Soppa365 on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 256 keittokirjaan.
Alkuperäinen resepti MotherThyme (Jennifer)

Korvapuustipuuron sielu syntyy kaneli-tuorejuustokuorrutteesta.

Annoksia
4:lle
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korvapuustipuuro

Ainekset

8
dl
maitoa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita
voi-kaneli-sokeriseos
4
rkl
sulatettua voita
3
rkl
fariinisokeria
2
tl
kanelia
kuorrute
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
maitoa
1
tl
vaniljasokeria
3/4
dl
tomusokeria
(ripaus kardemummaa)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin puuro. Kuumenna kattilassa maito, sokerit ja suola. Lisää hiutaleet ja keitä hiutalepakkaukseen merkitty aika. Sekoita välillä. Ota kattila pois liedeltä, laita kansi päälle ja anna puuron vetäytyä muutama minuutti.
  2. Sulata puuron päälle tuleva voi. Lisää sokeri ja kaneli sekä halutessasi ripaus kardemummaa.
  3. Kuumenna tuorejuustoa mikrossa 10-20 sekuntia, kunnes sen koostumus on julksevaa. Lisää maito ja sokerit. Kuorrutte saa olla löysää.
  4. Annostele puuro kulhoihin. Lusikoi päälle voi-kaneli-sokeripäällystettä ja tuorejuustokuorrutetta.

Korvapuustipuuron alkuperäinen resepti on Mother Thyme -blogista.

Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Mikko Hannula

Muutama lusikallinen maapähkinävoita tekee puurolle ihmeitä. Kun liotat hiutaleet yön yli, samettinen puuro on taattu.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + yön yli

Maapähkinävoipuuro

Ainekset

4
dl
speltti- tai kaurahiutaleita
1
l
vettä
1
dl
maapähkinävoita
2
dl
(kasvi)maitoa
½
tl
suolaa
Tarjoiluun
mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Mittaa edellisenä iltana kattilaan vesi ja hiutaleet. Laita jääkaappiin.
  2. Kuumenna liotetut hiutaleet kiehuvaksi. Keitä koko ajan hiljalleen sekoittaen 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi, maito ja suola. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa.
  3. Kokoa annosten päälle mansikoita ja ripottele jauhettua kardemummaa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 114 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun valmistat myslin itse, voit olla varma siitä, ettei se sisällä liikaa suolaa tai sokeria.

Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Pannumysli

Ainekset

2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
tattarihiutaleita
1
rkl
pellavansiemeniä
1
rkl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
pekaanipähkinöitä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
rusinoita

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa hiutaleet ja siemenet. Rouhi veitsellä pekaanipähkinöitä pienemmäksi ja sekoita myslin joukkoon yhdessä öljyn ja siirapin kanssa.
  2. Paahda mysliä kuumalla, kuivalla pannulla noin 5–7 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita rusinat viimeiseksi joukkoon. Mysli säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman viikon ajan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Mikä maku! Yön yli kohonnut taikina on ihanasti hieman hapan, ja tämä leipä säilyy tuoreena pitkään.

Annoksia
1 leipä (vuoka noin 20 x 10 cm)
Valmistusaika
5 min + kohotusaika 8 t + paistoaika noin 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Vuokaleipä yön yli

Ainekset

3
dl
kylmää vettä
¼
pala tuorehiivaa
1
tl
suolaa
6 dl + 1 rkl
puolikarkeita vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kulhoon. Liota hiiva nesteeseen. Hiiva toimii kylmässäkin vedessä, kun kohotusaika on pitkä. Sekoita suola joukkoon.
  2. Sekoita jauhot veteen desilitra kerrallaan. Lisää viimeinen desilitra jauhoja taikinaan kahdessa erässä niin, että ripottelet jauhoja taikinan ja kulhon väliin samalla, kun nostelet taikinaa hellästi käsin tai nuolijalla ja irrotat sitä kulhon reunoista. Taikina on hyvin pehmeä ja melko löysä.
  3. Kaada taikina suoraan silikoniseen leipävuokaan. Laita 1 ruokalusikallinen jauhoja teesiivilään ja jauhot vuokaan taikinan päälle. Nosta leipä jääkaappiin nousemaan yön yli.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja nosta leipä heti kylmään uuniin. Paista leipää yhteensä noin tunti.

Vinkki! Voit korvata osan jauhoista (jopa 3 dl) graham- tai ruisjauhoilla. Voit käyttää myös sämpyläjauhoja.

Vuoalla on väliä. Silikoninen leipävuoka on tämän leipän valmistukseen paras. Yön yli kohotettu leipä paistuu siinä rapeaksi ilman ylimääräistä rasvaa. Jos käytät kuitenkin alumiinista leipävuokaa, voitele se öljyllä. Se kuitenkin hieman heikentää taikinan kohoamista, sillä öljy on raskasta.

Kommentit (10)

Vierailija

Mikä paistolämpötila?

Vierailija

Uunin lämpötila?

Eetlas

Yleiskoneen ja kiertoilmauunin käyttäjät joutuvat soveltamaan ohjetta. Odottelen heidän ja pinnoitettujen leipävuokien käyttäjien kokemuksia.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos tarkkasilmäisille kommentoijille - uunin lämpötila oli unohtunut kirjata mukaan, se on nyt lisätty!

Vierailija

En kyllä sanois että löysä ja pehmeä taikina :D Saati että kaataa sais vuokaan. Tai sit mulla on paha laskuvirhe jauhojen kanssa nyt kahdesti ollu

Vierailija

Toimiiko kuivahiivan kanssa?

Käyttäjä2503
Seuraa 
Liittynyt2.7.2017

Eipä tullut lähellekään luvatun herkullista leipää. Mittasin kaikki aineet huolellisesti (korvasin vinkin mukaan puolet vehnäjauhoista ruisjauhoilla), nostatin ohjeen mukaan ja paistoin kertakäyttöisessä kartonkivuoassa. Lopputuloksena oli likilaskuinen koppura. Mahtaako ohjeen jauhomäärä olla liian suuri, vaikuttaako ruisjauho vai mikä mahtoi mennä näinkin pahasti pieleen?

Mie vaan

Onko kukaan onnistunut teflon vuoassa tekemällä?  

Maarittytti

Mä teen yön-yli-leivän AINA tällä ohjeella:
2,5 dl sämpyläjauhoja
4 dl ruisjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
6 dl kylmää vettä
1/2 tuorehiivaa
2,5 tl suolaa
Sekoita hiivapala veteen, kunnes se on sulanut. Lisää jauhot ja suola. Voit myös laittaa esim seesaminsiemeniä tai vastaavaa. Anna hautua liinan/kannen alla aamuun. Kaada taikina jauhotetulle tiskipöydälle ja muotoile pyöreäksi ja laita reunat paljon alla. Anna kohota liinan alla 30 min. Uuni 225 ja sinne pata alusta asti lämpiämään. Mä laitan vähän öljyä padan pojalle. Taikinapallo sellaisenaan pataan ja kansi päälle. 30-35 min ja sitten kanske pois ja 15 min ilman kantta, että tulee rapea pinta.

Meidän Perhe on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Nämä ihanat nokkosletut sopivat moneen ruokavalioon, sillä niissä ei ole vehnää, maitoa tai kananmunaa. Lettujen täytteiksi voit valita suolaista tai makeaa oman mielesi mukaan.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ton-ton-ton-nokkosletut

Ainekset

3
dl
kikhernejauhoja
4
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
3
dl
tuoretta nokkosta (tai pinaattia)
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, vesi ja suola huolellisesti. Keitä nokkosia runsaassa vedessä 2 minuuttia. Purista vesi pois ja hienonna lehdet taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista taikinasta noin kymmenen ohutta lettua paistinpannussa tai muurikassa. Käytä riittävästi öljyä ja tee letuista vain keskikokoisia, niin ne eivät repeä.
  3. Tarjoa suolaisen tai makean täytteen kanssa (ohjeet alla).

Sieni-parsatäyte

Ainekset

1
nippu
vihreää parsaa
1
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
Sienikastike
2
kesäsipulia varsineen
1
l
kantarelleja (tai suppilovahveroita tai herkkusieniä)
1
rkl
oliiviöljyä
2-2 1/2
dl
(kaura)kermaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsojen puisevat tyvet pois ja kuori parsat halutessasi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista parsat rapsakan kypsiksi. Mausta suolalla. Parsat voi myös grillata.
  2. Hienonna sipulit ja viipaloi vihreät varret. Revi kantarellit puoliksi.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulin vaaleaa osaa pari minuuttia. Lisää sienet ja paista 5 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sipulinvarsilla.
  4. Jaa kastike ja parsat letuille ja kääri rullalle.

Makea manteli-omenatäyte

Ainekset

1 1/2
dl
manteli- tai maapähkinävoita
2
omenaa
1/2
dl
rouhittua tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Viipaloi omenat. Levitä mantelivoita letulle. Lisää päälle omenaa ja rouhittua suklaata.

Kommentit (0)