Soppa365 on lisännyt 230 reseptiä.
Linkitetty 223 keittokirjaan.
Alkuperäinen resepti MotherThyme (Jennifer)

Korvapuustipuuron sielu syntyy kaneli-tuorejuustokuorrutteesta.

Annoksia
4:lle
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korvapuustipuuro

Ainekset

8
dl
maitoa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita
voi-kaneli-sokeriseos
4
rkl
sulatettua voita
3
rkl
fariinisokeria
2
tl
kanelia
kuorrute
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
maitoa
1
tl
vaniljasokeria
3/4
dl
tomusokeria
(ripaus kardemummaa)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin puuro. Kuumenna kattilassa maito, sokerit ja suola. Lisää hiutaleet ja keitä hiutalepakkaukseen merkitty aika. Sekoita välillä. Ota kattila pois liedeltä, laita kansi päälle ja anna puuron vetäytyä muutama minuutti.
  2. Sulata puuron päälle tuleva voi. Lisää sokeri ja kaneli sekä halutessasi ripaus kardemummaa.
  3. Kuumenna tuorejuustoa mikrossa 10-20 sekuntia, kunnes sen koostumus on julksevaa. Lisää maito ja sokerit. Kuorrutte saa olla löysää.
  4. Annostele puuro kulhoihin. Lusikoi päälle voi-kaneli-sokeripäällystettä ja tuorejuustokuorrutetta.

Korvapuustipuuron alkuperäinen resepti on Mother Thyme -blogista.

Me Naiset on lisännyt 820 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maustein päällystetyt lättäleivät sopivat brunssipöytään. Niiden kanssa maistuu jugurttikastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteiset lättäleivät

Ainekset

dl
vettä
2
tl
hunajaa
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
falafelmausteseosta tai juustokuminaa

Työvaiheet

1 Valmista ensin taikina. Mittaa leivontakulhoon kädenlämpöinen vesi, hunaja, jauhot, hiiva ja suola. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Lisää öljy. Vaivaa vielä hetki. Laita taikina liinan alle puoleksi tunniksi nousemaan.

2 Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, siemenet ja mausteseos. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele jauhoitetulla pöydällä lättäniksi. Nosta leivinpaperille ja levitä mausteseos pintaan.

3 Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista leipiä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Vinkki! Varo paistamasta leipiä liian kauan uunissa etteivät mausteet kitkeröidy.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 230 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Kuva ja ohje Venla Rossi

Valmistaikinasta ja pekonisiivuista syntyy simppelisti uusi aamiaishitti: pekoniin kääritty voisarvi.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin kääritty croissant

Ainekset

12
pekonisiivua
1
prk
valmista, säilykepurkissa myytävää croissant-taikinaa
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä pekonisiivut pellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 2–3 minuuttia.
  2. Ota pekonien paahtuessa croissant-taikina varovasti esiin purkista jauhotetulle leivinalustalle tai leivinpaperin päälle. Leikkaa katkoviivoja pitkin valmiit kolmiot (6 kpl) erilleen toisistaan.
  3. Ota pekonit uunissa ja anna niiden jäähtyä pari minuuttia. Levitä leivinpaperille kutakin croissantia varten kaksi pekonisiivua V-kirjaimen muotoon, ja aseta taikinakolmio siivujen päälle niin, että ne peittyvät. Rullaa pekonit ja taikina croissantin muotoon (aloita leveästä päästä). Pekonisiivut jäävät osittain kierteiden väliin.
  4. Voitele esiin jäävät taikinakohdat kananmunalla ja paista voisarvia n. 10 minuuttia.

Vinkki! Voit halutessasi myös täyttää voisarvet rullausvaiheessa esimerkiksi juustoraasteella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 820 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.

Lihaa haudutetaan yön yli uunissa, jolloin se on juuri sopivasti valmiina brunssipöytään. Tämä resepti toimii niin naudanlihalle kuin karitsallekin.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli muhinut liha

Ainekset

n. 1
kg
luullista naudanlihaa, esim. lapa, rinta, kylki, etuselkä
2
tl
suolaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
4
rosmariinioksaa
1
plo (0,75 l)
valkoviiniä
vettä

Työvaiheet

  1. Nosta liha pataan. Lisää mausteet ja kaada viini joukkoon. Jos liha ei peity nesteeseen, lisää vettä. Laita kansi päälle. Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
  2. Nosta kypsä liha lautaselle, poista luu. Siivilöi liemestä mausteet pois. Keitä lientä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl. Revi liha kahdella haarukalla hienoksi. Sekoita valmis liemi joukkoon. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Jäädytetyt mansikat ja banaanit surautetaan tehosekoittimella jäätelöksi.Terveellinen jäde maistuu aamulla, välipalalla, jälkkäriksi ja illalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nice cream -kulho

Ainekset

4
banaania
400
g
mansikoita
1/4
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
kookoskermaa
Koristeeksi
marjoja, pähkinöitä ja minttua

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit laakeaan astiaan. Poista mansikoista kannat ja laita nekin astiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia.
  2. Laita banaanit ja mansikat tehosekoittimeen. Lisää vanilja ja kookoskerma. Soseuta sileäksi. Jaa seos kulhoihin ja koristele.

Kommentit (0)