Me Naiset on lisännyt 783 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Peruspizzapohja syntyy hyvällä vaivauksella ja kohotuksella. Paistaessa uuni kuumennetaan täysille.

Annoksia
2 isoa tai 4 pientä pizzaa tai
Valmistusaika
15 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapohja

Ainekset

2
dl
vettä
½
tuorehiiva
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2,5
dl
vehnäjauhoja
3
dl
durum-jauhoja
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa kaikki jauhot joukkoon. Alusta taikinaa 5 minuuttia käsin. Lisää öljy. Jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia.

2. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ryynirieskan gluteeniton versio tehdään tattarihiutaleista. Niin maukasta!

Annoksia
1 uunipellillinen
Valmistusaika
10 min + turvotus ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ryynirieska

Ainekset

5
dl
maitoa
1
prk
(200 g) kermaviiliä
5
dl
tattarihiutaleita
25
g
voita
2
kananmunaa
1 1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, kermaviili ja tattarihiutaleet kulhossa. Anna turvota 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata voi.
  3. Lisää taikinaan voisula, munat ja suola. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperilla päällystetylle uuni-pellille. Paista uunissa 25–30 minuuttia.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 139 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Aira Viitaniemi KUVA Satu Kemppainen

Sulhaspiirakoita on nopea leipoa, koska ne kypsennetään paistinpannulla. Maku on kuin suoraan mummolasta.

Annoksia
25-30 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sulhaspiirakat

Ainekset

Kuoritaikina
2
dl
vettä
4
dl
ruissihtijauhoja
1
tl
suolaa
Täyte
5
dl
vettä
3
dl
puuroutumatonta riisiä
1
tl
suolaa
50
g
voita
Paistaminen
kirkastettua voita tai öljyä

Työvaiheet

  1. Kaada kuoritaikinan ainekset yleiskoneeseen. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia, niin saat hyvän sitkon. Anna taikinan levätä riisinkeiton ajan.
  2. Hauduta irtonainen riisi kypsäksi vedessä. Mausta suolalla ja voilla.
  3. Pyöritä taikinasta pötkö ja leikkaa se oin 30 palaksi. Taputtele palat kakkaroiksi. Peitä kakkarat liinalla.
  4. Ajele kakkaroista pari millimetriä ohuita pyöreitä kuoria. Levitä riisiä puolikkaalle kuorta ja käännä kuori kaksin kerroin. Ummista reuna sormin tai teevadin reunalla painaen.
  5. Paista piiraat paistinpannulla kirkastetussa voissa tai öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoa pannulämpiminä voin tai munavoin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Litteä ja läheinen! Simppeli vehnärieska valmistuu grillin lämmössä hetkessä, ja taipuu moneen tarkoitukseen. Kokeile sitä esimerkiksi hodarin sijaikseksi. Kääräise sisälle nakkeja tai grillattua halloumijuustoa ja munakoisoa.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
10 min + tekeytyminen ja kypsennys 35 min

Vehnärieska

Ainekset

3 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1 1/2
tl
leivinjauhetta
1 1/2
dl
kylmää vettä
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhoihin suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään palaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi rieskoiksi.
  3. Kypsennä rieskat keskilämmöllä grillissä noin 2 minuuttia molemmin puolin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 783 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Silakkafileet saavat Aasian makuja inkivääristä, chilistä ja limenkuoresta.

Annoksia
25 pihviä
Valmistusaika
30 + 1 vrk jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Itämaiset silakkaleivät

Ainekset

n. 1
kg
silakkafileitä
5
cm
(50 g) pala inkivääriä
4
valkosipulin kynttä
2
limen kuori
1
punainen chili
2
rkl
suolaa
1
rkl
valkopippuria
2
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
voita
Mausteliemi
3
dl
väkiviinaetikkaa
5
dl
sokeria
6
dl
vettä
2
valkosipulin kynttä
2
cm
pala inkivääriä
1-2
punaista chiliä
1
sitruunaruohon varsi
1
limen mehu
1
rkl
kalakastiketta
Tarjoiluun
1
jälkiuunileipä

Työvaiheet

  1. Levitä fileet leikkuulaudalle vieri viereen selkäpuoli alaspäin.
  2. Raasta inkivääri, valkosipuli, limenkuoret ja hienonna chili. Yhdistä ainekset pienessä kulhossa, sekoita tahnaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä puolet silakkafileistä leikkuulaudalle. Levitä vajaa ½ teelusikallista maustetahnaa ohuelti fileiden päälle. Asettele loput silakat täytettyjen fileiden päälle niin, että lihapuolet ovat vastakkain.
  4. Mittaa vehnäjauhot laakeaan kulhoon ja pyöräytä silakkafileet jauhoissa.
  5. Sulata 1–2 rkl voita pannulla ja paista pihvit voissa molemmin puolin,  muutamassa erässä. (25 pihviä paistat 4:llä pannullisella) Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  6. Tee mausteliemi. Yhdistä kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Laita valkosipulinkynnet leikkuulaudalle ja paina veitsen lappeella kynsiä lautaa vastaan niin, että ne hieman liiskaantuvat. Poista irronnut kuori. Kuori ja suikaloi inkivääri. Viipaloi chili. Halkaise sitruunaruoho ja purista limen mehu. Lisää kaikki lieme ainekset kattilaan ja kiehauta liemi. Anna jäähtyä.
  7. Lado silakat laakeaan vuokaan ja kaada liemi silakoiden päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 1 vrk.
  8. Tarjoile silakat huoneenlämpöisinä esim. jälkiuunileivän päällä.

Kommentit (0)