
Usko tai älä, kun korvaat juuston ja tomaattikastikkeen ranskankermalla, saat järjettömän herkullisen pizzan.
Kuka sanoi, että pizzassa pitäisi aina olla tomaattia? Tai juustoa? Glorian Ruoka & Viinin kaikkien aikojen suosituin pizza ei sisällä kumpaakaan, mutta peittoaa kevyesti monet gourmet-pizzat. Täytteeseen tarvitaan ainoastaan ranskankermaa, salviaa, sitruunaa ja ilmakuivattua kinkkua. Tämä simppeli yhdistelmä on pizzassa paljon enemmän kuin osiensa summa.
Kun ainekset ovat yksinkertaiset, kannattaa panostaa vähän enemmän pizzapohjaan. Siinä pätee sama kuin hyvässä leivässä. Vähän hiivaa ja hidas kohotus viileässä antavat taikinalle mahtavan aromin ja ilmavan rakenteen. Joten jos ei ole kiire, tee taikina valmiiksi jo edellisenä päivänä ja anna sen nousta hitaasti jääkaapissa.
Slow food -pizzataikina
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.
- Vaivaa vehnäjauhot joukkoon. Alusta taikinaa 7 minuuttia käsin.
- Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3 minuuttia.
- Peitä kulho pyyheliinalla ja anna kohota jääkaapissa 12-20 tuntia.