Bataatti ja feta ovat loistokumppanit. Kun piirakkataikinan voi poimia pakastealtaasta, piiras on nopea pyöräyttää! Hintakaan ei päätä huimaa, sillä piirakalle ja lisukesalaatille tulee yhteensä hintaa alle kymppi!
Bataattifetapiiras
Ainekset
Työvaiheet
1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Kuori bataatti. Leikkaa se ohuiksi siivuiksi veitsellä tai juustohöylällä. Murusta feta kulhoon ja sekoita se mössöksi creme fraichen kanssa.
3. Kauli lehtitaikinat haluamaasi muotoon, levitä fetaseos tasaisesti päälle ja asettele bataattisiivut limittäin. Voitele öljyllä.
4. Paista uunin keskiosassa 30 minuuttia. Testaa kypsyys kokeilemalla, onko bataatti pehmentynyt.
Karpalosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Tee rucolasalaatti. Pese ja kuivaa rucola. Laita kulhon pohjalle öljy ja suola. Kieräytä salaatti ja karpalot sekaisin öljyn kanssa.
hei, kumpaa tässä on tarkoitus käyttää; smetanaa (aineksissa) vai creme fraichea (ohjeessa)? Vai käykö kummatkin?
merja
Kumpikin käy!