Soppa365 on lisännyt 293 reseptiä.
Linkitetty 421 keittokirjaan.
Alkuperäinen resepti MotherThyme (Jennifer)

Korvapuustipuuron sielu syntyy kaneli-tuorejuustokuorrutteesta.

Herkkupuuro, joka maistuu ihanasti kanelipullalta, sopii erityiselle aamiaiselle. Kokeile kuorrutuksia kaurapuuron lisäksi myös riisipuuron kanssa.

Amerikkalaisten kanelipullien päällä on usein täyteläinen ja tuhti tuorejuustokuorrute. Tässä ohjeessa tuo kuorrute on yhdistetty pullan sijaan puuroon. Kuorrutteeseen tuleva tuorejuusto notkistetaan mikrossa, minkä jälkeen siihen sekoitetaan tomusokeria, vaniljasokeria sekä hiukan maitoa.

Tuorejuustokuorrutteen kanssa tarjottava puuro maustetaan lisäksi korvapuustien täytettä muistuttavalla voi-kaneli-sokeriseoksella. Kokeile siis tätä herkkua, kun tekee mieli pullaa, mutta aikaa ei ole taikinan tekemiseen ja pullien paistamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Korvapuustipuuro

Ainekset

8
dl
maitoa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita
Voi-kaneli-sokeriseos
4
rkl
sulatettua voita
3
rkl
fariinisokeria
2
tl
kanelia
Kuorrute
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
maitoa
1
tl
vaniljasokeria
3/4
dl
tomusokeria
(ripaus kardemummaa)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin puuro. Kuumenna kattilassa maito, sokerit ja suola. Lisää hiutaleet ja keitä hiutalepakkaukseen merkitty aika. Sekoita välillä. Ota kattila pois liedeltä, laita kansi päälle ja anna puuron vetäytyä muutama minuutti.
  2. Sulata puuron päälle tuleva voi. Lisää sokeri ja kaneli sekä halutessasi ripaus kardemummaa.
  3. Kuumenna tuorejuustoa mikrossa 10-20 sekuntia, kunnes sen koostumus on juoksevaa. Lisää maito ja sokerit. Kuorrute saa olla löysää.
  4. Annostele puuro kulhoihin. Lusikoi päälle voi-kaneli-sokeripäällystettä ja tuorejuustokuorrutetta.

Korvapuustipuuron alkuperäinen resepti on Mother Thyme -blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Gordon Ramsay munakokkeli on samettisen pehmeää. Valmistus vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, ettei munakasmassa kuumene liikaa. Nokare ranskankermaa viimeistee maun ja rakenteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gordon Ramsayn munakokkeli

Ainekset

3
kananmunaa
3
rkl
voita
1
rkl
ranskakermaa tai smetanaa
suolaa ja mustapippuria
(ruohosipulia)

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kattilaan. Lisää voi. Laita kattila kuumalle liedelle ja hämmennä ahkerasti lastalla, jotta munien rakenne rikkoutuu. Hämmennä kokkelia koko ajan, kuin valmistaisit risottoa.

  2. Kun kananmuna-voiseos alkaa hieman paksuuntua, nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 5–10 sekuntia. Jatka hämmentämistä koko ajan. Nosta kattila takaisin liedelle ja hetken kuluttua taas jäähtymään. Toista noin neljä kertaa, kunnes kokkeli on samettista ja kermaista.

  3. Kun kokkeli on juuri ja juuri valmis, nosta kattila liedeltä ja vatkaa lopuksi sekaan kylmä ranskankerma. Näin kokkeli ei kypsy liikaa vaan pysyy pehmeänä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Hienonna halutessasi pinnalle ruohosipulia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Samettisimman uunipuuron saat, kun valitset kokonaiset suurimot tai isot hiutaleet sekä täysrasvaisen maidon – äläkä unohda voita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + puuron kypsyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen kaurapuuro ja marja-taatelikompotti

Ainekset

2
dl
kokonaisia kaurasuurimoita (tai paksuja kaurahiutaleita, kuten Myllärin Kiireetön Kaurahiutale)
1
l
(rasvaista) mantelijuomaa (Barista)
1
tl
suolaa
2
rkl
voita
MARJA-TAATELIKOMPOTTI
10
kivetöntä pehmeää taatelia
dl
vettä
400
g
erilaisia pakastemarjoja
rkl
sokeria
1
kanelitanko
(mintun lehtiä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 100 asteeseen.

  2. Voitele vuoka tai pata ja mittaa kaurasuurimot, mantelijuoma ja suola vuokaan. Sekoita. Lusikoi voi nokareina päälle.

  3. Kypsennä kannen alla yön yli, noin 8 tuntia.

  4. Tee marja-taatelikompotti. Hienonna taatelit ja laita veden kanssa kattilaan. Keitä hetken aikaa, kunnes taatelit pehmenevät ja vesi haihtuu. Lisää (jäiset) marjat, sokeri ja kanelitanko ja jatka keittämistä 5 minuutin ajan. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua puuron kanssa.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Nämä ovat todella maukkaita ja mikä parasta nopea ja helppo valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 22 - 26
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Helpot suklaiset kaurakeksit

Ainekset

50
g
voita
2
dl
kaurahiutaleita
0,2
dl
fariinisokeria
1,8
dl
sokeria
1
rkl
kaakaota
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
kanamuna
vähän Pan-suolaa tai tavallista suolaa hivenen

Työvaiheet

Sekoita kuivat aineet, lisää sulatettu voi sekoita. Lisää viimeiseksi kanamuna, sekoita tasaiseksi.

Tee ( 1 tl ) pieniä kasoja leivinpaperin päälle pellille, voit vähän muotoilla niitä.
Pellille mahtuu pieniä (1 tl ) kasoja 4 rinnakkain, jos vähän tulee suurempia kasoja, niitä mahtuu 3 rinnakkain ja 4 riviä leviämisen takia ja isolle pellille 5 riviä pieniä, yht. 20 kpl.
Pienelle pellille 4 rinnakkain pieniä kasoja ja 4 riviä, yht. 16 kpl.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 5 - 8 min, anna kohota ja laskeutua uunissa.

Anna kaurakeksien jäähtyä ja kovettua rauhassa ennen kuin otat ne pois pelliltä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Älä anna suklaisuuden hämätä. Tämä pirtelö on loistovälipala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Tervehenkinen suklaapirtelö

Ainekset

1
pakastettu (kypsä) banaani
3
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
noin 4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki keskenään tehosekoittimessa, lisää mantelimaitoa vähitellen, kunnes pirtelö on sopivan paksuista.

  2. Jaa yhteen pitkään tai kahteen pieneen lasiin.

VINKKI! Jos haluat nostaa pirtelön proteiinipitoisuutta, vaihda mantelimaito soijamaitoon, sillä soijamaito sisältää kasvimaidoista ehdottomasti eniten proteiinia. Tai käytä lehmänmaitoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös puuron pitäisi olla terveellistä.