Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 188 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuhti tanskalainen siemenleipä on täysin jauhoton! Se sisältää paljon erilaisia siemeniä ja pähkinöitä, jotka tuovat loistavasti energiaa päivään.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 vuokaleipä
Valmistusaika
10 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tanskalainen siemenleipä

Ainekset

5
kananmunaa
1
dl
öljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
kurpitsansiemeniä
1 1/2
dl
manteleita
1 1/2
dl
auringonkukansiemeniä
1 1/2
dl
pellavansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kananmunat, öljy, hunaja ja suola tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon.
  2. Sekoita pähkinät, mantelit ja siemenet keskenään toisessa kulhossa. Lisää noin puolet seoksesta kananmunaseokseen. Anna koneen käydä, kunnes taikina on lähes tasaista. Lisää loppu pähkinäseos taikinan joukkoon ja anna koneen käydä vielä hetki niin, että taikinaan jää karkeita sattumia.
  3. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan (vetoisuus 1,2 l) ja paista uunissa 1 tunti. Anna leivän jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

Vinkki! Leipä säilyy jääkaapissa reilun viikon tai pakastimessa muutaman kuukauden.

Kommentit (8)

s. salo

Voisiko kananmunan korvata, koska ei sovi valkuainen ?

Keisha

Korvaa jauhoilla? :D

Vierailija

Korvaa banaanilla!

Masu öM

Litra siemeniä. Mikähän on hinta/kpl?

Vierailija

Onko aineet tarkoitus tehosekoittimella silputa "mössöksi" vai sekoittaa kunnolla, en ole vielä kokeillut tehdä tätä.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kuten ohjeessa kohdassa 2 sanotaan, taikinaan on tarkoitus jäädä myös sattumia, vaikka se tehosekoittimella sekoitetaankin.

Tamala

Tuli hyvä, tuhti leipä. Jauhoin kaikki pekaanipähkinät ja mantelit yleiskoneella, muut laitoin kokonaisena käsin, jotta jää varmasti purtavaakin. Meidän makuumme suolaa saa olla enemmän.

anikka

Onnistui täydellisesti ja on jo syöty viimeiseen muruseen ! 

Pähkinät ja mantelit murskattuina.

Paiston loppuvaiheessa varmistelin että leivästä tulee varmasti kypsä ja käänsin sen uunin ritilälle  n. 10 minuutiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, kirpeänmakeaa raparperitäytettä ja pehmeää marenkia. Ihana raparperihyvepiirakka maistuu täydelliseltä kookos-vaniljakastikkeen seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperihyvepiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
pehmeää voita
1
kananmunankeltuainen
Täyte
7
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
3
kananmunankeltuaista
25
g
voita
Marenki
4
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Tee ensin kookos-vaniljakastike (ohje alla).

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää voi ja nypi murumaiseksi. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen nopeasti taikinaan ja säästä valkuainen marenkiin. Painele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Pese ja viipaloi raparperit. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes raparperi pehmenee mutta palat pysyvät ehjinä.

  4. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa talteen marenkia varten. Purista mehu pieneen kulhoon. Sekoita perunajauhot sitruunamehuun. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset sitruunaseokseen ja säästä valkuaiset marenkiin.

  5. Kaada sitruuna-keltuaisseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kuumaan raparperiseokseen. Kuumenna sekoittaen muutama minuutti, kunnes täyte saostuu. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita voi nokareina täytteeseen. Anna jäähtyä marengin valmistamisen ajan.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri muutamassa erässä vaahtoon ja jatka vatkaamista pari minuuttia tai kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää. Kääntele sitruunankuori marenkiin.

  7. Lusikoi raparperitäyte esipaistetulle pohjalle. Levitä marenkivaahto tasaiseksi kerrokseksi päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean ruskeaa.

  8. Tarjoa hyve lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Kookos-vaniljakastike

Ainekset

½
vaniljatanko
1
prk (4 dl)
kookosmaitoa (rasvaa 18 %)
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaasta siemenet pieneen kattilaan. Laita myös kaavittu vaniljatangon puolikas kattilaan.

  2. Lisää muut aineet ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa pari kertaa ja siirrä sitten pois liedeltä.

  3. Poista vaniljatangon puolikas ja jäähdytä kastike kylmäksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei! Tämä näyttää ihan superhyvälle. Ja mikä parasta,ohjeessa menee keltuaiset ja valkuaiset "tasan". Monesti ohjeessa jää käyttämättä jommat kummat. Kiitos469

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pienet aasialaiset munkit eli banaanifritterit valmistuvat ylikypsästä banaa­nista. Taikinaan käytettyjen riisijauhojen ansiosta nämä munkit ovat gluteenittomia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaanifritterit

Ainekset

1
pehmeänkypsä banaani
1
kananmuna
dl
riisijauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1
dl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
l
rypsiöljyä paistamiseen
vaniljajäätelöä
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Laita taikinan ainekset tehose­koittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneen­lämmössä noin 1 tunti.
  2. Kuumenna öljy kattilassa noin 180-asteiseksi. Ota taiki­nasta kahdella ruokalusikalla pallukoita ja laita ne öljyyn kypsymään noin 2 minuutiksi. Käännä fritterit paiston puolivä­lissä. Nosta kypsät fritterit reikä­kauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Paista fritte­rit kahdessa erässä.
  3. Tarjoa kuumat fritterit vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuulostaa aika paljolta tuo siirappimäärä!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Umakit ovat tataarien perinneleivonnaisia, joiden taikina muistuttaa briossitaikinaa. Siihen menee peräti 300 grammaa voita, ja taikina on niin löysää, että sämpylät pitää leipoa lusikoilla. Paras osuus tulee paiston jälkeen, kun lämpimät sämpylät kastetaan voisulaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 40 kpl
Valmistusaika
1 t + kohotus 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Umak-voisämpylät

Ainekset

7
dl
täysmaitoa
500
g
pehmeää voita
50
g
tuorehiivaa
3
kananmunaa
¾
dl
sokeria
4
tl
suolaa
n. 17
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sulata 150 g voita, lisää maito ja lämmi­tä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja vispaa munat, sokeri ja suola seokseen. Lisää 150 g voita paloina ja alusta 10 dl jauhoja jouk­koon. Lisää loput jauhot desi kerrallaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Taikina on pul­lataikinaa löysempää. Kohota noin tunti.
  2. Levitä pöydälle keittiöliina ja ripottele sille reilusti jauhoja. Jauhota myös pöytä hyvin. Vaivaa taikinasta isot kuplat pois. Ota taiki­nasta jauhotetulla lusikalla kananmunan ko­koisia paloja jauhotetulle pöydälle. Muotoi­le sämpylöiksi ja siirrä jauhotetulle liinalle. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Paista sämpylöitä noin 12 minuuttia.

  4. Sulata loppu voi. Kasta lämpimät umakit voissa ja valuta. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki: Kypsät umakit voi pakastaa. Kuumenna ne sulatuksen jälkeen 180-asteisessa uunissa ja kasta voisulaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Lastaa ratatouillesta tutut maut piirakan päälle. Näyttää hyvältä ja maistuu vielä paremmalta.

Viinisuositus: Ratatouillepiirakan pariksi sopii The Butcher Cuvée White 2019, 13,99 e. Miellyttävä itävaltalainen valkoviini on kolmen rypäleen eli Grüner Veltlinerin, Welschrieslingin ja Sauvignon Blancin yhdistelmä. Viinissä on ihanan monipuolinen makumaailma, ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillepiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
pieni munakoiso
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
3
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sokeria
1
tomaatti
3–4
kirsikkatomaattia
1
prk (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
1
sitruuna
20
g
parmesaania
3–4
oreganon- tai basilikanoksaa

Työvaiheet

  1. Valmista täytteen kasvikset. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika pieniksi paloiksi tai viipaleiksi ja levitä leivinpaperille uunipellille. Valuta 3 rkl öljyä päälle. Mausta kasvikset suolalla, oreganolla, pippurilla ja sokerilla. Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.

  2. Tee pohja. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota paperi painoineen pois pohjan päältä.

  4. Viipaloi tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit.

  5. Levitä vuohenjuusto piirakkapohjalle. Asettele päälle paahdetut kasvikset ja tomaatit. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.

  6. Raasta sitruunankuori ja parmesaani, hienonna yrtti. Viimeistele piirakka sitruunankuorella, juustolla ja yrtillä.

Vinkki Mausta purkillinen ranskankermaa valkosipulinkynnellä, tuoreella hienonnetulla oreganolla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa piirakan kanssa.

Kommentit (0)