
Juhlava ja mehevä feta-punajuuripiirakka sopii myös keliaakikoille. Gluteenittoman piirakan murea pohja valmistetaan mantelijauheesta ja kaurahiutaleista.
Gluteeniton feta-punajuuripiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Esikypsennä punajuuret. Pese punajuuret huolella ja laita ne kannelliseen uunivuokaan. Ripottele 1 tl suolaa päälle. Paahda uunissa kannen alla noin 40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä.
- Tee pohja. Nypi voi ja kuiva-aineet tasaiseksi. Lisää vesi. Painele taikina piirasvuokaan (Ø n. 25 cm). Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Sekoita munat, kerma, pippuri ja 1 tl suolaa kulhossa.
- Kuori ja paloittele punajuuret. Levitä ne piiraspohjalle. Murustele feta päälle. Kaada munamaito päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista piirasta 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa lämpimänä.