Kodin Kuvalehti on lisännyt 584 reseptiä.
Linkitetty 283 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Gluteenittomasta pataleivästä tulee niin mehevä ja kuohkea, että sitä on vaikea erottaa tavallisesta. Helppo taikina tehdään illalla ja leipä vain paistetaan aamulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
10 min + kohotus ja kypsennys 13
Vaikeustaso
Helppo

Huippuhelppo gluteeniton pataleipä

Ainekset

3 1/2
dl
haaleaa vettä
1/3
palaa
tuorehiivaa
1 1/2
tl
suolaa
1
dl
siemeniä
1 1/2
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
4
dl
gluteenitonta maalaisleipäjauhoseosta (esim. Semper)

Työvaiheet

  1. Tee taikina edellisenä iltana kohoamaan. Liuota hiiva veteen. Sekoita suola ja siemenet joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita huolella tasaiseksi. Taikina saa olla pehmeää. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä 12–18 tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja laita valurautainen uunipata (mieluiten vet. 3 l) kansineen uuniin puoleksi tunniksi.
  3. Ripottele jauhoja työpöydälle. Kaavi taikina yhtenä palana pöydälle ja jauhota pinta. Muotoile limpuksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata, vaan mitä vähemmän työstät sitä, sitä ilmavamman leivän saat. Ota pata uunista ja nosta leipä pataan ja kansi päälle.
  4. Paista leipää 25 minuuttia. Ota kansi pois jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja saanut väriä.
  5. Kippaa valmis leipä padasta jäähtymään.

Kommentit (9)

Vierailija

Kuinka paljon kuivahiivaa?

Vierailija

Tein ohjeen mukaan. Ei noussut ollenkaan. Mikähän voisi olla syynä?

Vierailija

Likilaskuista tinttua tuli minullekin.

Vierailija

Tuorehiiva kylmään vai kädenlämpöiseen veteen?

Leipuri

Miksi ei kohonnut lainkaan vaikka ihan ohjeen mukaan tein?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Moi! Kiitos kommenteista. Testasimme nyt ohjeen täällä toimituksessa. Leipä nousi kyllä, vaikka ei siitä ihan valtavan korkea tullutkaan. Suolan määrää voi halutessaan hieman vähentää, ja kannattaa etsiä kaupasta tuo aivan tietty Semperin tuote, nimeltään Lantbrös Mix. Siinä on erilaisia nostatus- ja apuaineita seassa.

Käyttäjä3487
Seuraa 
Liittynyt22.10.2014

Onko kuvassa ohjeen gluteeniton leipä? Mulla tuli litteä ja vaalea ohjeen mukaan tehtynä.

Vierailija

Hei, elämäni eka gluteeniton leipä ja kyllä, onnistui :) Jauhona oli sunnuntain tumma gluteeniton jauho ja joku glute

eniton kaurajauho, siemeninä kuorittu seesaminsiemen, voisi olla jotain isompikokoisia siemeniä lisäksi. Siis todella hyvin nousi ihan tuolla perusohjeella ja perhe tykkäsi, vaikka emme olekkaan gluteenin syöjiä, ihan testasin ystävääni varten :)

Vierailija

Ei ollenkaan sokeria hiivan takia??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Inkivääristä misolientä hörppiessä melkein tun­tee, kuinka elinvoima kohisee suonissa. Voimakeitto on todella simppeli: kiehauta nuudelit, kun liemi valmistuu toisessa katti­lassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-misokeitto

Ainekset

30-40
g
inkivääriä
1
purjo
2
rkl
öljyä
1
l
vettä
1
tl
kurkumaa
6
rkl
vaaleaa misotahnaa (esim. Clearspring)
1
tlk (290/175 g)
käyttövalmiita kikherneitä
1/2
dl
tilliä hienonnettuna
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
(250 g)
sobanuudeleita (esim. Yutaka)
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa inkivääri aivan ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriä ja purjoa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja kurkuma. Keitä 5 minuuttia.
  2. Lisää misotahna liemeen ja kuumenna, kunnes miso liukenee. Lisää kikherneet ja hauduta 5 minuuttia, älä keitä. Hienonna tilli ja lisää se suolan kanssa keittoon.
  3. Kuumenna toisessa kattilassa vesi ja keitä siinä nuudeleita 5 minuuttia. Valuta siivilässä ja huuhtele heti kylmällä vedellä. Lisää nuudelit misokeittoon vasta lautasella.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sakea linssikeitto vain paranee lämmitettäessä, joten sitä kannattaa saman tien keittää tuplasatsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + keittäminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-linssikeitto

Ainekset

2
porkkanaa
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
lehtisellerin varsi
1
rkl
öljyä
1 1/2
dl
punaisia linssejä
1
tl
kurkumaa
6
dl
kasvislientä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
omenaviinietikkaa
ripaus
suolaa
Lisäksi
tuoretta korianteria
1
dl
kreikkalaista jogurttia keiton pinnalle (6 %)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipulit ja lehtiselleri. Paista kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää kattilaan kasvisten joukkoon yhdessä kurkuman kanssa. Jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia. Kaada kasviliemi kattilaan ja anna keiton hautua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.
  2. Mausta valmis keitto raastetulla inkiväärillä ja tilkalla omenaviinietikkaa. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa ripaus.
  3. Viimeistele annos korianterilla ja jogurtilla.

Vinkki Suolan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suola turvottaa ja kerää turhaa nestettä elimistöön. Käytä tilalla runsaammin mausteita, kuten inkivääriä ja kurkumaa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäkurpitsan mehevöittämä uunimunakas kruunaa viikonlopun hitaan aamiaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
kesäkurpitsaa raasteena
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
mozzarellapallo
8
kirsikkatomaattia
Lisäksi
tuoretta basilikaa
öljyä vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riko munat kulhoon. Lisää joukkoon maito, kesäkurpitsaraaste, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Kaada munakasmassa öljyttyyn uunivuokaan.
  2. Valuta mozzarella ja kuivaa pinta talouspaperilla. Revi mozzarella noin 8 osaan ja levitä palat munakkaan pinnalle yhdessä kirsikkatomaattien kanssa. Kypsennä munakasta uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Vinkki Muna on hyvä vaihtoehto lihalle, sillä se sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Proteiinin määrä riittää kattamaan kymmenesosan aikuisen
päivittäisestä proteiinin tarpeesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1890 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ihanan samettinen parsakeitto maistuu myös kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen parsakeitto

Ainekset

1
ps (75 g)
mantelilastuja
500
g
valkoista parsaa
1
l
kanalientä (fondista)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
purjon vaalea osa
2
rkl
hienonnettua rakuunaa
1-2
rkl
voita
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
appelsiinin kuori
1/2
dl
appelsiinimehua

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastut kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen kauniin ruskeiksi, pari minuuttia. Kaada lastut pois pannusta.
  2. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois, kuori parsat ja leikkaa parin sentin paloiksi.
  3. Tee kanaliemi ja pidä se kuumana.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna purjo ja rakuuna. Kypsennä sipulia, valkosipulia, purjoa ja rakuunaa voissa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää parsat, paahdetut mantelilastut, suola ja mustapippuri ja jatka kypsentämistä pari minuuttia.
  5. Lisää kuuma kanaliemi ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes parsat ovat kypsiä.
  6. Pese ja raasta appelsiinin kuori tai vuole siitä suikaleita sitrusraudalla.
  7. Siirrä kattila pois liedeltä. Purista ½ appelsiinin mehu keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella kuohkeaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Ripottele appelsiinikuori valmiin keiton pinnalle.

Kommentit (0)