Soppa365 on lisännyt 225 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Sami Repo

Paahdettua kurpitsaa, fetaa ja granaattiomenaa. Tämä hienostunut salaatti sopii viikonloppupöytään!

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsasalaatti

Ainekset

1 1/2
kg
kurpitsaa
100
g
babypinaattia tai vihreitä salaatinlehtiä
1
granaattiomena
200
g
fetajuustoa
1/2
dl
pistaaseja
1/2
ruukkua
tuoretta korianteria
4
vartta
kevätsipulia
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
tl
hunajaa
3
rkl
viinietikkaa
suolaa
pippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja pilko malto paloiksi. Nosta palat uunivuokaan ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  2. Pilko paahdetut kurpitsat suupaloiksi. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita salaatinlehdet kurpitsan joukkoon. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti hedelmästä salaatin sekaan. Rouhi pistaasit, korianteri ja kevätsipuli. Sekoita ne salaattiin. Murustele feta salaatin päälle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Pirskottele kastike salaatille.
Sanni Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Sanni Klemelä

Onko sesonkiherkku löytänyt jo pöytääsi? Tässä maukas ja aromaattinen salaatti, jolla voi aloittaa tutustumisen kotimaiseen varhaskaaliin. Salatti on ruokaisa vegeherkku sellaisenaan ja herkullinen lisäke raskaampien grilliherkkujen seuraan vaikka juhannuspöytään.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesän maukkain varhaiskaalisalaatti

Ainekset

1 pieni
varhaiskaali
1
kesäkurpitsa
1
avokado
250
g
kirsikkatomaati
1
Granny Smith omena
kourallinen
tuoretta basilikaa
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa
Kastike
1
rkl
oliiviöljy
1
rkl
valkoviinietikka
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Pilko varhaiskaali ja ota kesäkurpitsasta ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä. Laita varhaiskaali ja kesäkurpitsasuikaleet isoon kulhoon.
  2. Pese ja kuori halutessasi omena ja lohko kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää muiden raaka-aineiden joukkoon. Halkaisen avokado, poista kivi ja lohko avokado mukaan salaattiin. Lisää joukkoon myös kourallinen lehtipersilijan ja basilikan lehtiä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Jaa saalaatit pieniin kulhoihin tai tarjoa lisäkkeenä.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Pia Inberg

Raikas rapareri piristää juhlavan kesäsalaatin.

Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperisalaatti

Ainekset

1
raparperinvarsi
1
l
revittyä jääsalaattia
1/2
l
rucolaa tai horsmanlehtiä
12
retiisiä
1
dl
pistaasipähkinöitä
1
pallo
buffalomozzarellaa
Salaattikastike
2
dl
raparperinvarsia pilkottuna
1/2
dl
vettä
2
rkl
sokeria
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin salaattikastike. Lisää pilkotut raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan. Hauduta aineksia 15 minuuttia. Siivilöi mehu. Sekoita jäähtyneen mehun joukkoon öljy, suola ja pippuri.
  2. Valmista salaatti. Kuori ja leikkaa raparperi ohuiksi lastuiksi. Revi jääsalaatti ja silppua rucola tai horsmanlehdet. Lohko retiisit. Yhdistä ainekset ja kaada salaattikastike joukkoon.
  3. Kumoa salaatti tarjoiluvatiin. Lisää salaatin pinnalle kuorittuja pistaasipähkinöitä ja paloiteltua mozzarellaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE April Bloomfield KUVA Sami Repo

Kun haluat tarjota buffetissa jotain uutta, kokeile Aprilin thaisalaattia. Chilin kanssa paahdettu, ohueksi suikaloitu häränfilee ja kirpeä vesikrassisalaatti ovat kutkuttava makupari.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilipaahdettu häränfilee ja vesikrassisalaatti

Ainekset

450
g
naudan ulkofileetä
1/2
dl
oliiviöljyä
1 1/2
tl
hienoa merisuolaa
mietoa chiliä
Kastike
1
tl
raastettua (luomu)limetin kuorta
2
rkl
limetin mehua
4
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
tl
dijoninsinappia
1/4
tl
hienoksi raastettua valkosipulia
1/2
tl
sormisuolaa
Vesikrassisalaatti
200
g
kirsikkatomaatteja
3
salottisipulia
1
ruukku
vesikrassia

Työvaiheet

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoan valmistamista.
  2. Tee kastike valmiiksi.
  3. Leikkaa filee syiden suuntaisesti 3 ohuempaan pötköön. Sivele öljyä pintaan ja ripottele suolaa päälle. Halkaise ja poista chileistä siemenet ja valkoiset kohdat. Raasta tai hienonna chilit. Pyöräytä lihapalat chilissä ja taputtele niin, että saat chilin pysymään lihan pinnassa.
  4. Grillaa tai ruskista lihan pinta tulikuumassa pannussa öljyssä, joka puolelta muutama minuutti. Jatka kypsentämistä grillissä alhaisemmalla lämpötilalla tai siirrä se 175-asteiseen uuniin. Liha kypsyy 4–10 minuutissa haluamasi kypsyysasteen mukaan. Käytä paistomittaria: 47–51-asteinen liha on sisältä täysin raaka, 52–57-asteinen on medium ja 63–77-asteinen on kypsä. Nosta liha lautaselle ja pirskottele 2 tl kastiketta päälle. Kääri liha folioon ja anna makujen vetäytyä 15 minuuttia.
  5. Valmista salaatti. Halkaise tomaatit. Halkaise sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita kasvikset kulhoon ja revi vesikrassi joukkoon. Sekoita loppu kastike joukkoon. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
  6. Nosta salaattia tarjoiluvadille. Jaa lihaviipaleet päälle ja pinnalle vielä kourallinen salaattia. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Riemastuttavan värikkään sateenkaarisalaatin voi kääräistä myös riisipapereihin. Tarjoile silloin kastike dippinä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sateenkaarisalaatti

Ainekset

250
g
lohta
1
tl
suolaa
1/4
punakaali
2
dl
pakastettuja soijapapuja
1
dl
vihreitä viinirypäleitä
1
mango
1
paprika
3
retiisiä
Kastike
1
punainen chili
1
sitruuna
2
tl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohi kuutioiksi ja nosta kulhoon. Ripottele suola kuutioiden päälle ja sekoita. Anna suolautua sillä välin, kun valmistat muun salaatin.
  2. Sekoita kastike. Pilko chili ohuiksi renkaiksi. Purista sitruunasta mehu pieneen kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin sekaisin.
  3. Suikaloi punakaali. Sulata pavut juoksevan veden alla. Huuhdo ja puolita viinirypäleet. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Suikaloi se. Siivuta retiisit.
  4. Kokoa salaatti. Asettele vihannekset ja lohikuutiot riveiksi vierekkäin. Tarjoile kastike kulhosta tai kaada se salaatin päälle.

Kommentit (0)