Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Suolainen leivonta
14:31 | 1.10.2014

Anjovis-tomaattipiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Tomaattipiirakka on kivaa syötävää illanistujaisiin tai kevyenä lounaana.

Keskikesän piiraasta löytyvät kasvihuoneen parhaimmat antimet, auringon kypsyttämät makeat tomaatit ja pienet kesäsipulit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8
50 min + 2 h kohotus
Helppo

Anjovis-tomaattipiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1/2 + 1 1/2
dl
vettä
ripaus sahramia
7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kuivahiivaa
2 1/2
tl
suolaa
25
g
(laktoositonta) suolatonta voita
Leipämurut
2
viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
1
sitruunan kuori
1
valkosipulinkynsi
1
tl
timjamia
1
tl
suolaa
1-2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
3-4
tomaattia
2-3
kesäsipulia
4-6
anjovisfileetä
1
rkl
kapriksia
1
rkl
pinjansiemeniä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Tee pohjataikina edellisenä iltana tai vähintään 2 tuntia ennen leipomista.
  2. Keitä 1/2 dl vettä ja mittaa sahrami sekaan. Anna tasaantua 10 minuuttia. Lisää sitten 1 1/2 dl lämmintä vettä.
  3. Mittaa vehnäjauhot, hiiva ja suola kulhoon ja sekoita kuivat aineet sekaisin. Nypi sekaan voi ja kaada sahramivesi taikinaan. Sekoita pehmeäksi taikinaksi. Ripota vähän jauhoja taikinan pinnalle ja laita jääkaappiin kohoamaan noin 2 tunniksi.
  4. Tee leipämurut. Poista leivistä kuoret. Murenna leivät isolla veitsellä. Pese ja raasta sitruunankuori. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Laita paistinpannu liedelle, paahda leipämuruja ja valkosipulia ilman öljyä 3–4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää timjami, suola ja sitruunankuoriraaste ja paahda hetki. Lisää öljy pannuun ja pyöräytä muruseos öljyn kanssa. Siirrä jäähtymään.
  5. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kaapista ja leivo pohja piirasvuokaan.
  6. Viipaloi täytettä varten tomaatit ja sipulit. Kokoa piiras niin että alimmaksi tulevat tomaattiviipaleet, sitten sipulit. Asettele anjovikset päälle ja ripottele kaprikset, siemenet ja mausteet. Lorauta päälle oliiviöljyä ja paista piirasta 30-35 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
tomaatti
anjovis
anjovis-tomaattipiirakka
kemut
leivät & piirakat
Kemut
Leivät & piirakat
Juhannus

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini