Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Joulupöydän tähdessä maistuvat tuore appelsiini ja seesamista tehty tahini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
25 minuuttia + 1 tunti + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Tähtileipä

Ainekset

1
iso appelsiini
dl
vettä
8–10
dl
vehnäjauhoja
½
rkl
kuivahiivaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
tl
suolaa
Täyte
1
l
tuoretta pinaattia
½
dl
vettä
2
rkl
timjamin lehtiä
¾
dl
tahinia
2
rkl
tomaattipyreetä
Pinnalle
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Pese appelsiini juuresharjalla. Raasta kuori ja purista mehu (1½ dl). Kuumenna mehu ja vesi 42-asteiseksi. Lisää vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva. Alusta puolet jauhoista nesteeseen.
  2. Lisää öljy, kuoriraaste, sokeri ja suola sekä jauhoja niin paljon, että taikinasta tulee napakan pehmeää. Jatka vaivaamista vielä viisi minuuttia.
  3. Nostata taikinaa leivinliinan alla, kunnes se on noussut kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen paloista jauhotetulla pöydällä noin 30 senttiä leveäksi pyöreäksi pohjaksi.
  5. Kumoa pinaatit pannulle ja lisää joukkoon vesi. Anna pinaattien höyrystyä muutaman minuutin ajan. Kaada pannulla oleva neste pois ja purista pinaatit mahdollisimman kuivaksi. Riivi tuoreesta timjamista lehdet.
  6. Levitä kaulitulle pohjalle tahini ja tomaattipyree. Ripottele pinaatti ja timjami tasaisesti päälle. Kauli toinen taikinapala samankokoiseksi kanneksi ja nosta se täytteen päälle.
  7. Leikkaa leipä neljään osaan niin, että keskelle jää noin viiden sentin alue, joka pitää leivän koossa. Jaa neljännekset vielä kolmeen tai neljään sakaraan. Käännä jokainen sakara kierteelle. Kohota leipää liinan alla 20 minuuttia. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Lämmin jyväpaistos saa ytyä limetistä ja kimchin makuisesta hapankaalista. Vegaaninen herkku on nopeasti valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kimchi-jyväpaistos

Ainekset

2
dl
ateriajyviä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
200
g
maustamatonta tofua
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
2
rkl
seesamiöljyä
1
prk (300 g)
hapankaalikimchiä (esim. Rasilainen)
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
lkalatonta kastiketta (esim. Arche No-Fish Sauce)
100
g
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Valuta tofu ja murenna se käsin. Purista toisen limetin mehu pieneen kulhoon ja leikkaa toinen neljäksi lohkoksi. Nypi korianterista lehdet.
  3. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä hetki ja nosta sitten lämpötilaa. Lisää jyvät ja tofu pannuun ja paista kovalla lämmöllä rapeiksi, muutama minuutti.
  4. Lisää hapankaalikimchi, soija ja kalaton kastike. Sekoittele ja anna nesteiden kiehua pois. Lisää lopuksi pinaatti ja limetinmehu.
  5. Jaa paistos lautasille ja koristele korianterilla ja limettilohkoilla.

Vinkki! Kalaton kastike on aasialaisen kalakastikkeen vegaaninen vastine, joka valmistetaan merilevästä.
 

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Cowboysalaatti - Ruokapankki
Cowboysalaatti - Ruokapankki

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Maistuu sellaisenaan tai esim. buffet pöydässä. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Tämä värikylläinen salaatti sopii mahtavasti myös noutopöydän antimeksi, grillipihvien ja -kanan lisukkeena. Voit myös tuunata salaattia vielä ruokaisemmaksi lisäämällä lisää proteiinia joukkoon. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cowboysalaatti

Ainekset

1
prk
maissia
1
pkt
mustapapuja
1
kpl
punainen paprika kuutioituna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1
varsi
kevätsipulia renkaina
1
kpl
pieni punasipuli renkaina
1
kpl
jalapeno hienonnettuna
½ / 1
puntti
korianteria hienonnettuna
2
kpl
avokadoa kuutioituna
2
kpl
limen mehua
1
kpl
valkosipulia hienonnettuna
loraus
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kaada kulhoon valutettu maissi ja huuhdellut mustapavut. Lisää kuutioitudut paprikat ja tomaatit sekä punasipuli sekä viipaloi kevätsipuli. Kuutioi avokado toiseen kulhoon ja purista päälle runsaasti limen mehua. Kaada avakadot muun salaatin päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria hienonnettuna. Sekoita kunnolla ja anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 71 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nyt ei syödä pinaattilettuja vaan bataattipannareita! Kvinoa antaa niille mukavaa rakennetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattipannarit

Ainekset

dl
kauramaitoa
dl
vehnäjauhoja
1
dl
keitettyä kvinoaa
1
dl
bataattisosetta
1
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
Lisäksi
öljyä paistamiseen
2
dl
sokeroimatonta puolukkasurvosta

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaikki taikinan aineet tasaiseksi.
  2. Kuumenna pienillä koloilla varustettu lettupannu. Paista taikinasta paksuhkoja pannukakkuja tilkassa öljyä.

Kommentit (5)

Lucille

Kasvissoseita ei tosiaankaan löydy kaikkien kauppojen kasvisosastoilta ! Kuten ei esim. löydy myöskään riistamaustetta tai valmista kana-/lihalientä.  

Vanttuu

Lucille: Vauvanruokahyllystä löytyy kasvissoseita. 

LionelMassi

eiköhän bataattiaoseennsaa aikaan itsekin helposti.

Kulinaristi99

Tosi hyvää namskis!

Bataatti Boy

Aika onneton resepti. Kokeilin, söin ja petyin.

Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Terveellinen mutta huippuherkullinen pirtelö hämää suklaisuudellaan! Ainesosaluettelon kikherneitä ei kannata säikähtää – kun pirtelöä maistaa, ei uskoisi, että joukossa on niitäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäpirtelö

Ainekset

1
dl
kikherneitä
2
paloiteltua ja pakastettua banaania
4
taatelia
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
ripaus
suolaa
noin 3
dl
mantelimaitoa (tai kauramaitoa)
Lisäksi
vaahdotettua kauravispiä (tai soijavispiä)

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Mittaa kaikki ainekset mantelimaitoa lukuunottamatta tehosekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi ja lisää neste erissä, kunnes pirtelö on sopivaa.
  2. Vaahdota päälle kasvivispiä ja tarjoa heti.

Kommentit (0)