Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2267 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
2 t

Hampurilaissämpylät

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
3
rkl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
n. 8
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
voisulaa
1
kananmuna
2
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Yhdistä vesi ja maito kulhossa ja lämmitä seos hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita seos puuhaarukalla nesteen joukkoon. Sulata voi ja sekoita se taikinaan. Lisää kananmuna, sokeri ja suola.
  3. Alusta loput jauhot erissä. Jätä taikina löysähköksi, niin saat kuohkeita sämpylöitä.
  4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä, ½–1 tuntia. Leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa se 8 palaan. Pyöritä palat sämpylöiksi uunipellille.
  5. Anna sämpylöiden kohota noin 20 minuuttia. Paista sämpylöitä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2267 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee suolaiselle piirakalle pikapohja paahtoleipäviipaleista! Tässä piirakassa maistuvat paahdetut paprikat ja mehevä fetatäyte.

 Vinkki! Paprikat voit paahtaa ja marinoida jo päivää aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprikapiirakka

Ainekset

Paahdetut paprikat
3
paprikaa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
Pohja
9
viipaletta isoa vehnäpaahtoleipää
½
dl
öljyä
Täyte
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
200
g
fetajuustoa
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa ja timjamia)
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja laita paprikat uunipellille. Paahda grillivastuksilla 5–7 minuuttia tai kunnes paprikoihin ilmestyy mustia laikkuja. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kytke grillivastukset pois päältä, ota paprikat uunista ja peitä ne heti kylmään veteen kastetulla keittiöpyyhkeellä. Anna olla pyyhkeen alla muutama minuutti.

  2. Irrota paprikoista kuoret ja leikkaa paprikat suupaloiksi kulhoon. Hienonna valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita öljy, etikka ja suola joukkoon. Kaada seos paprikoille ja anna maustua kylmässä piirakan valmistamisen ajan.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm x 22 cm). Leikkaa leivistä kantit pois. Vuoraa paahtoleipäviipaleilla vuoan pohja ja reunat noin 1 cm:n korkeudelta. Voitele leivät öljyllä.

  4. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Murustele feta joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää mustapippurin kanssa täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten paprikat piirakalle. Tarjoa heti.

Vinkki Paahda paprikoiden tilalle kesäkurpitsaa tai varhaisporkkanaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2267 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Perinteisesti gnocchit tehdään perunasta, mutta myös lanttu toimii hienosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lanttugnocchit ja salviavoi

Ainekset

500
g
lanttua
3
perunaa (jauhoinen lajike)
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
dl (40 g)
parmesaania raasteena
dl
erikoishienoja tai 00-vehnäjauhoja
½
tl
chilihiutaleita
LISÄKSI
2
valkosipulinkynttä
1
chili
1
ruukku
salviaa
1
sitruuna
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 220-asteiseksi. Kuori lanttu ja perunat, pilko ne noin 5 cm:n paloiksi. Laita palat uunipellille ja sekoita niihin öljy, suola ja pippuri. Paista uunissa läpikypsiksi, 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

  2. Raasta juusto. Paina jäähtyneet peruna- ja lanttupalat siivilän läpi soseeksi. Sekoita jauhot, juusto ja chilihiutaleet soseeseen niin, että saat tahmeahkon taikinan, älä kuitenkaan vaivaa.

  3. Jauhota kädet ja työalusta kunnolla. Muotoile taikina palloksi, jaa se neljään palaan, ja rullaa taikinapalat noin 2 cm:n paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Tee pintaan kuvio haarukalla kevyesti painaen.

  4. Kuumenna 2 l vettä kiehuvaksi isossa kattilassa ja mausta se 1 tl:lla suolaa. Keitä gnocchit neljässä erässä hiljalleen kiehuvassa vedessä kypsiksi, kunnes ne nousevat pintaan, noin 1 minuutti. Siirrä reikäkauhalla hetkeksi talouspaperille.

  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, hienonna chili, irrota salvianlehdet, raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

  6. Paista gnocchit muutamassa erässä isossa paistinpannussa öljyssä kullanruskeiksi ja jaa ne lautasille.

  7. Sulata voi pannussa niin, että se kiehahtaa. Lisää valkosipulit, chili ja salvianlehdet voin joukkoon noin minuutiksi. Ota muutama rapeaksi paistunut salvianlehti annosten koristeeksi. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori salviavoihin. Lusikoi kuumaa salviavoita gnocchien päälle, koristele annokset salvianlehdillä ja tarjoa heti.

Vinkki Voit esikeittää gnocchit muutamaa tuntia aikaisemmin. Laita keitetyt, kuivahtaneet gnocchit laakeaan astiaan yhdeksi kerrokseksi ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Perinteinen graavilohileipä cheddar- sulatejuustolla täyttää rehevän kesäisen vatsan himon ihanan suolaisella kesän graavilohella. Samoin graavilohi tartar käy tuulevan meren viereen nautittavaksi.

graavilohi, ruisleipä, tilli, paprika, punasipuli, kapriksia, majoneesia, sinappisalaatinkastiketta, keitettyjä kananmunia, keitettyjä perunoita, Koskenlaskijan cheddar sulatejuustoa, rapeaa jääsalaattia, suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Graavilohitartar ja graavilohileivät

Ainekset

4
keitettyä vapaan kananmunaa
150
g
graavikirjolohta
3
rkl
kapriksia
1
pieni punasipuli
1
paprika
1/2
ruukku
tilliä
1/2
dl
majoneesia
4
isoa perunaa
1/2
dl
sinappisalaatinkastiketta
4
ruisleipää
Graavilohi cheddarjuustoleipä
4
ohuen ohutta ruisleipää
cheddar sulatejuustoa
tilliä
graavilohta
suolaa
jääsalaattia
Räiskäleet
5
dl
maitoa
3
kananmunaa
4-6
dl
vehnäjauhoja
suolaa
Lisäksi
vadelma-mansikka hilloa
vispikermaa

Työvaiheet

Laita perunat keittymään kattilaan n.puolen tunnin ajaksi ja lisää saamaan kananmunat kun on kulunut 15 minuuttia ajasta. Kuori punasipuli ja hienonna se tartar kulhoon. Paloittele paprika pieniksi paloiksi. Mittaa kulhoon kaikki tartar-ainekset ja voitele ruisleivät voilla. Annostele lautasille perunaa ja kaikille yksi kananmuna. Lisää graavilohitartar-seosta myös mukaan.

Graavilohileivät voi syödä kuvan mukaisesti ja välipalana tai aamupalana tai iltapalana.

Kommentit (0)

Spelttileipäset ovat äärettömän maukkaita, mutta nopeita ja helppoja leipäsiä. Niiden lisukkeena maistuu erinomaisesti raikas avokadohummus, joka on taivaallinen lisuke myös esimerkiksi kasvis- ja kanaruoille.👌🏻

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
7 kpl
Valmistusaika
15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Spelttileipäset ja avokadohummus

Ainekset

Spelttileipäset:
3,5
dl
spelttijauhoja
1/2
dl
kauraleseitä
1
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
Oatlyn iKaffea
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
omenasosetta
Avokadohummus:
1
tlk
kikherneitä
1
kpl
valkosipulin kynsi
1
kpl
avokado
2
rkl
sitruunanmehua
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
suolaa
10
lehteä
basilikaa
(koristeluun minttua ja karhunvatukoita)

Työvaiheet

Spelttileipäset:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon iKaffe, oliiviöljy ja omenasose.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta jauhotetuin sormin 7 n. 1 cm paksuista leipästä.
Töki leipiin haarukalla reikiä.
Siirrä leivät pellille leivinpaperin päälle.
Paista 210-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Tarjoile hummuksen kera.

Avokadohummus:
Huuhtele ja valuta kikherneet.
Kuori ja viipaloi valkosipulin kynsi.
Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret lusikan avulla.
Laita kaikki hummuksen ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimen avulla tasaiseksi tahnaksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Siirrä hummus tarjoilukulhoon ja halutessasi koristele mintulla ja karhunvatukoilla.

Kommentit (0)