Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 366 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Muhkea soodaleipä valmistuu nopeasti, sillä taikina ei vaadi vaivaamista ja kohottamista.

Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Irlantilainen soodaleipä

Ainekset

4 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
1
tl
kuminaa
1
tl
suolaa
1
tl
soodaa
1
muna
2
dl
piimää
½
dl
rypsiöljyä tai voisulaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, piimä ja rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikina jauhotetuin käsin pyöreäksi limpuksi leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista leipä 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä pintaan ja vaikuttaa kypsältä.

Kommentit (1)

Kari Tolmunen
Seuraa 
Liittynyt13.4.2016

Voiko graham jauhot korvata vehnäjauhoilla, entä piimä maidolla.

Kari Tolmunen

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pinaatti-fetapiirakan helppo versio on mehevä pannukakku.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-fetapannari ja minttutsatsiki

Ainekset

150
g
pakastepinaattia
150
g
fetajuustoa
3
kananmunaa
3
dl
vettä
2
dl
kreikkalaista jogurttia
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Minttutsatsiki
2
dl
kurkkua raastettuna
1/2
tl
suolaa
3
dl
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
minttua hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
Lisäksi
1
l
erilaisia tomaatteja
200
g
savukalkkunaleikkelettä
3
dl
salaattipinaattia
n. 1
dl
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Murustele feta. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita pinaatti, vesi, jogurtti, jauhot, öljy ja suola joukkoon. Sekoita ja lisää fetamurut. Kaada pannaritaikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Tee sillä aikaa minttutsatsiki.
  3. Raasta kurkku ja sekoita suola raasteen joukkoon. Anna kurkun itkettyä viitisen minuuttia. Kaada raaste siivilään ja painele kurkusta irtoava neste pois esimerkiksi kauhalla. Kaada raaste takaisin kulhoon ja sekoita jogurtti joukkoon. Hienonna minttu ja valkosipuli ja lisää ne kurkku-jogurttiseokseen.
  4. Lusikoi minttutsatsiki jäähtyneelle pannaripohjalle. Viipaloi tomaatit ja levitä ne pannarille. Asettele kalkkunaviipaleet pieninä ruusukkeina tomaattien väleihin. Viimeistele pinaatilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Anna Huovinen

Saat mehevät hampurilaissämpylät, kun lorautat taikinaan kunnolla öljyä. Parmesaani antaa sämpylöille makua ja rapsakan pinnan.

Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t 45 min kohotus ja paistaminen

Hampurilaissämpylät

Ainekset

4
dl
maitoa
1
dl
vettä
50
g
hiivaa
2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sokeria
2
tl
suolaa
noin 15
dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
1
muna
1
rkl
maitoa
50
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja liuota sekoitellen. Sekoita joukkoon öljy, sokeri, suola ja vähitellen jauhoja. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
  2. Anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa se 18 palaan. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipelleille. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Sekoita muna ja maito lasissa. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Voitele sämpylät munaseoksella ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.
  5. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Anna sämpylöiden jäähtyä.
  6. Halkaise sämpylät ja paahda niitä ennen täyttämistä grillissä tai uunissa 200 asteessa noin viisi minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Paahdettu kaali ja porkkana-linssitahna ovat vastustamaton makupari tässä ruokaisassa pannukakussa.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
60 min + marinointi 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegepannari ja porkkana-linssitahna

Ainekset

Pannaritaikina
2
kananmunaa
5
dl
kauramaitoa
200
g
kermaviiliä
2
dl
kaurajauhoja
2
dl
tattarihiutaleita
2
rkl
öljyä
1 1/2
tl
suolaa
Kaalitäyte
1/2
varhaiskaali
1/2
sitruunan mehu
1
dl
öljyä
2
tl
sokeria
ripaus suolaa
Porkkana-linssitahna
3
porkkanaa
1
prk (380 g)
käyttövalmiita punaisia linssejä (säilyle)
1
ps (70 g)
mantelilastuja
1/2
sitruunan mehu
2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
1
ps (70 g)
mantelilastuja
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kaalitäyte. Kuumenna uuni grillivastuksilla. Leikkaa kaali suupaloiksi uunipellille ja kypsennä grillivastusten alla noin 3–4 minuuttia tai kunnes kaali saa hieman väriä pintaansa. Ota pelti uunista, kytke grillivastus pois ja säädä uuni 200 asteeseen. Purista sitruunamehu tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Lisää öljy, sokeri ja pieni ripaus suolaa ja sekoita hyvin. Lisää kaalipalat rasiaan ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.
  2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita loput pannarin aineet joukkoon ja anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin ½ tuntia.
  3. Kaada pannaritaikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa noin 40 minuuttia. Tee sillä aikaa porkkana-linssitahna.
  4. Kuori, paloittele ja keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), 15–25 minuuttia. Valuta linssit siivilässä. Laita kypsät porkkanat, linssit, mantelilastut ja sitruunan mehu sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tahnaksi. Mausta tahna juustokuminalla ja suolalla.
  5. Paahda mantelilastut kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoittaen kauniin ruskeiksi.
  6. Lusikoi porkkana-linssitahna jäähtyneelle pannarille ja asettele kaalinpalat tahnan päälle. Säästä marinadi. Ripottele paahdetut mantelilastut, runsaasti lehtipersiljaa ja valuta kaalin marinadi pannarin päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Suolaisen pullan kierteissä maistuvat tuore oregano, mehukas kesäsipuli, feta ja parmesaani. Rouskuvaa makulisää tuovat pinjansiemenet.

Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuplajuusto-bostonlevy

Ainekset

Taikina
5
dl
vettä
50
g
tuorehiivaa
3
dl
parmesaaniraastetta
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
7
dl
vehnäjauhoja
1
dl
oliiviöljyä
Fetatäyte
400
g
fetajuustoa
1
nippu
kevätsipulia
2
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
pinjan- tai kurpitsansiemeniä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista taikina. Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen hienoksi raastettu parmesaani, hunaja ja suola. Lisää spelttijauhot ja vähitellen vehnäjauhoja. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
  2. Valmista täyte. Murustele feta. Hienonna sipulit varsineen ja oregano. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
  3. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Jaa täyte levylle. Kääri tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 2 cm paksuiksi paloiksi ja asettele palat leivinpaperin päälle uunipellille. Palojen väliin saa jäädä noin puolensentin raot.
  4. Anna leivän kohota peitettynä noin puoli tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Paista leipää uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat kauniin kullanruskeat.

Kommentit (1)

Foodie

Voidellaanko päältä millään ennen uuniinlaittoa??