Vesa Hartikainen on lisännyt 52 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

2 patavalmista kokonaista sorsaa
2 rkl hienoa merisuolaa
½ dl rypsiöljyä
2 sipulia
2 porkkanaa
3 l kuumaa vettä
10 oksaa timjamia
2 laakerinlehteä
10 mustapippuria

Punajuurisalaatti:

1–2 punajuurta
1–2 omenaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
1/3 tl suolaa

Kermakastike:

½ dl konjakkia
5 dl sorsien haudelientä
1 rkl mustaherukkahyytelöä
20 g sinihomejuustoa
1–2 dl kuohukermaa
suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sorsaa, punajuurta ja kermakastiketta

Työvaiheet

Hankaa sorsien pintaan suolaa. Kuumenna rypsiöljyä isossa valurautapadassa ja paista sorsien pinnat.

Kuori sipuli ja porkkana. Pilko paloiksi. Lisää ne pataan ja paistele sekoitellen 1–2 minuuttia.

Lisää timjami, laakerinlehti ja pippurit. Kaada päälle kuuma vesi. Varmista, että sorsat menevät uuniin padassa rintapuoli ylöspäin. Peitä foliolla tai kannella. Kypsennä sorsia ensin 140-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Käännä sorsat padassa niin, että rintapuolet jäävät alaspäin. Jatka kypsentämistä 45 minuuttia.

Nosta kypsät sorsat pois padasta. Irrota linnusta rinnat ja koivet ja laita hetkesi odottamaan. Siivilöi liemi kastiketta varten.

Tee punajuurisalaatti. Kuori ja leikkaa punajuuri ja omenat ohuiksi tikuiksi. Marinoi ne punaviinietikan, sokerin, rypsiöljyn ja suolan seoksella. Anna salaatin tekeytyä noin 15 minuuttia.

Tee kermakastike. Kuumenna kattila hetki tyhjänä, kaada konjakki kattilaan. Haihduta 10 sekuntia. Kaada sorsien haudeliemi kattilaan.

Keitä lientä kasaan, kunnes jäljellä on noin 2 dl. Lisää joukkoon mustaherukkahyytelö ja sinihomejuusto. Kiehauta ja keitä hetki. Kaada kerma kattilaan ja keitä, kunnes rakenne on paksu ja kastikemainen. Mausta kastike ja halutessasi siivilöi se. Laita kastikkeen joukkoon sorsanrinnat ja -koivet.

Kokoa annos, jossa sorsakastikkeen lisukkeina on metsäsienihirssiä ja punajuurisalaattia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla