Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 289 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Gluteenittomasta pataleivästä tulee niin mehevä ja kuohkea, että sitä on vaikea erottaa tavallisesta. Helppo taikina tehdään illalla ja leipä vain paistetaan aamulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
10 min + kohotus ja kypsennys 13
Vaikeustaso
Helppo

Huippuhelppo gluteeniton pataleipä

Ainekset

3 1/2
dl
haaleaa vettä
1/3
palaa
tuorehiivaa
1 1/2
tl
suolaa
1
dl
siemeniä
1 1/2
dl
gluteenitonta kaurajauhoa
4
dl
gluteenitonta maalaisleipäjauhoseosta (esim. Semper)

Työvaiheet

  1. Tee taikina edellisenä iltana kohoamaan. Liuota hiiva veteen. Sekoita suola ja siemenet joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita huolella tasaiseksi. Taikina saa olla pehmeää. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä 12–18 tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja laita valurautainen uunipata (mieluiten vet. 3 l) kansineen uuniin puoleksi tunniksi.
  3. Ripottele jauhoja työpöydälle. Kaavi taikina yhtenä palana pöydälle ja jauhota pinta. Muotoile limpuksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata, vaan mitä vähemmän työstät sitä, sitä ilmavamman leivän saat. Ota pata uunista ja nosta leipä pataan ja kansi päälle.
  4. Paista leipää 25 minuuttia. Ota kansi pois jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja saanut väriä.
  5. Kippaa valmis leipä padasta jäähtymään.

Kommentit (10)

Vierailija

Kuinka paljon kuivahiivaa?

Vierailija

Tein ohjeen mukaan. Ei noussut ollenkaan. Mikähän voisi olla syynä?

Vierailija

Likilaskuista tinttua tuli minullekin.

Vierailija

Tuorehiiva kylmään vai kädenlämpöiseen veteen?

Leipuri

Miksi ei kohonnut lainkaan vaikka ihan ohjeen mukaan tein?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Moi! Kiitos kommenteista. Testasimme nyt ohjeen täällä toimituksessa. Leipä nousi kyllä, vaikka ei siitä ihan valtavan korkea tullutkaan. Suolan määrää voi halutessaan hieman vähentää, ja kannattaa etsiä kaupasta tuo aivan tietty Semperin tuote, nimeltään Lantbrös Mix. Siinä on erilaisia nostatus- ja apuaineita seassa.

Käyttäjä3487
Seuraa 
Liittynyt22.10.2014

Onko kuvassa ohjeen gluteeniton leipä? Mulla tuli litteä ja vaalea ohjeen mukaan tehtynä.

Vierailija

Hei, elämäni eka gluteeniton leipä ja kyllä, onnistui :) Jauhona oli sunnuntain tumma gluteeniton jauho ja joku glute

eniton kaurajauho, siemeninä kuorittu seesaminsiemen, voisi olla jotain isompikokoisia siemeniä lisäksi. Siis todella hyvin nousi ihan tuolla perusohjeella ja perhe tykkäsi, vaikka emme olekkaan gluteenin syöjiä, ihan testasin ystävääni varten :)

Vierailija

Ei ollenkaan sokeria hiivan takia??

Vierailija

Tein ensimmäisen kerran tänään virtasalmen kaura- ja vaaleajauhoseoksesta. Hyvin kohosi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1988 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kananrinnat mehevöitetään maustevoilla ja tarjotaan grillattujen hedelmien ja kasvisten kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + kypsennys 16 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut maissikananrinnat

Ainekset

4
nahallista maissikananrintaa
Maustevoi
25
g
pehmeää voita
1
rkl
timjamia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
1/2
tl
suolaa
Kasvikset
2
fenkolia
4
nektariinia
400
g
vihreää parsaa
2
rkl
öljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
sitruuna
Kastike
1
dl
majoneesia
1
rkl
kokojyväsinappia
12
salvianlehteä
12
basilikanlehteä

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön.
  2. Laita voi kulhoon. Hienonna timjami ja valkosipulinkynsi joukkoon, mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi. Työnnä maustevoita kanan nahan ja rintafileen väliin.
  3. Leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa nektariinit paksuiksi viipaleiksi. Napsauta parsoista pois puumainen tyvi. Sivele fenkolit, nektariinit ja parsat öljyllä.
  4. Tee kastike. Sekoita majoneesi ja sinappi kulhossa. Hienonna salvia ja basilika ja sekoita ne kastikkeeseen.
  5. Kypsennä kanoja grillin parilalla keskilämmöllä noin 8 minuuttia molemmin puolin. Kun kanat ovat olleet kääntämisen jälkeen grillissä noin 3 minuuttia, lisää kasvikset ja nektariinit grilliin. Käännä kasvikset ja nektariinit kerran kypsennyksen aikana. Ripottele grillatuille kasviksille sormisuolaa ja purista sitruunanmehua. Tarkista lihan kypsyys tikulla. Kypsän kanan lihasneste on kirkasta.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta kevyemmät mansikkajätskit tehdään jugurtista ja munanvalkuaisista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + jäädytys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-basilikajäätelö

Ainekset

4
dl
mansikoita pilkottuna
2
rkl
tomusokeria
150
g
bulgarianjogurttia (rasvaa 3 %)
1
munanvalkuainen
2
rkl
basilikaa hienonnettuna
Lisäksi
mehujäämuotteja ja -tikkuja
pinnalle esim. kuivattuja mansikoita, kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Mittaa mansikat, tomusokeri ja jogurtti tehosekoittimeen. Anna käydä tasaiseksi.
  2. Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi.
  3. Lisää mansikka-jogurttiseokseen valkuaisvaahto käsin sekoittaen sekä basilika.
  4. Kaada jäätelö annosmuotteihin tai esimerkiksi tyhjiin jogurttikippoihin ja työnnä kippoihin puiset jäätelötikut. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 2 tuntia.
  5. Irrota jäätyneet tikut muoteistaan ja viimeistele halutessasi kookoshiutaleilla tai kuivatuilla marjoilla.


TORJU KESÄFLUNSSA. Kahdesta desilitrasta mansikoita saat päivän annoksen C-vitamiinia vahvistamaan vastustuskykyä. Mansikassa on myös runsaasti polyfenoleita, jotka vahvistavat elimistön suojamekanismeja ja estävät haitallisten mikrobien kasvua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pyöräytä uudet perunat peston sekaan ja nami, mikä helppo lisuke kesäiseen ruokapöytään! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaalipestoperunat

Ainekset

1 1/2
kg
uusia perunoita
100
g
lehtikaalia
2 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
manteleita
1/2
ruukku
persiljaa
1/2
ruukku
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
1/2
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
1
rkl
ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä kypsiksi, mutta napakoiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä .
  2. Irrota lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Pehmennä 2 ruokalusikallisessa rypsiöljyä pannulla ronskisti käännelleen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa loppu öljy ja kaikki loput ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes pesto on tasaista. Kääntele perunoiden joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 964 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee se spesiaalimmin! Klassikkoyhdistelmä aurinkokuivatut tomaatit ja basilika toimii loistavasti perinteiseen falafelreseptiin.

Huom! Falafelit kiinteytyvät jäähtyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
40min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tomaatti-falafelit

Ainekset

1 1/2
rkl
pellavansiemenrouhetta
3
rkl
vettä
1 + 2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
tlk
kikherneitä
1
dl
basilikanlehtiä
1 (+ 3rkl)
dl
vegaanista parmesaania
1 + 1/2
dl
(gluteenittomia) korppujauhoja
1 1/2
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään. Anna turvota 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä ruokalusikallisessa öljyä muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä .
  3. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja valuta ja huuhtele kikherneet. Hienonna basilika karkeasti ja raasta vegaanijuusto. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes taikina on tasaista, mutta siinä on vielä purentavastusta. Tarkista maku.
  4. Pyöritä massasta pieniä pullia ja kieritä lopuissa korppujauhoissa ja vegaanijuustoraasteessa.
  5. Paista erissä pannulla lopussa öljyssä 5 minuutin ajan, varovasti käännellen. Siirrä uuniin 15 minuutiksi. Anna jäähtyä ja kiinteytyä. Tarjoa valkosipulilla maustetun soijajogurtin kanssa.

Kommentit (0)