Soppa365 on lisännyt 292 reseptiä.
Linkitetty 235 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Sami Repo

Paahdettua kurpitsaa, fetaa ja granaattiomenaa. Tämä hienostunut salaatti sopii viikonloppupöytään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsasalaatti

Ainekset

1 1/2
kg
kurpitsaa
100
g
babypinaattia tai vihreitä salaatinlehtiä
1
granaattiomena
200
g
fetajuustoa
1/2
dl
pistaaseja
1/2
ruukkua
tuoretta korianteria
4
vartta
kevätsipulia
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
tl
hunajaa
3
rkl
viinietikkaa
suolaa
pippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja pilko malto paloiksi. Nosta palat uunivuokaan ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  2. Pilko paahdetut kurpitsat suupaloiksi. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita salaatinlehdet kurpitsan joukkoon. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti hedelmästä salaatin sekaan. Rouhi pistaasit, korianteri ja kevätsipuli. Sekoita ne salaattiin. Murustele feta salaatin päälle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Pirskottele kastike salaatille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Näyttelijä Jennifer Anistonin väitetään syöneen tätä nopeatekoista salaattia joka päivä kymmenen vuoden ajan lounaaksi Frendit-sarjan kuvauksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jennifer Anistonin salaatti

Ainekset

dl
raakaa bulguria
1
pieni punasipuli
1
kurkku
1
ruukku lehtipersiljaa
½
ruukkua minttua
200
g
fetaa
1
tlk
kikherneitä
1
dl (50 g)
hienonnettuja pistaasipähkinöitä
KASTIKE
4
rkl
sitruunan mehua
4
rkl
(neitsyt)oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä bulguri pakkauksen ohjeen mukaan suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita vielä lämpimään bulguriin. Anna jäähtyä.

  3. Kuori ja hienonna tai viipaloi punasipuli. Paloittele kurkku pieneksi, hienonna yrtit. Kuutioi feta, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna pistaasipähkinät. Sekoita kaikki ainekset bulgurin joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3096 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeat leipätikut täydentävät uunissa valmistuvan linssi-lehtikaalisalaatin. Tässä salaatissa on monia koostumuksia ja pehmeä fetadippi täydentää paletin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin peltisalaatti

Ainekset

2
isoa porkkanaa
100
g
lehtikaalia
1
prk (n. 300 g)
käyttövalmiita punaisia linssejä
½
dl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
juustokuminaa
LEIPÄTIKUT
½
maalaisleipä
2
valkosipulinkynttä
½
dl
öljyä
FETADIPPI
150
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Aloita dipistä. Murustele feta jogurtin joukkoon. Lisää hunaja ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa salaatin valmis­ tumisen ajan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsel­lä porkkanoista ohuita, pitkiä lastuja. Revi lehtikaali suupaloiksi. Heitä kovat lehtiruodit pois. Valuta linssit huolellisesti. Laita pork­ kanalastut, lehtikaali ja linssit isoon kulhoon ja kääntele öljy, suola ja juustokumina jouk­koon. Levitä seos tasaisesti uunipellille ja kypsennä uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Leikkaa leipä viipaleiksi ja edelleen pit­kiksi, 2 cm leveiksi tikuiksi. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Sivele leipätikut öljyllä ja hiero niihin valkosipulia.

  4. Nosta pelti uunista. Sekoita seosta ja asettele leipätikut päälle. Laita pelti takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes leipätikut ovat rapeita ja kauniin ruskeita.

  5. Tarjoa salaatti lämpimänä kylmän fetadipin kanssa. Lorauta oliiviöljyä dipin pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hyvää jyvästä! Jyviä eli viljojen siemeniä löytyy joka lähtöön. Valkoinen riisi väistyköön kuitupitoisempien tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-miso-ruusukaalikulho

Ainekset

8
dl
(kotimaista) kvinoaa
600
g
ruusukaaleja
1
rkl + 1 rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
valkosipulinkynttä
MISOSEOS
3
rkl
riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
rkl
misotahnaa
rkl
hunajaa
TAHINIKASTIKE
2
rkl
sileää tahinia
2
tl
hunajaa
2
rkl
soijakastiketta
noin 2
rkl
vettä
LISÄKSI
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita ensin tahinikastikkeen ainekset keskenään ja lisää vettä sen verran, että saat juoksevaa kastiketta. Sekoita myös misoseoksen ainekset keskenään.

  3. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja puolita ruusukaalit. Sekoita kulhossa öljyyn, suolaan ja pippuriin. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää öljyä pannulle ja paista ruusukaaleja muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat väriä. Lisää valkosipuli joukkoon. Siirrä molemmat uuniin leivinpaperin päälle noin 10 minuutiksi, kunnes ruusukaalit ovat rapeita. Kaada misoseos kuumien ruusukaalien joukkoon ja sekoita.

  4. Ruusukaalien paahtuessa huuhtele kvinoaa kunnolla siivilässä kuumalla vedellä. Laita kulhoon ja kaada vettä päälle, lorauta öljyä joukkoon. Anna seistä 5 minuuttia ja valuta. Paahda kvinoaa kuivalla kuumalla paistinpannulla noin 5 minuutin ajan.

  5. Nosta kulhoihin kvinoaa, misoruusukaaleja ja babypinaattia ja kaada päälle tahinikastiketta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lämpimän syyssalaatin kaava on simppeli: paljon paahdettuja juureksia ja kasviksia, suolaisia sattumia juustosta, makeutta päärynästä, raikkautta pinaatinlehdistä ja kastikkeeksi helppo pestosoosi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin juures-halloumisalaatti

Ainekset

800
g
erilaisia värikkäitä juureksia
2
punaista paprikaa
1
parsakaali (300 g)
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
pkt (200 g)
halloumia
LISÄKSI
2
pientä päärynää
50
g
babypinaattia
KASTIKE
¾
dl
vihreää pestoa (+ lisää tarjoiluun)
¼
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Kuori ja leikkaa juurekset sopiviksi suupaloiksi. Pilko paprika ronskeiksi paloiksi ja parsakaali isoiksi kukinnoiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle öljy, ripottele suola ja pippuri. Paahda noin 15 minuuttia, palojen koosta riippuen.

  3. Käännä palat. Kuutioi halloumi ja lisää pellille. Jatka paahtamista noin 15 minuuttia.

  4. Kuori ja leikkaa päärynät lohkoiksi. Sekoita pesto ja vesi keskenään juoksevaksi kastikkeeksi.

  5. Ota pelti pois uunista ja lisää päärynät ja babypinaatti. Pirskota pestokastike päälle ja lusikoi annosten päälle halutessasi lisää pestoa.

Kommentit (0)