Soppa365 on lisännyt 217 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Mansikkamäki Kuva: Sami Repo

Paahdettua kurpitsaa, fetaa ja granaattiomenaa. Tämä hienostunut salaatti sopii viikonloppupöytään!

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika (teksti)
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsasalaatti

Ainekset

1 1/2
kg
kurpitsaa
100
g
babypinaattia tai vihreitä salaatinlehtiä
1
granaattiomena
200
g
fetajuustoa
1/2
dl
pistaaseja
1/2
ruukkua
tuoretta korianteria
4
vartta
kevätsipulia
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
tl
hunajaa
3
rkl
viinietikkaa
suolaa
pippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja pilko malto paloiksi. Nosta palat uunivuokaan ja paahda uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  2. Pilko paahdetut kurpitsat suupaloiksi. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita salaatinlehdet kurpitsan joukkoon. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti hedelmästä salaatin sekaan. Rouhi pistaasit, korianteri ja kevätsipuli. Sekoita ne salaattiin. Murustele feta salaatin päälle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Pirskottele kastike salaatille.
CTA CTS
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kasvikset pellille ja uuniin paahtumaan! Lopputuloksena on ihanan rapsakat kasvikset ja kevyesti ruskettunut lämmin feta.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin fetasalaatti

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetajuustoa
3
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
1
fenkoli
1
kesäkurpitsa
250
g
tuoreita vihreitä papuja
250
g
tummia viinirypäleitä
1
dl
kalamataoliiveja
1/2
sitruunan mehu
4
rkl
öljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
tomaattia
1
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kuutioi fetajuusto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja punasipulit. Viipaloi fenkoli ja kuutioi kesäkurpitsa. Huuhdo pavut ja leikkaa niistä kärjet pois.
  2. Levitä vihannekset, fetakuutiot, viinirypäleet ja oliivit laakeaan uunivuokaan. 
  3. Purista sitruunanmehu pieneen kulhoon. Lisää öljy ja etikka sekä oregano, suola ja mustapippuri. Sekoita mausteseos tasaisesti vihannesten joukkoon. 
  4. Kypsennä paistosta uunissa 20 minuuttia.
  5. Lohko tomaatit neljään osaan ja lisää ne paistokseen. Kypsennä vielä 5 minuuttia. 
  6. Lisää basilika paistoksen päälle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (1)

Iltsu

Oo kuulostaapa hyvältä!! Mietin vain, että voisiohan fenkolin korvata jollain toisella kasviksella...? Se kun ei ole ihan lemppari. ;)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Paista pihveistä todellakin vain pinta. 30 sekuntia riittää!

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pintapaistettu tartar ja punajuurisalaatti

Ainekset

600
g
naudan sisäpaistia tai -fileetä
2
rkl
kapriksia
2
rkl
dijoninsinappia
2
tl
worcesterkastiketta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Punajuurisalaatti
4
puna- tai raitajuurta
2
punasipulia
1
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1
l
salaattisekoitusta
Valkosipulileipämurut
2
paksua viipaletta maalaisleipää
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2
rkl
voita
4
kananmunankeltuaista

Työvaiheet

  1. Aloita salaatista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi matalareunaiseen uunivuokaan. Kuori ja lohko punasipulit ja lisää vuokaan. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja ja suola juuresten joukkoon. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
  2. Leikkaa jääkaappikylmästä paistista tai fileestä ohuita viipaleita (lihassyiden poikkisuunnassa). Hienonna viipaleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset. Sekoita liha, kaprikset, sinappi, worcester, suola ja pippuri. Anna seoksen vetäytyä huoneenlämmössä paistamiseen saakka.
  3. Tee valkosipulileipämurut. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja murenna leipä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista leipämuruja öljyssä paistinpannussa pari minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Kaada murut leivinpaperille jäähtymään.
  4. Revi salaatit suupaloiksi kulhoon. Nosta jäähtyneet punajuuret ja punasipulit salaatin joukkoon. Valuta uunivuoassa oleva oliiviöljy-balsamiviinietikkaseos päälle.
  5. Muotoile jauhelihasta neljä paksua pihviä. Paista pihvejä kuumassa pannussa voissa noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Paista vain sen verran, että pihvit saavat kauniin värin pintaansa. Niiden ei ole tarkoitus kypsyä sisältä.
  6. Jaa pihvit lautasille. Annostele salaatti päälle. Ripottele valkosipulileivänmurut salaatille ja asettele jokaisen annoksen päälle varovasti yksi kananmunankeltuainen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Ruokaisa kvinoabroileri raikastetaan salaatilla, jossa on fenkolia ja granaattiomenansiemeniä.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoabroileri ja fenkolisalaatti

Ainekset

4
(luullista) broilerin rintaleikettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
säilöttyä sitruunaa (esim. Al´Fez)
3
valkosipulinkynttä
3 1/2
dl
kvinoaa
6
dl
kasvislientä
1
dl
keltaisia rusinoita
Fenkolisalaatti
2
fenkolia
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
granaattiomenansiemeniä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voit käyttää ruokaan luuttomia ja nahattomia broilereita, mutta jos leikkeissä on nahka ja luut, älä poista niitä. Sivele broilerit oliiviöljyllä. Hiero suola ja mustapippuri pintaan. Jätä odottamaan.
  2. Hienonna säilötyt sitruunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Levitä ne uunivuokaan. Lisää kvinoa, kasvisliemi ja rusinat.
  3. Nosta broilerit uunivuokaan muiden ainesten päälle. Kypsennä uunissa 40–45 minuuttia tai kunnes kvinoa ja broileri ovat kypsiä.
  4. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Mandoliini on tähän tarkoitukseen hyvä. Hienonna lehtipersilja. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää fenkolisuikaleet ja lehtipersilja kastikkeeseen. Lisää lopuksi granaattiomenansiemenet. Levitä fenkolisalaatti kypsän broileri-kvinoavuoan päälle.

Vinkki! Voit korvata säilötyn sitruunan laittamalla vuokaan kaksi suikaletta hyvin pestyä (luomu)sitruunan kuorta, 2 rkl sitruunan-mehua ja ½ tl suolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1345 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Piiras ja salaatti samassa paketissa! Avokadosalaatti raikastaa katkarapupiiraan.

 

Annoksia
8
Valmistusaika (teksti)
25 min + tekeytyminen ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapupiiras ja avokadosalaatti

Ainekset

Pohja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
100
g
voita
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
sitruunan kuorta raasteena
Täyte
300
g
kuorittuja katkarapuja
1/4
purjoa
1
dl
majoneesia
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
sitruunan mehua
1/4
tl
suolaa
Avokadosalaatti
2
avokadoa
1/2
kurkkua
1
l
salaattisekoitusta
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
pinjansiemeniä
Lisäksi
n. 1
kg
kuivattuja herneitä

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi voi ja tuorejuusto jauhoseokseen. Pese ja raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja sekoita 2 tl kuoriraastetta taikinaan. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Painele taikina piirasvuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pala ja painele se pohjan päälle. Kaada kuivat herneet leivinpaperille. Tämä estää piirakan reunojen valahtamisen. Paista pohjaa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin. Poista sitten herneet ja leivinpaperi.
  3. Tee täyte. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Levitä täyte jäähtyneelle piiraspohjalle. Siirrä piiras jääkaappiin odottamaan.
  4. Tee salaatti juuri ennen tarjoamista. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Kuutioi kurkku. Yhdistä kuutiot salaattiseokseen. Purista sitruunasta 2 rkl mehua. Sekoita mehu, oliiviöljy, suola, sokeri ja mustapippuri ja lisää se salaattiin. Irrota piiras vuoasta ja lelevitä salaatti piiraan päälle. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen pari minuuttia. Ripottele siemenet piirakan pinnalle.

Kommentit (0)