Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 99 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Joulupöydän klassikkokala sopii myös piiraaseen! Tee joko perinteinen kannellinen pie, tai pyöräytä pohjasta ja superhelposta lohi-kermaviilitäytteestä suloisia annoskokoisia avopiiraita. Tämän voit myös pakastaa vierasvaraksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 palaa
Valmistusaika
20 min + paisto 35 min
Vaikeustaso
Helppo

Graavilohipiiras

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
150
g
voita
½
tl
suolaa
dl
kylmää maitoa
Täyte
200
g
graavi- tai kylmäsavulohta
2
dl
kermaviiliä
2
kananmunaa
1
rkl
hienonnettua tuoretta tilliä tai ½ tl kuivattua
pieni ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja kylmä maito. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Tee täyte. Kaada kermaviili kulhoon, sekoita kananmunat, tilli, suola ja pippuri joukkoon. Paloittele lohi ja lisää täytteeseen.
  3. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  4. Jaa taikina kahtia. Kauli toisesta puolikkaasta jauhotetulla alustalla noin 1/2 cm:n paksuinen pohjalevy. Painele taikinalevy vuokaan (⌀ 26 cm). Tasoitareuna.
  5. Kauli ylijääneestä taikinasta hieman vuoan halkaisijaa suurempi kansitaikina. Jos haluat, koristele se taikinakuvioilla ja jätä sivuun odottamaan.
  6. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja laita piirakka ilman kansitaikinaa uuniin 15 minuutiksi.
  7. Ota piirakka uunista ja aseta kansitaikina päälle. Taittele reunat piirakan sisään. Voitele kansi kananmunalla ja laita uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes kansi on kypsynyt ja kauniin värinen.
  8. Tarjoa jäähtyneenä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Leivo neljän palan pikkufocaccia tai paista ihanaa pannuleipää koko pellillinen. Öljyinen focaccia säilyy hyvin yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotukset 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Neljän palan focaccia

Ainekset

25
g
tuorehiivaa
2
dl
vettä
1
tl
suolaa
n. 5
dl
vehnäjauhoja
½
dl
oliiviöljyä
LISÄKSI
1
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän ker­rallaan ja vaivaa taikinaa käsin tai yleisko­neella noin 5 minuuttia. Lisää alustamisen loppuvaiheessa ½ dl oliiviöljyä. Peitä taiki­na liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Tähän menee runsas puoli tuntia.

  2. Voitele pieni uunivuoka (noin 20 x 20 cm) oliiviöljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja pai­nele se pohjan kokoiseksi. Valuta 2 rkl olii­viöljyä pinnalle ja anna leivän kohota vielä noin 30 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee ko­honneeseen leipään sormella kuoppia ja ripottele sormisuolaa pinnalle. Paista leipää uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki Tuplaa taikina ja paista leipä uunipellillä.

Lohitäyte focacciaan

Ainekset

400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
PERUNA-FENKOLISALAATTI
4
pientä perunaa keitettynä
½
fenkoli
dl
majoneesia
2
rkl
kapriksia
YRTTIÖLJY
½
ruukku tilliä
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
6
dl
rucolaa

Työvaiheet

  1. Leivo focaccia pari tuntia ennen leipien valmistamista. Keitä perunat ja jäähdytä ne jääkaappikylmiksi.

  2. Tee peruna-fenkolisalaatti. Leikkaa peru­nat ohuiksi viipaleiksi. Tee fenkolista ohuita lastuja esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita perunasalaatin aineet keskenään.

  3. Laita yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  4. Leikkaa lohi noin sentin viipaleiksi ja pais­ta niitä pannussa minuutti molemmin puolin. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla.

  5. Halkaise focacciapalat. Lado pohja­palalle lohta, perunasalaattia ja rucolaa. Valuta yrttiöljyä päälle. Paina kansipala paikoilleen.

Kommentit (0)

MyBestPies on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Tomaatti-juustopiirakka
Tomaatti-juustopiirakka

Juuston ystävälle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-juustopiirakka

Ainekset

400
g
Peruna-ruis piirakkataikina
300
g
Port Salut juustoa (Luostari)
1-2
rkl
Dijon sinappia
3-4
kpl
Kypsää tomaattia
Kirsikkatomaatteja
0,5
tl
Kuivattua timjamia

Työvaiheet

Esipaista valmis sulanut piirakkataikina 200 asteisessa uunissa 10 min.

Levitä esipaistetulle piirakkapohjalle sinappi. Peitä pohja juustoviipaleilla ja lisää juuston päälle viipaloidut tomaatit. Ripottele timjamia tomaattien päälle.

Paista piirakka 200 asteisessa uunissa 0,5 tuntia.

Koristele piirakka pannulla 5 min paistetuilla kirsikkatomaateilla juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

MyBestPies on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Välimerenpiirakka
Välimerenpiirakka

Maukas suolainen piirakka juhlaan ja arkeen, joka ei tarvitse ylimääräisiä mausteita tai suolaa. Maut tulevat puhtaasti täytteistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpiirakka

Ainekset

400
g
Valmis peruna-ruis piirakkataikina
100
g
Fetajuustoa
2
dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1
kpl
Punainen paprika
0,5
ruukku
Tuoretta basilikaa
2
kpl
Kananmunia
2
dl
Ruokakermaa

Työvaiheet

Levitä sulanut ruis-peruna piirakkapohja piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa 10 min.

Lisää esipaistetun piirakkapohjan päälle murennettu fetajuusto, valutetut ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit, paloiteltu paprika ja silputtu tuore basilika.

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste. Kaada seos tasaisesti pirakan täytteiden päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 35 min.

Kommentit (0)

MyBestPies on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Jauhelihapiirakka
Jauhelihapiirakka

Herkullinen piirakka arkeen ja juhlaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35-40 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihapiirakka

Ainekset

400
g
Valmis ruis-peruna piirakkataikina
Jauhelihatäyte
400
g
Paistijauhelihaa
Jauhelihamaustetta
Mustapippuria myllystä
Suolaa
1
kynsi
Valkosipulia
1/2
kpl
Punainen paprika
150
g
Emmental juustoraastetta
'Kastike'
2
kpl
Kananmunaa
2
dl
Ruokakermaa
Valkopippuria
Paprikajauhetta

Työvaiheet

Levitä valmistaikina piirakkavuokaan ja paista se yksinään 225 asteessa 10 min.

Paista jauheliha valkosipulin kera ja mausta mustapippurilla, ripauksella suolaa ja jauhelihamausteella. Sekoita maustamisen jälkeen puolikas paloiteltu paprika jauhelihan joukkoon.

Ota taikina uunista 10 min jälkeen ja levitä jauhelihaseos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Lisää juustoraaste jauhelihan päälle.

Sekoita kulhossa kananmunat ja kerma. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippurilla (maustemitta) ja ripauksella paprikajauhetta. Kaada seos tasaisesti juustoraasteen päälle.

Paista piirakka uusnissa 225 asteessa n. 25 min tai kunnes piirakan pinta on saanut hyvän värin.

Kommentit (0)