Soppa365 on lisännyt 236 reseptiä.
Linkitetty 254 keittokirjaan.
Alkuperäinen resepti MotherThyme (Jennifer)

Korvapuustipuuron sielu syntyy kaneli-tuorejuustokuorrutteesta.

Annoksia
4:lle
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korvapuustipuuro

Ainekset

8
dl
maitoa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita
voi-kaneli-sokeriseos
4
rkl
sulatettua voita
3
rkl
fariinisokeria
2
tl
kanelia
kuorrute
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
maitoa
1
tl
vaniljasokeria
3/4
dl
tomusokeria
(ripaus kardemummaa)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin puuro. Kuumenna kattilassa maito, sokerit ja suola. Lisää hiutaleet ja keitä hiutalepakkaukseen merkitty aika. Sekoita välillä. Ota kattila pois liedeltä, laita kansi päälle ja anna puuron vetäytyä muutama minuutti.
  2. Sulata puuron päälle tuleva voi. Lisää sokeri ja kaneli sekä halutessasi ripaus kardemummaa.
  3. Kuumenna tuorejuustoa mikrossa 10-20 sekuntia, kunnes sen koostumus on julksevaa. Lisää maito ja sokerit. Kuorrutte saa olla löysää.
  4. Annostele puuro kulhoihin. Lusikoi päälle voi-kaneli-sokeripäällystettä ja tuorejuustokuorrutetta.

Korvapuustipuuron alkuperäinen resepti on Mother Thyme -blogista.

Hyvä terveys on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pataleivän juurevan maun ja kuohkean rakenteen salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Härkäpapurouheseos lisää leivän proteiinipitoisuutta.

Annoksia
1 leipä, 12 viipaletta
Valmistusaika
1 t 20 min + taikinan tekeytyminen 8-12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Spelttipataleipä

Ainekset

4
dl
vettä
herneenkokoinen pala hiivaa
1
dl
härkäpapurouheseosta, Verso
2
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
3
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon tuorehiiva. Mittaa joukkoon härkapapurouhe, suola ja hunaja. Anna turvota 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Nosta kulho muovipussin sisälle ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 8–12 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta valurautapata uuniin.
  4. Kaada leipätaikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Taittele taikina pyöreäksi leiväksi. Peitä leipä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
  5. Voitele kuuma pata öljyllä voitelusiveltimen avulla. Nosta leipä pataan ja aseta kansi päälle.
  6. Kypsennä leipää 35 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia, kunnes leivän kuori on kauniin ruskea.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1669 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuplavihreät letut juhlistavat kevään alkua. Tavallista mehevämmät pinaattilätyt nautitaan siitakesienillä vahvistetun parsakastikkeen kanssa. Näitä kehtaa tarjota vieraillekin!

Annoksia
8–10 isoa lettua
Valmistusaika
1 t + turvottaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattiletut ja parsakastike

Ainekset

Taikina
1
ps (150 g)
pakastepinaattia
4
dl
maitoa
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl öljyä
½
tl
suolaa
Parsakastike
1
nippu
vihreää parsaa
1
rs (200 g)
siitakesieniä
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
4–6
rkl
voita tai öljyä lettujen paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa. Soseuta se maidon kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kananmuna pinaattimaitoon kulhossa ja lisää loput taikinan ainekset. Sekoita ja anna turvota 30 minuuttia.
  2. Paista lettuja voissa tai öljyssä pannussa (Ø noin 24 cm) kuumalla levyllä molemmin puolin 2–3 minuuttia.
  3. Poista parsoista kova tyvi ja leikkaa parsat neljään osaan. Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  4. Sulata voi pannussa ja paista sipulia, valkosipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää parsat ja kerma pannuun ja keitä 5–8 minuuttia, kunnes parsat kysyvät ja kerma keittyy kasaan. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä pinaattilettujen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 837 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Englantilaistyylisen brunssin ruokalajit valmistuvat helposti samalla kertaa. Lado ainekset pannulle kypsymisjärjestyksessä ja nauti paahtoleivän kera.

Annoksia
1 annos
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

English breakfast -pannu

Ainekset

5
pikkunakkia ja bratwurstia
1
kananmuna
5
terttutomaattia
30
g
tuoretta pinaattia
1
dl
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
tilkka öljyä paistamiseen
4
pekonisiivua
Lisäksi
paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Paista pekonit rapeiksi ja siirrä ne pannun reunalle.
  2. Lisää öljyä, pikkunakit, bratwurstit, kananmuna ja tomaatit omille alueilleen ja alenna lämpöä. Paista muutama minuutti käännellen.
  3. Siirrä nakit ja tomaatit reunoille. Lisää siistityt pinaatit ja pavut. Paista, kunnes pavut ovat kuumia ja pinaatti lämmintä.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti koko herkku paahtoleivän kera.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1669 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ihanan syntinen luksusaamiaisleipä yhdistelee nerokkaasti suolaista ja makeaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkaiset brieleivät

Ainekset

8
viipaletta
vaaleaa leipää
4
rkl
huoneenlämpöistä voita
4
rkl
mustikka- tai kuningatarhilloa
16
pensasmustikkaa
150
g
briejuustoa
Lisäksi
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Voitele leivät voilla. Levitä neljälle leivälle hilloa ja jaa mustikat päälle. Viipaloi juusto ja laita se leiville. Laita loput leipäviipaleet kansiksi.
  2. Paista leivät molemmilta puolilta pannulla voissa. Tarjoa kuumana.

Kommentit (0)