Soppa365 on lisännyt 230 reseptiä.
Linkitetty 143 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Sami Repo

Paahdettua kurpitsaa, fetaa ja granaattiomenaa. Tämä hienostunut salaatti sopii viikonloppupöytään!

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsasalaatti

Ainekset

1 1/2
kg
kurpitsaa
100
g
babypinaattia tai vihreitä salaatinlehtiä
1
granaattiomena
200
g
fetajuustoa
1/2
dl
pistaaseja
1/2
ruukkua
tuoretta korianteria
4
vartta
kevätsipulia
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
tl
hunajaa
3
rkl
viinietikkaa
suolaa
pippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja pilko malto paloiksi. Nosta palat uunivuokaan ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  2. Pilko paahdetut kurpitsat suupaloiksi. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita salaatinlehdet kurpitsan joukkoon. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti hedelmästä salaatin sekaan. Rouhi pistaasit, korianteri ja kevätsipuli. Sekoita ne salaattiin. Murustele feta salaatin päälle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Pirskottele kastike salaatille.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Paistetuista herkkutateista valmistuu lämmin luksussalaatti, joka aateloidaan maukkaalla kastikkeella.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin italialainen sienisalaatti

Ainekset

4–5
herkkutattia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
rucolaa
Kastike
n. 4-5 l kkkooko
1
kananmunankeltuainen kypsänä
4
sardellifileetä
1
sitruunan mehu
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä kananmuna kovaksi, 7 minuuttia. Irrota keltuainen valkuaises-ta ja laita keltuainen sauvasekoittimen kulhoon. Valkuaista ei käytetä. Hienonna sardellifileet. Purista sitruunan mehu. Lisää loput kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi.
  2. Puhdista ja viipaloi tatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa kuumaksi ja kuullota tatteja ja valkosipuleita 1–2 minuuttia.
  3. Jaa yrtit lautasille. Laita sienet tarjolle yrttien päälle. Kaada päälle kastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Leivitettyä juustoa ja mehukasta melonia – tähän salaattiin syntyy suorastaan himo.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Saganaki-salaatti

Ainekset

200
g
saganaki-juustoa
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja tai pankoa
öljyä paistamiseen
1/2
sitruuna
1/2
hunajameloni
2
porkkanaa
1
dl
minttua hienonnettuna
1
l
versosalaattia
Kastike
1/2
sitruuna
1/2
mieto chili
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa juusto sentin viipaleiksi ja viipaleet neljään palaan. Riko kananmuna kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauho tai panko. Pyöräytä juustopalat ensin kananmunassa ja sitten jauhoissa. Paista palat öljyssä muutama minuutti puoleltaan eli kunnes niissä on kaunis väri. Purista palojen päälle sitruunamehua.
  2. Kuori ja viipaloi meloni lohkoiksi tai pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna minttu.
  3. Valmista kastike. Purista sitruunasta mehu. Hienonna chili. Yhdistä ainekset.
  4. Sekoita versosalaatin joukkoon meloni, porkkanat ja minttu. Sekoita kastike joukkoon. Lisää saganaki-palat salaatin päälle.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Muutaman aineksen perunasalaatissa maistuvat uuden sadon peruna ja rapsakka retiisi.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-retiisisalaatti

Ainekset

1
l
varhaisperunoita
150
g
broccolinia tai parsakaalia
1
l
pinaattia
2
kevätsipulinvartta
1
nippu
retiisiä
Kastike
2
rkl
dijoninsinappia
1 1/2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Keitä perunat tai käytä edelliseltä päivältä ylijääneet kypsät perunat. Lohko jäähtyneet perunat.
  2. Leikkaa broccolineista kuivat kannat pois tai jos käytät parsakaalia, irrota siitä nuput ja viipaloi varsi. Kiehauta paistinpannussa pari senttiä vettä. Keitä broccolinejä tai parsakaalia pannussa noin 4 minuuttia eli kunnes ne ovat napakan kypsiä. Jäähdytä ja pilko ne pienemmiksi paloiksi.
  3. Huuhtele pinaatti. Hienonna kevätsipuli. Poista retiiseistä kannat ja lohko retiisit.
  4. Tee kastike. Sekoita ainekset yhteen. Kaada kastike perunalohkojen päälle.
  5. Yhdistä kaikki salaattiainekset. Viimeistele salaatti rouhitulla mustapippurilla ja sormisuolalla. Tarjoa grillimakkaran kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!  

Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri

Ainekset

500
g
kukka- ja parsakaalia (erivärisiä, romanescua tms.)
1
dl
siemensekoitusta
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
50
g
kovaa juustoa (esim. Västerbottensost)
1
ruukku
ruohosipulia
Lisäksi
1
pkt (400 g)
broilerin ohuita fileepihvejä tai -leikkeitä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.

Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.  

Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.

Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle. 

Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (0)