Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Peruspizzapohja syntyy hyvällä vaivauksella ja kohotuksella. Paistaessa uuni kuumennetaan täysille.

Annoksia
2 isoa tai 4 pientä pizzaa tai
Valmistusaika
15 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapohja

Ainekset

2
dl
vettä
½
tuorehiiva
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2,5
dl
vehnäjauhoja
3
dl
durum-jauhoja
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Tämä herkullinen illanistujaispiirakka kehiteltiin yhdessä Pajuniemen ja Santa Marian konsulenttien kanssa. Heidän tuotteitaan käyttäen siitä tuli valtava menestys. Moni oli sitä mieltä että se sopisi illanistujaisiin ja olen heidän kanssaan täysin samaa mieltä. Voisin mielelläni syödä tällaista...

Annoksia
6 hlö
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Premium piirakat uskomaton uunimakkarapiirakka

Ainekset

2
pss
Västenbotten juustoraastetta
1
pkt
Pajuniemen herkkulenkkiä
2
pkt
Pajuniemen pekonia
1
kpl
purjo, hienonnettuna
20
g
tuoretta inkivääriä, raastettuna
1
pkt
Moilas gluteeniton piirakkapohja
2
kpl
shalottisipulia, hienonnettuna
4
dl
kuohukermaa
6
kpl
Luomu kananmunia
1
rkl
Santa Maria valkosipulitahnaa
1
rkl
Santa Maria oreganotahnaa
1
rkl
Santa Maria tillitahnaa
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Ota piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön.
Hienonna purjo ja shalottisipuli.
Laita pannulle voita ja kuullota edelliset siinä. Lisää joukkoon kutakin tahnaa. Sekoita.
Suikaloi pekoni ja viipaloi Herkkulenkki. Paista pekoni erillisellä pannulla, lisäämättä sille voita tai öljyä. Paista pekoni rapeaksi ja siirrä ne paperin päälle että ylimääräinen rasva imeytyy pois.
Paista lenkkiviipaleet pekonista jääneessä rasvassa, niin että pinta on ruskeahko.
Lämmitä uuni 200-asteeseen.
Sekoita kerma, hunaja, munat, raastettu inkivääri, puolet juustoraasteesta sekä suola ja pippuri keskenään. Niin että munien rakenne rikkoutuu.
Ota uuninkestävävuoka ja taputtele piirakkapohja sille tasaisesti, aina reunoille asti.
Laita täyte seuraavaksi ja lopuksi kaada kermaseos päälle. Heiluta hieman että pinta tasoittuu. Ripottele päälle vielä loput juustoraasteet ja pistä uuniin 20 minuutiksi.
Anna hetken vetäytyä ja jäähtyä liinan alla ja tarjoa vaikkapa shirazi salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Teemu Laurell KUVA Anna Huovinen

Leipä kuin kinuski! Tämä päältä musta ja sisältä makea mallasleipä on helsinkiläisen Shelter-ravintolan rakastetuin herkku.

Annoksia
2 leipää
Valmistusaika
1 t 20 min + turvotus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Shelterin mallasleipä

Ainekset

2
dl
kaljamaltaita
1 1/2
dl
kuumaa vettä
1 1/2
dl
tummaa siirappia
3
dl
vettä
8
dl
vehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
rkl
suolaa
Voi-siirappi
1
dl
tummaa siirappia
100
g
voita

Työvaiheet

  1. Kaada mallasrouhe (yleiskoneen) kulhoon. Kiehauta vesi, sekoita se mallasrouheen joukkoon ja anna seoksen turvota huoneenlämmössä 2 tuntia.
  2. Lisää turvonneen mallasrouheen joukkoon siirappi, kädenlämpöä hieman lämpimämpi vesi (42 astetta), vehnäjauhot ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa koneella 10 minuuttia tai käsin 15–20 minuuttia, kunnes taikina kiiltää. Lisää suola ja vaivaa koneella vielä pari minuuttia tai käsin 5 minuuttia.
  3. Voitele kaksi leipävuokaa (noin 30 cm). Jaa taikina vuokiin ja anna leipien kohota huoneenlämmössä noin 1 tunti tai kunnes taikina on kohonnut lähes kaksinkertaiseksi.
  4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista voi-siirappi. Keitä voita ja siirappia kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Anna seoksen jäähtyä.
  5. Paista leipiä uunissa 30–40 minuuttia. Ota leivät uunista ja kumoa ne uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele leipiin kauttaaltaan reilusti voi-siirappia ja paista vielä 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Kommentit (0)

Kokkaavan isin ruokablogi on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Maukas ja täysin gluteeniton kantarellipiirakka syntyy tuoreista raaka-aineista.
Maukas ja täysin gluteeniton kantarellipiirakka syntyy tuoreista raaka-aineista.

Tämä kyseinen kantarellipiiras on ehdottomasti paras ja maukkain mitä olen tehnyt. Kaiken lisäksi se on täysin gluteeniton ja tehty siis gluteenittomaan piirakkapohjaan. Piirakkapohjan voit tehdä itse mutta löysin todella laadukkaan valmispohjan, jota tässä piirakassa olen käyttänyt. Kantarellit...

Annoksia
6 hlö
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras gluteeniton kantarellipiirakas

Ainekset

1
pkt
Moilas, gluteeniton piirakkapohja
700
g
kantarelleja
3
dl
kuohukermaa
50
g
voita
1
pnt
tuoretta timjamia
2
kpl
shalottisipulia
1
rkl
hunajaa
3
kpl
Luomu munia
2
pss
Västenbotten juustoraastetta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Ota taikina pakkasesta huoneenlämpöön (jos käytät valmispohjaa)
Huuhtele ja valuta kantarellit.
Hienonna shalottisipulit ja timjami.
Kuumenna paistinpannu ja lisää sille voita.
Laita hienonnetut shalotit ja timjamit pannulle ja kuullota niitä 4 minuutin ajan.
Lisää kantarellit pannulle ja paista niistä nesteet pois. Siirrä sivuun.
Kuumenna uuni 180- asteeseen.
Sekoita kerma, suola, mustapippuri, puolet juustoraasteesta ja munat keskenään sekaisin.
Aseta piirakkapohja vuokaan ja levitä kantarelliseos, sen päälle.
Kaada kermaseos päälle ja ripottele loput juustoraasteet pinnalle.
Laita uuniin 20 minuutiksi tai että pinnasta tulee kullanruskea.
Nauti punajuurihummuksen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Rapeaa ja maukasta! Kurpitsaröstit syntyvät kätevästi uunissa.

Annoksia
4 annosta (8-10 kpl)
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-vuohenjuustoröstit

Ainekset

1
myskikurpitsa (noin 800 g)
2
valkosipulinkynttä
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1/4
tl
muskottipähkinää
1
tl
suolaa
1
tl
roseepippuria
4
rkl
oliiviöljyä
1
pkt
(200 g) vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori myskikurpitsa jos haluat. Voit myös raastaa myskikurpitsan kuorineen. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Nosta raaste kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne kurpitsaraasteen joukkoon. Lisää munat, jauhot ja mausteet.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Nosta lusikalla raasteseosta pannulle ja paista molemmin puolin 5 minuuttia. Nosta röstit voidellulle uunipellille.
  4. Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi ja laita palajuustoa kunkin röstin päälle. Nosta pelti uuniin ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia niin, että juusto hieman sulaa.

Kommentit (0)