Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2190 reseptiä.
Linkitetty 182 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuhti tanskalainen siemenleipä on täysin jauhoton! Se sisältää paljon erilaisia siemeniä ja pähkinöitä, jotka tuovat loistavasti energiaa päivään.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 vuokaleipä
Valmistusaika
10 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tanskalainen siemenleipä

Ainekset

5
kananmunaa
1
dl
öljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
kurpitsansiemeniä
1 1/2
dl
manteleita
1 1/2
dl
auringonkukansiemeniä
1 1/2
dl
pellavansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kananmunat, öljy, hunaja ja suola tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon.
  2. Sekoita pähkinät, mantelit ja siemenet keskenään toisessa kulhossa. Lisää noin puolet seoksesta kananmunaseokseen. Anna koneen käydä, kunnes taikina on lähes tasaista. Lisää loppu pähkinäseos taikinan joukkoon ja anna koneen käydä vielä hetki niin, että taikinaan jää karkeita sattumia.
  3. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan (vetoisuus 1,2 l) ja paista uunissa 1 tunti. Anna leivän jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.

Vinkki! Leipä säilyy jääkaapissa reilun viikon tai pakastimessa muutaman kuukauden.

Kommentit (8)

s. salo

Voisiko kananmunan korvata, koska ei sovi valkuainen ?

Keisha

Korvaa jauhoilla? :D

Vierailija

Korvaa banaanilla!

Masu öM

Litra siemeniä. Mikähän on hinta/kpl?

Vierailija

Onko aineet tarkoitus tehosekoittimella silputa "mössöksi" vai sekoittaa kunnolla, en ole vielä kokeillut tehdä tätä.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kuten ohjeessa kohdassa 2 sanotaan, taikinaan on tarkoitus jäädä myös sattumia, vaikka se tehosekoittimella sekoitetaankin.

Tamala

Tuli hyvä, tuhti leipä. Jauhoin kaikki pekaanipähkinät ja mantelit yleiskoneella, muut laitoin kokonaisena käsin, jotta jää varmasti purtavaakin. Meidän makuumme suolaa saa olla enemmän.

anikka

Onnistui täydellisesti ja on jo syöty viimeiseen muruseen ! 

Pähkinät ja mantelit murskattuina.

Paiston loppuvaiheessa varmistelin että leivästä tulee varmasti kypsä ja käänsin sen uunin ritilälle  n. 10 minuutiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Herkkusienileivät
Herkkusienileivät

Iltapalaksi, illalliseksi salaatinkera, herkutteluun... toimii monessa yhteydessä ja on jumalaisen herkullista syötävää.

Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. Resepti on vuosia vanha ja aina maistuva ikisuosikki. Erityisesti pellillinen herkkusienileipiä sopii mielestäni viikonloppuun, iltapalaksi. Varoitus: näitä on pakko santsata lisää. Erittäin helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineiden hintakaan huimaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min valistus + 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienileivät

Ainekset

1
pkt
paahtoleipää
1
pss
herkkusienikeittoa
1
kpl
paprika
1
tlk
herkkusieniä
2
dl
kermaa
3
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 250 asteeseen

1. Silppua paprika pieniksi kuutioiksi
2. Levitä paahtoleivät leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että koko uuni pelti täyttyy niistä
3. Keitä herkkusienikeitto 5 desilitraan vettä
4. Kun keitto on paksua, lisää joukkoon kerma, paprika herkkusienet ja juustoraaste
5. Levitä seos paahtoleipien päälle

Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pizza bianco -tyylisestä pizzasta kypsennetään vain pohja ja kermaviilistä tehty sitruunainen kastike. Kuuma pizza täytetään kylmäsavulohella, kurkkulastuilla, rucolalla ja marinoidulla punasipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 25 min + kohottaminen 30 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-ruispizza

Ainekset

POHJA
15
g
hiivaa
½
tl
suolaa
1 ½
dl
vettä
1 ½
dl
vehnäjauhoja (durum)
1 ½
dl
ruisjauhoja
2
tl
oliiviöljyä
KASTIKE
½
sitruunan kuori
1 ½
dl
kermaviiliä (rasvaa 10 %)
2
tl
sitruunan mehua
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Täyte
puolikas
kurkku
100
g
kylmäsavulohta
tuoretta rucolaa
1
pieni punasipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa, sokeria ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Alusta jauhot ja öljy joukkoon. Anna taikinan kohota noin 30 min.

  2. Marinoi punasipuli. Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu sekä ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria.

  3. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Valmista kastike. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kermaviili, kuoriraaste ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kastike pizzapohjalle. Kypsennä 225 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes pizza alkaa ruskistua reunoilta.

  4. Höylää kurkusta pitkiä lastuja juustohöylällä. Levitä kuuman pizzan päälle kylmäsavulohiviipaleita, kurkkulastuja, rucolaa ja marinoitua punasipulia.

Kommentit (0)

Tämä piirakka on helppo, perinteinen ja uskomattoman maukas. Rapean pohjan päällä on herkullisen kermainen täyte, jossa maistuu muun muassa purjo ja savukinkku. Kinkkipiirakka sopii vallan mainiosti sekä arkiseen ruokailuun vihersalaatin seuralaiseksi että juhlapöytään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + paistaminen 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Quiche lorraine eli ranskalainen kinkkupiirakka

Ainekset

Pohja:
100
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kauraleseitä
1/2
tl
leivinjauhetta
3/4
tl
suolaa
100
g
maitorahkaa
Täyte:
1
pienehkö
purjo (n. 150g)
1
rkl
voita
200
g
(savupalvi)kinkkua
2
rkl
tuoretta timjamia
175
g
(punaleima-emmental)juustoraastetta
1
tl
mustapippuria myllystä
3/4
tl
suolaa
100
g
ranskankermaa
3
kpl
kananmunia
2
dl
ruokakermaa
viimeistelyyn
rucolaa

Työvaiheet

Nypi voi, jauhot, kauraleseet, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi.
Sekoita voi-jauhoseokseen maitorahka, ja muotoile taikinasta tasainen pallo.
Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 30 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
Halutessasi voit laittaa pohjan päälle leivinpaperin ja painoksi esim. kuivattuja herneitä jotteivat reunat valahda esipaistamisen aikana.
Esipaista piiraspohjaa 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Piirapohjan paistuessa valmista täyte.
Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti.
Hienonna purjo ja kuullota se voissa pehmeäksi.
Kuutioi kinkku ja hienonna timjami.
Kaada kulhoon kuullotettu purjo, kuutioitu kinkku, hienonnettu timjami ja juustoraaste.
Mausta pippurilla ja suolalla ja lisää joukkoon ranskankerma, kananmunat ja ruokakerma.
Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada se esipaistetun piiraspohjan päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Lopuksi laita uuni jälkilämmölle ja jätä piiras uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi.
Anna piiraan jäähtyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilemista.
Juuri ennen tarjoilemista viimeistele piirakka rucolalla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 103 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tuliko keitettyä liikaa kaurapuuroa? Tässä makoisa tapa päästä jämistä eroon: sekoita yli jäänyt kaurapuuro sämpylätaikinaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
90 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapuuro-siemensämpylät

Ainekset

4
dl
vettä
50
g
tuorehiivaa
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1 ½
dl
kaurapuuroa
4
dl
puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
2
dl
siemensekoitusta
1
dl
kauraleseitä
noin 5–6
dl
hiivaleipävehnäjauhoja
½
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. (Jos puurossa on suolaa, vähennä suolan määrää taikinapohjasta.) Lisää kaurapuuro ja sekoita tasaiseksi.
  2. Mittaa joukkoon spelttivehnäjauhot, siemensekoitus ja kauraleseet, sekoita. Lisää taikinaan hiivaleipävehnäjauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaa kunnolla noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon öljy ja vaivaa taikinaa vielä hetki. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Pyöritä taikina rennosti pitkäksi pötköksi ja jaa taikinapötkö noin 14 palaan. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota leivinliinalla alla noin 30 minuuttia.
  4. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pohjasta napakoilta ja pinta on kauniin ruskea.

Kommentit (2)

Kädetön kokki ;)

Taikinan voi myös lusikalla nostella suoraan pellille eikä tarvitse pöytää likastaa. Itse teen aina sämpylät käsiä ja pöytää likastamatta, isolla lusikalla taikinan sekoitus ja kohotuksen jälkeen "taikinapallerot" lusikalla suoraan kulhosta pellille. Ei ole vaikeeta.

Vanhassa vara parempi

Jos kaurapuuroa jää yli, lämmitän sitä seuraavana ja myös seuraavana päivänä mikrossa, lisään mustikoita tai muita marjoja ja syön. Ei puuro ole sen huonompaa, vaikka sen lämmittääkin. Ennen mikroaaltouuniaikaa äidilläni oli tapana paistaa voissa "vanhaa" puuroa viipaleina paistinpannulla ja sekin oli tosi hyvää!