Soppa365 on lisännyt 252 reseptiä.
Linkitetty 174 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Sami Repo

Paahdettua kurpitsaa, fetaa ja granaattiomenaa. Tämä hienostunut salaatti sopii viikonloppupöytään!

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsasalaatti

Ainekset

1 1/2
kg
kurpitsaa
100
g
babypinaattia tai vihreitä salaatinlehtiä
1
granaattiomena
200
g
fetajuustoa
1/2
dl
pistaaseja
1/2
ruukkua
tuoretta korianteria
4
vartta
kevätsipulia
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
tl
hunajaa
3
rkl
viinietikkaa
suolaa
pippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja pilko malto paloiksi. Nosta palat uunivuokaan ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  2. Pilko paahdetut kurpitsat suupaloiksi. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita salaatinlehdet kurpitsan joukkoon. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti hedelmästä salaatin sekaan. Rouhi pistaasit, korianteri ja kevätsipuli. Sekoita ne salaattiin. Murustele feta salaatin päälle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Pirskottele kastike salaatille.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Kun suikaloit ruusukaalit, kuumennat ne pikaisesti ohran kanssa ja viimeistelet piparjuurikastikkeella, saat ylellisen talvisalaatin.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin ruusukaalisalaatti ja piparjuurikastike

Ainekset

1 dl rikottuja ohrasuurimoita
dl
vettä
½
+ ½ tl suolaa
1
granaattiomena
2
kotimaista omenaa
400
g
ruusukaalia
½
sitruunan mehu
1–2
tl
oliiviöljyä
Kastike
2
dl
kermaviiliä
1–3
tl
piparjuurta raastettuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

 

  1. Huuhtele ohrasuurimot kylmällä vedellä. Laita ne kattilaan, lisää vesi ja ½ tl suolaa, kiehauta ja laske lämpöä. Hauduta kannen alla 20 minuuttia.
  2. Notkista kermaviili sekoittamalla sitä haarukalla. Raasta piparjuurta joukkoon maun mukaan. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna vetäytyä kylmässä.
  3. Irrota granaattiomenasta siemenet naputtelemalla ne halkaistusta kuoresta kulhoon. Puolita omenat, poista siemenkota ja leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi.
  4. Poista ruusukaaleista kanta ja kellastuneet lehdet. Leikkaa ruusukaalit noin 3 mm:n levyisiksi suikaleiksi. Kypsennä niitä höyryssä 3 minuuttia ja kaada kulhoon granaattiomenansiementen päälle. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
  5. Kun ohrasuurimot ovat kypsiä, valuta ja huuhtele ne nopeasti, ravista ylimääräinen vesi pois ja sekoita salaattiin. Kääntele omenaviipaleet joukkoon ja tarjoa lämmin salaatti heti piparjuurikastikkeen kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kapellimestari Hannu Linnun bravuurisalaatissa yhdistyvät maukas juusto ja mehukkaat persikat.

”Provolone on lempijuustojani. Ihastuin siihen opiskeluaikoinani Napolissa. Persikoiden ja juuston yhdistelmä oli Pekan idea, jota vastustin aluksi, koska se toi mieleeni pizzerioissa vihaamani kinkku-ananaskombon. Olin väärässä, sillä vahva ja intensiivinen juusto kestää makean happaman...

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persikka-provolonesalaatti

Ainekset

5
persikkaa (tai persimonia)
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
ruukku
salviaa
5
punasikuria
1
ruukku
roomansalaattia
1
ruukku
basilikaa
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1
dl
kurpitsansiemeniä
½
dl
pinjansiemeniä
Kastike
½
dl
oliiviöljyä
¼
dl
kurpitsaöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
hunajaa
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
Lisäksi
350
g
provolone-juustoa (ei picantea, koska se murenee)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen grillivastukselle. Puolita tai lohko persikat (tai persimonit), poista kivet. Sivele hedelmät oliiviöljyllä. Valuta päälle hunaja. Hienonna salvia, ja ripottele siitä puolet hedelmille, jätä loput odottamaan. Paahda persikoita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä.
  2. Revi punasikurit ja roomansalaatti kulhoon. Hienonna basilika ja lisää se salvian kanssa salaattien joukkoon.
  3. Paahda pistaasipähkinöitä ja siemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten salaattiin.
  4. Valmista kastike. Sekoita öljyt, etikka, hunaja, suola ja sokeri keskenään. Kääntele kastike salaattiin.
  5. Levitä salaatti laakealle vadille. Paloittele huoneenlämpöinen provolone salaattipedille. Lisää persikat päällimmäiseksi.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Caesarkastike valmistetaan majoneesin sijaan maustamattomasta jogurtista. Broilerille riittää mausteeksi sitruunamehu, joka antaa mukavasti kirpeyttä ja raikkautta.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevyempi kana-caesar

Ainekset

1
kerä
rapeaa salaattia, esim. Cosmopolitan
300
g
broilerinfileesuikaleita
1
tl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1
rkl
sitruunanmehua
2
palaa
ruisleipää
1
rs (250 g)
värikkäitä kirsikkatomaatteja
1/2
dl
parmesaanilastuja
Kastike
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
rkl
sitruunanmehua
1
tl
sinappia
1
tl
kalakastiketta
1
pieni murskattu valkosipulinkynsi
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele salaatinlehdet ja levitä kokonaisina lehtinä laakealle vadille.
  2. Ruskista broilerinfileesuikaleet tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
  3. Paahda ruisleipäpalat leivänpaahtimessa rapeiksi ja kuutioi. Huuhtele tomaatit ja puolita.
  4. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa sekaisin. Levitä salaatinlehtien päälle fileesuikaleita, kirsikkatomaatteja, ruisleipäkrutonkeja ja parmesaanilastuja. Lusikoi päälle kastiketta. Nauti heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Hyvä idea, mutta eikö nimi pitäisi kirjoittaa yhteen: kana-caesar? 

Riikka Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Sienisalaatti on helppo tehdä ilman maitotuotteita. Suolattuja sieniä löytyy vihanneshyllystä muoviämpäristä.

Sienisalaatin tekeminen kotona on helppoa. Ainoastaan sipuli pitää pilkkoa, muuten ainekset ovat valmiita suoraan kaupanhyllystä.

Suolasienet ovat hieman erilaisia: kotona tehdyt tönkkösuolatut sienet vaativat parin tunnin liotuksen. Osa kaupan suolasienistä on kuitenkin vähänsuolaisempia...

Annoksia
6-8
Valmistusaika
15 min + liotus
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen sienisalaatti

Ainekset

4
dl
silputtuja suolasieniä
1
sipuli
1
dl
kaura fraichea (esim. iMat)
1
dl
majoneesia (vegaanista, esim. X-tra)
1
rkl
sitruunan mehua

Työvaiheet

1. Valuta sienistä neste. Huuhtele tai liota sienet.

2. Purista sienistä liika vesi pois ja laita ne kulhoon.

3. Hienonna sipuli oikein pieneksi silpuksi. Lisää sipuli kulhoon.

4. Lisää loput ainekset. Sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 15 minuuttia.

Kommentit (0)