
Turkkilaisen gözlemen salaisuus on ohut kuori ja hehkuva pannukypsytys.
Gözleme eli turkkilaiset piiraat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kuivahiiva ja jauhot. Lisääpuolet jauhoseoksesta kädenlämpöiseenveteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa minuuttia. Alusta joukkoon loput jauhot sekä öljy.
- Nosta taikinakulho tiskialtaaseenja täytä allas lämpimällä vedellä.Nostata taikinaa 20 minuuttia. Voit tehdä taikinan myös edellisenä iltana jääkaappiin.
- Vaivaa taikinasta leivinpöydällä ilmakuplat pois. Leikkaa neljäksipalaksi. Kauli paloista jauhoja apuna käyttäen ohuita pyöreitä piiraspohjia (Ø 30 cm).
- Valitse joku täytteistä (ks. ohjeet). Levitä täyte pohjille, jätä 1 cm reunoistatäyttämättä. Käännä piiraanreuna kanneksi vähän yli puolenvälin ja nosta toinen puoli samalla tavalla niin, että täyte peittyy. Käännä piiraan päistä muutama sentti, niin ettei täyte pursua ulos paiston aikana. Voit myös tehdä piiraista puolikuun muotoisia.
- Kuumenna valurautapannu. Paista piiraita kuivassa pannussa noin 3 minuuttia kummaltakin puolen. Leikkaa kahtia ennen tarjoilua. Tarjoa piiraat lämpiminä
Halloumi-taginetäyte
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita pyree ja taginekastike. Raasta juustot ja silppua minttu. Levitä tomaattitahna neljälle kaulitulle pohjalle. Ripottele pintaan juusto ja minttu.
(10 min)
Raejuusto-pinaattitäyte
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa valkosipuli ohuiksi lastuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Kuullota sipulilastuja muutama minuutti. Purista raejuustosta ylimääräinen neste pois.
- Ripottele raejuusto, valkosipuli ja pinaatinlehdet neljälle kaulitulle pohjalle. Lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää mustapippuri ja suola.
(10 min)
Hillotäyte
Ainekset
Työvaiheet
- Levitä tuorejuusto ja hillo neljälle kaulitulle pohjalle.
(5 min)