Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Sanna Maskulin

Usko tai älä, kun korvaat juuston ja tomaattikastikkeen ranskankermalla, saat järjettömän herkullisen pizzan.

Kuka sanoi, että pizzassa pitäisi aina olla tomaattia? Tai juustoa? Glorian Ruoka & Viinin kaikkien aikojen suosituin pizza ei sisällä kumpaakaan, mutta peittoaa kevyesti monet gourmet-pizzat. Täytteeseen tarvitaan ainoastaan ranskankermaa, salviaa, sitruunaa ja ilmakuivattua kinkkua. Tämä simppeli yhdistelmä on pizzassa paljon enemmän kuin osiensa summa.

Kun ainekset ovat yksinkertaiset, kannattaa panostaa vähän enemmän pizzapohjaan. Siinä pätee sama kuin hyvässä leivässä. Vähän hiivaa ja hidas kohotus viileässä antavat taikinalle mahtavan aromin ja ilmavan rakenteen. Joten jos ei ole kiire, tee taikina valmiiksi jo edellisenä päivänä ja anna sen nousta hitaasti jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
30 min (+ taikinan kohoamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Slow food -pizzataikina

Ainekset

2
dl
kädenlämpöistä vettä
1/5
pkt
tuorehiivaa
1/2
tl
suolaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.
  2. Vaivaa vehnäjauhot joukkoon. Alusta taikinaa 7 minuuttia käsin.
  3. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3 minuuttia.
  4. Peitä kulho pyyheliinalla ja anna kohota jääkaapissa 12-20 tuntia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 628 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Pellillinen tuoretta leipää, kyllä kiitos! Mehevyyden salaisuus on porkkanaraaste.

Teeleipätaikinaa ei tarvitse vaivata tai nostattaa. Helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Peltiteeleipä

Ainekset

2
porkkanaa
12
dl
sämpyläjauhoseosta
1
dl
seesaminsiemeniä
5
tl
leivinjauhetta
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
8
dl
maitoa
150
g
margariinia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Nypi huoneenlämpöinen rasva ainesten joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja siemenet . Kaada joukkoon maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pistele pintaa haarukalla ja vedä veitsellä palojen rajat taikinaan.
  3. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 34 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo ja nopea tacopiirakka on mainio viikonloppuherkku, joka sopii lastenjuhliinkin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
35 min + 25 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Tacopiirakka

Ainekset

Pohja
6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
250
g
rahkaa
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
800
g
naudanjauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
pss
tacomaustetta
2
prk (yht. 300 g)
ranskankermaa
250
g
kirsikkatomaatteja
3
pientä perunaa
250
g
juustoraastetta
Dippi
1
prk
ranskankermaa
1
avokado
2
tl
tacomaustetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita rahka joukkoon. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta sopivan muotoiltavaa.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja nosta pellille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Paista jauheliha isossa pannussa öljyssä kahdessa erässä, jotta se ruskistuu kunnolla. Lisää tacomauste, säästä 2 tl dippiin. Sekoita ranskankerma joukkoon.
  4. Puolita tomaatit. Kuori perunat. Levitä jauheliha, tomaatit ja juusto piirakkapohjalle. Viipaloi perunat kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi pinnalle.
  5. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Juusto, omena ja lammas. Mikä ihana trio samassa piirakassa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 tunti 10 min + taikinan tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenainen lammaspiirakka

Ainekset

POHJA
2
rkl
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
50
g
mascarponejuustoa
1
rkl
vettä
TÄYTE
300
g
lammasmakkaraa (tuoremakkara)
2
valkosipulinkynttä
3
omenaa (kotimaista)
200
g
mascarponejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää mascarpone ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Purista makkarasta pieniä palloja paistinpannuun siskonmakkaran tapaan ja paista kypsiksi, noin 5 minuuttia. Hienonna valkosipulinkynnet makkaroiden joukkoon ja jatka paistamista muutama minuutti. Varo, ettei valkosipuli pala.
  3. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat.
  4. Sekoita mascarpone, jogurtti ja suola pienessä kulhossa.
  5. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Painele tai kauli taikina jauhojen avulla piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Lado omenaviipaleet ja puolet makkaroista pohjalle. Lusikoi mascarponejogurttiseos päälle. Lisää loput makkarat pinnalle. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Tee sillä aikaa dukkah (ks. ohje).

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ranskalainen klassikkopiirakka tarte tatin tehdään yleensä omenoista. Nyt lavalle astuvat viinirypäleet raikuvien aplodien saattelemana.

Käytä tarte tatinissa valurautaista paistin pannua, jonka saa laittaa myös uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 minuuttia + paistoaika 30 minuuttia

Viinirypäle -tarte tatin

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (esim. Myllyn paras)
500
g
tummia rypäleitä
50
g
voita
1
dl
hillosokeria
100
g
sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin.
  2. Irrota rypäleet rangasta. Huuhtele ne hyvin ja jätä siivilään valumaan.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kahvallinen valurautapannu voilla ja lisää sokeri. Sulata voi ja sokeri pannulla. Nosta pannu hellalta. Levitä rypäleet pannulle ja nosta taikinalevy päälle. Leikkaa saksilla reunojen yli tuleva taikina. Pistele taikinaan haarukalla reikiä.
  4. Paista piirasta uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoilulautaselle. Murustele päälle sinihome juustoa.

Kommentit (0)