Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 176 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Sami Repo

Paahdettua kurpitsaa, fetaa ja granaattiomenaa. Tämä hienostunut salaatti sopii viikonloppupöytään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsasalaatti

Ainekset

1 1/2
kg
kurpitsaa
100
g
babypinaattia tai vihreitä salaatinlehtiä
1
granaattiomena
200
g
fetajuustoa
1/2
dl
pistaaseja
1/2
ruukkua
tuoretta korianteria
4
vartta
kevätsipulia
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
tl
hunajaa
3
rkl
viinietikkaa
suolaa
pippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja pilko malto paloiksi. Nosta palat uunivuokaan ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  2. Pilko paahdetut kurpitsat suupaloiksi. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita salaatinlehdet kurpitsan joukkoon. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti hedelmästä salaatin sekaan. Rouhi pistaasit, korianteri ja kevätsipuli. Sekoita ne salaattiin. Murustele feta salaatin päälle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Pirskottele kastike salaatille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä se on! Salaatti, jota ei kannata jättää kokeilematta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Paahtoporkkana-vesimelonikuskus

Ainekset

170
g
pekonia
500
g
vesimelonia
1
rs (100g)
vuonankaalia
200
g
fetajuustoa
2
dl
tuoreita vadelmia
PAAHDETUT PORKKANAT
1
kg
varhaisporkkanoita
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
KUSKUS
2
dl
täysjyväkuskussuurimoita
2
dl
vettä
1/2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
tuoreita vadelmia
4
rkl
hunajaa
1
rkl
(vadelma)viinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin porkkanat. Harjaa tai kuori porkkanat. Käytä ohuet sellaisinaan, halkaise paksut. Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) 8 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Valuta hyvin.
  2.  Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Laita porkkanat kulhoon. Lisää oliiviöljy, appelsiinimehu, suola ja pippuri. Kääntele, jotta porkkanat maustuvat kauttaaltaan. Kaada porkkanat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa 20 minuuttia.
  3. Kypsennä kuskus. Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja sekoita kuskussuurimot liemeen. Anna turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Erottele suurimot sitten haarukalla ilmaviksi.
  4. Levitä pekoniviipaleet kylmään pannuun. Paista ne hitaasti paahtuneen värisiksi. Käännä ja paista toiselta puolelta. Valuta talouspaperilla. Paloittele jäähtyneet pekonit.
  5. Tee kastike. Muhenna vadelmat haarukalla kulhossa. Lisää loput kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kuutioi vesimeloni. Lado laakealle vadille kuskusta, paahdettuja porkkanoita, vuonankaalia ja vesimelonia. Ripottele pekoni, murusteltu feta ja tuoreet vadelmat päälle. Valuta vadelmakastiketta pinnalle tai tarjoa kastike erikseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Ihastuttavan kevyt ja lämmin salaatti on arkiruoan pelastus. Inkiväärinen kastike raikastaa makean kurpitsan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-kurpitsasalaatti ja inkiväärikastike

Ainekset

1
pss (180g)
valkosipuli­yrttimaustettuja katkarapuja (esim. Pirkka)
2
verigreippiä
1
(noin 300g)
pieni myskikurpitsa
punakaali
1
ruukku
korianteria
2
rkl
öljyä
4
rkl
kookoshiutaleita
1/2
tl
suolaa
KASTIKE
2
limen mehu
2
rkl
suolaa
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
tl
inkivääriä
2
tl
seesam-öljyä
1/2
tl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Anna katkarapujen sulaa yön yli jääkaapissa. Kuori greippi ja leikkaa hedelmä kalvojen välistä terävällä veitsellä. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuori puolikkaat. Leikkaa kurpitsa noin 2 sentin siivuiksi. Suikaloi kaali ja hienonna korianteri.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kurpitsasiivuja molemmin puolin muutama minuutti, sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja suola.
  3. Asettele salaatin ainekset kukin erikseen laakeaan astiaan tai sekoita kaikki yhteen isossa kulhossa. Purista limeistä mehu ja sekoita joukkoon soijaa, raastettua inkivääriä, seesamöljyä ja kalakastiketta. Tarjoile kastike salaatin kanssa joko erikseen tai sekoita sen joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Maa-artisokka on syksyn erikoisherkku. Paahda se uunissa meheväksi.

Maa-artisokan kuori irtoaa helposti lusikalla raaputtamalla. Voit myös pestä ne ja paahtaa kuorineen, näin saat lisää makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunissa paahdettua maa-artisokkaa ja linssejä

Ainekset

2
ps (à 500g)
maa-artisokkaa
1
ps (300 g)
mangoldia
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1
tlk (310 g)
linssejä (esim: Bonduelle)
4
keitettyä kananmunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
kuminan siemeniä
KASTIKE
1
rkl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
1
rkl
punaviinietikkaa
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
roseepippureita
1/2
tl
suolaa
1/2
ruukkua
tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori maa-artisokat tai pese ne huolellisesti juuriharjalla. Leikkaa pienimmät kahteen osaan, isoimmat suupaloiksi. Hienonna mangoldi, halkaise tomaatit ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Valuta linssit ja kuori keitetyt munat.
  2. Levitä maa-artisokat uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja kumina. Paahda maa-artisokkia 180 asteessa 40 minuuttia, sekoita välillä.
  3. Tee sillä aikaa salaatinkastike. Yhdistä kulhossa sinappi, etikka ja öljy. Mausta pippurilla ja suolalla, hienonna joukkoon tilli. Sekoita linssit, sipuli, tomaatit ja mangoldit kastikkeeseen maustumaan.
  4. Lisää lopuksi joukkoon paahdetut maa-artisokat lämpiminä ja laita annosten päälle keitetyt munat.

Kommentit (2)

Vierailija

Onkohan kastikkeen ohjeesta jäänyt osa raaka-aineista pois?
Öljyn ja etikan määrää ei ainakaan mainita..

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta! Ainekset ovat nyt oikeilla paikoillaan.

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lohi maustetaan tuoreella kurkumalla ja salaatinkastikkeeksi tehdään tahinista ja kurkumasta ihanan täyteläinen kastike.

Vinkki! Voit korvata tuoreen kurkuman parilla teelusikallisessa kuivattua, jauhettua kurkumaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-kurkumasalaatti

Ainekset

300
g
ruodotonta kirjolohifileetä
1
rkl
kurkumaa raastettuna
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
7
dl
salaattisekoitusta
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa , minttua)
8
retiisiä
Kastike
1
rkl
kurkumaa raastettuna
1
rkl
tahina
2
rkl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista kastike. Kuori ja raasta kurkuma. Mittaa ruokalusikallinen kurkumaa pieneen kulhoon ja lisää joukkoon tahini, öljy, sitruunanmehu ja suola. Sekoita.
  2. Leikkaa lohi kahdeksi annospalaksi. Laita palat kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja laita levy keskilämmölle. Ripottele ruokalusikallinen kurkumaa lohipalojen pinnoille. Paista 5–7 minuuttia lohen paksuudesta riippuen. Käännä lopuksi lohipalat, laita levy kuumimmalle ja paista toiselta puolen kauniin ruskeaksi noin minuutin ajan. Mausta.
  3. Pese ja leikkaa salaatit sopiviksi suupaloiksi salaattivadille. Sekoita joukkoon tuoreyrttejä makua antamaan.
  4. Viipaloi retiisit ja lisää salaattiin. Poista lohipaloista nahka ja nosta palat salaatin päälle. Lusikoi lopuksi kastike salaatin joukkoon.

SUPERMAUSTE. Kurkuma sisältää runsaasti tulehduksia ehkäiseviä aineita, kuten kurkumiinia. On myös huomattu, että kurkuma saattaisi torjua joitakin syöpiä sekä kakkostyypin diabetesta. Jotta kurkumasta saa täyden hyödyn irti, sitä tulisi nauttia päivittäin muutama teelusikallinen.
 

Kommentit (1)

Vierailija

Hyvin onnistui, kiitos ohjeesta. Mahdottoman pehmeitä, nam.