vaniljasokeria
3/4
dl
tomusokeria
(ripaus kardemummaa)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin puuro. Kuumenna kattilassa maito, sokerit ja suola. Lisää hiutaleet ja keitä hiutalepakkaukseen merkitty aika. Sekoita välillä. Ota kattila pois liedeltä, laita kansi päälle ja anna puuron vetäytyä muutama minuutti.
  2. Sulata puuron päälle tuleva voi. Lisää sokeri ja kaneli sekä halutessasi ripaus kardemummaa.
  3. Kuumenna tuorejuustoa mikrossa 10-20 sekuntia, kunnes sen koostumus on julksevaa. Lisää maito ja sokerit. Kuorrutte saa olla löysää.
  4. Annostele puuro kulhoihin. Lusikoi päälle voi-kaneli-sokeripäällystettä ja tuorejuustokuorrutetta.

Korvapuustipuuron alkuperäinen resepti on Mother Thyme -blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihana murupohjainen omenapiirakka ei syömättä jää ja sitä haluaa aina vain lisää, niin kauan kuin sitä riittää.
Kylmänä maukkaan herkullisen raikasta. Murumainen pohja, murutkin tulevat syötyä viimeistä murua myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Murupohja-omenapiirakka (taikina sekoitetaan)

Ainekset

150
g
voita
vajaa 1 dl sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
kanamunan keltuainen
Täyte:
omenahilloa tai -sosetta
2 - 3
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

Sulata voita 30 sekunttia (mikron kestävässä) leivontakulhossa mikrossa.
Lisää päälle kuivat aineet ja sekoittele ne siinä päällä, niin että leivinjauhe hyvin sekoittuu jauhoihin.
Lisää sitten kanamunan keltuainen.
Sekoita puuhaarukalla tai käsin taikina.
Painele taikina kostein käsin piirakkavuokaan, älä jätä reunoja.
Levitä sitten pohjan päälle omenahillo tai -sose, n. puolen sentin kerros.
Huuhtele omenat ja kuori, leikkaa niistä sopivia viipaleita, asettele ne sitten omenahillon päälle.
Ripottele omenaviipaleiden päälle hiukan kanelia ja sokeria.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.

Kommentit (6)

Vierailija

Luuln että olisi hyvää mutta oikeasti petyin... Pohja oli niin perunajauhoinen että piti moneen kertaan tarkistaa olinko mitannut oikein määrän. Omenapiirakassa hillo tekee siitä vielä erityisen hankalan leikattavan ja syötävän. Yleensä piirakat kyllä syödään viimeistä murua myöten, tämän kohdalla tuskin niin käy...

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

No nyt olet jotenkin epäonnistunut siinä, oliko liian kosteaa omenahilloa, minulla tuli oikein todella hyvää, että olisi syöty vaikka kuinka paljon ja todella tulee 1 dl perunajauhoja, koska ilman sitä ei ainakaan saisi vuoasta kovin helposti otettua, kun littaisi pohjaan kiinni. 😊

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Muistitko laittaa oikean määrän vehnäjauhoja ja paistaa kypsäksi, koska paistoaika vaihtelee eri uuneissa ja paisto-0minaisuudet vaihtelevat, voi myös paistaa keskitasolla vähän kauemmin, kunnes näyttää päältä kypsältä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Huom, tähän kuuluu ehdottomasti voi.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu piirakka.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Anna kuivahtaneelle leivälle uusi elämä! Tämän suolaisen leipävanukkaan makumaailma on poimittu Croque Madame -leivästä.

Parhaat päivät nähneestä leivästä syntyy viikonlopun yltäkylläinen aamupala, Croque Madame -leipävanukas. Ranskalainen klassikkoleipä Croque Madame valmistetaan perinteisesti gruyèrejuustosta ja kinkusta ja kruunataan paistetulla kananmunalla. Leipävanukkaassa nämä maut yhdistyvät herkullisella...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Croque Madame -leipävanukas

Ainekset

1
(n. 500 g)
speltti- tai maalaisleipä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
ruokakermaa
½
dl
vettä
8
kananmunaa
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
200
g
gruyèrejuustoa
150
g
savukinkkua
5
timjamin oksaa
Pinnalle
4
kananmunaa
25
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa leipä noin 2 cm:n kuutioiksi. Paista ne rapeiksi öljyssä pannussa. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm). 
  2. Vatkaa kerma, vesi ja munat kulhossa. Lisää sinappi, suola ja pippuri.
  3. Raasta gruyère. Revi kinkku paloiksi. Hienonna timjami.
  4. Laita vuoan pohjalle puolet leipäkuutioista ja kaikki timjami. Lisää puolet juustoraasteesta ja kinkusta. Levitä päälle loput leipäkuutiot, juustoraaste ja kinkku. Kaada päälle kerma-munaseos. Peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
  5. Ota vuoka huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  6. Paista leipävanukasta folion alla 20 minuuttia. Poista folio, riko pinnalle kananmunat ja raasta päälle parmesaanijuusto. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Anna leipävanukkaan vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 8/2021. Glorian ruoka & viinin ohjeesta puuttui yksi työvaihe, kerma-munaseoksen lisääminen.

Kommentit (5)

Vierailija

Onko munien määrä oikein?
Printtiversiossa oli unohtunut kermaseokseen lisäys.

Vierailija

Onko tosiaan oikein että kermamunaseokseen tulee peräti 8 munaa ja 3dl kermaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kahdeksan munaa on oikein, eli leipävanukkaasta tulee ruokaisa ja riittoisa aamiaisherkku. Halutessaan pinnalle erikseen tulevat kananmunat voi jättää pois.

Vierailija

Laitoin munia 4 seokseen ja 4 pinnalle. Oli varsin ruokaisa niinkin.

Lumia1969

Tää oli super hyvä ja täyttävä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 145 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kananmunaa, kaalisalaattia ja majoneesia. Japanissa suosittu kananmunaleipä tamago sando tehdään vaaleimmasta vehnäpaahtiksesta, jota kaupasta löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + kananmunien keittäminen 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset munaleivät

Ainekset

4
kananmunaa
Munamajoneesi
2
kananmunaa
2
dl
kewpie-majoneesia
Kaali-kurkkusalaatti
6
dl
valkokaalia ohuina suikaleina
½
tl
suolaa
2
avomaankurkkua
1
rkl
riisiviinietikkaa
Lisäksi
8
viipaletta vaaleaa, isoa vehnäpaahtoleipää
2
kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita kaikki 6 kananmunaa kiehuvaan ve­teen ja anna niiden kiehua ensin 4 minuut­tia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Ota neljän minuutin koh­dalla 4 kananmunaa lusikalla pois vedestä ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Kei­tä kattilaan jääviä kahta kananmunaa vielä 4 minuuttia eli yhteensä 8 minuuttia. Siirrä nekin kylmään veteen jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna kovat munat veitsellä kulhoon. Sekoita majoneesi joukkoon.

  3. Tee kaali-kurkkusalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Viipa­loi kurkut juustohöylällä kaalin joukkoon. Li­sää etikka ja sekoita.

  4. Jaa kaalisalaatti neljälle leipäviipaleelle. Voitele toiset 4 viipaletta paksulti munama­joneesilla. Kuori pehmeäksi keitetyt kanan­munat ja aseta yksi muna jokaiseen leipään kaalisalaatin keskelle. Silppua munan ja kaalin päälle kevätsipulia ja paina muna­majoneesilla voideltu leipäviipale varovasti kanneksi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veit­sellä puoliksi ja ripottele suolaa ja mustapip­puria munan leikkuupinnalle.

Vinkki Japanilaista kewpie-majoneesia myy­dään isoissa marketeissa ja aasialaisissa ruokakaupoissa. Voit korvata sen sekoitta­malla hieman dijoninsinappia tavalliseen majoneesiin.

Kommentit (1)

Vierailija

Twitterin puolella suomessa asuvat japanilaiset päivittelevät: "Eihän tamago sandoon kuulu KOKONAISET kananmunat! Miksi japanilaisesta ruuasta tehdään ulkomailla aina kaikenlaisia virityksiä, kun toisaalta alkuperäisyyttä kunnioitetaan siinä määrin, että erikseen mainitaan Kewpie-majoneesi?" Käyttäjä Kahvijamunkki teki malliksi oman versionsa: https://twitter.com/kahvijamunkki/status/1446075490515697666?t=8Ffb53spl...

Helsingin Sanomat on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Granolaa on helppo valmistaa itse. Tässä versiossa maistuvat maapähkinävoi ja paahdettu manteli. Nauti jogurtin ja hunajalla maustettujen puolukoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteligranolaa, survottua hunajapuolukkaa ja jogurttia

Ainekset

3
dl
kaurahiutaleita
2
dl
kokonaisia manteleita rouhittuna
1
dl
mantelilastuja
½
dl
maapähkinävoita
1
rkl
öljyä
½
dl
hunajaa
¼
tl
suolaa
Survotut hunajapuolukat
2
dl
puolukoita
3
rkl
hunajaa
Lisäksi
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Levitä kaurahiutaleet, rouhitut mantelit ja mantelilastut leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita maapähkinävoi, öljy, hunaja ja suola keskenään, lisää seos pellille ja sekoittele kaurahiutaleiden ja mantelien joukkoon. Levitä granolaseos mahdollisimman tasaisesti pellille.
  3. Paista granolaa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Sekoittele puolessa välissä paistamista, ja tarkkaile paistumista ettei granola ruskistu liikaa. Lusikoi hyvin jäähtynyt granola kannelliseen rasiaan. Granola säilyy huoneenlämmössä noin kuukauden.

  4. Survo puolukat kulhossa esimerkiksi perunasurvimella. Lisää hunaja. Nosta purkkiin. Survos säilyy jääkaapissa noin viikon.

  5. Nostele annoskulhoihin turkkilaista jogurttia, survottua hunajapuolukkaa ja manteligranolaa. Nauti heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Mulla ainakin palo jo viidentoista minuutin jälkeen 175 asteessa…