Korvapuustipuuron sielu syntyy kaneli-tuorejuustokuorrutteesta.
Herkkupuuro, joka maistuu ihanasti kanelipullalta, sopii erityiselle aamiaiselle. Kokeile kuorrutuksia kaurapuuron lisäksi myös riisipuuron kanssa.
Amerikkalaisten kanelipullien päällä on usein täyteläinen ja tuhti tuorejuustokuorrute. Tässä ohjeessa tuo kuorrute on yhdistetty pullan sijaan puuroon. Kuorrutteeseen tuleva tuorejuusto notkistetaan mikrossa, minkä jälkeen siihen sekoitetaan tomusokeria, vaniljasokeria sekä hiukan maitoa.
Tuorejuustokuorrutteen kanssa tarjottava puuro maustetaan lisäksi korvapuustien täytettä muistuttavalla voi-kaneli-sokeriseoksella. Kokeile siis tätä herkkua, kun tekee mieli pullaa, mutta aikaa ei ole taikinan tekemiseen ja pullien paistamiseen.
Korvapuustipuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin puuro. Kuumenna kattilassa maito, sokerit ja suola. Lisää hiutaleet ja keitä hiutalepakkaukseen merkitty aika. Sekoita välillä. Ota kattila pois liedeltä, laita kansi päälle ja anna puuron vetäytyä muutama minuutti.
- Sulata puuron päälle tuleva voi. Lisää sokeri ja kaneli sekä halutessasi ripaus kardemummaa.
- Kuumenna tuorejuustoa mikrossa 10-20 sekuntia, kunnes sen koostumus on juoksevaa. Lisää maito ja sokerit. Kuorrute saa olla löysää.
- Annostele puuro kulhoihin. Lusikoi päälle voi-kaneli-sokeripäällystettä ja tuorejuustokuorrutetta.
Korvapuustipuuron alkuperäinen resepti on Mother Thyme -blogista.