Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 287 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Muhkea soodaleipä valmistuu nopeasti, sillä taikina ei vaadi vaivaamista ja kohottamista.

Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Irlantilainen soodaleipä

Ainekset

4 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
1
tl
kuminaa
1
tl
suolaa
1
tl
soodaa
1
muna
2
dl
piimää
½
dl
rypsiöljyä tai voisulaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, piimä ja rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikina jauhotetuin käsin pyöreäksi limpuksi leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista leipä 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä pintaan ja vaikuttaa kypsältä.

Kommentit (1)

Kari Tolmunen
Seuraa 
Liittynyt13.4.2016

Voiko graham jauhot korvata vehnäjauhoilla, entä piimä maidolla.

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Kun leipuri heittäytyy vapaalle, leipäkin valmistuu vikkelästi. Neljän sortin siemenistä ja gluteenittomista jauhoista teet tunnissa rapean peltileivän, joka aavistuksen makeana sopii niin juustolautaselle kuin aamiaisellekin.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
1 t

Gluteeniton siemennäkkäri

Ainekset

1 1/2
dl
kikhernejauhoa eli gram-jauhoa
3 1/2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
1/2
seesaminsiemeniä
2
dl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
2
rkl
chiansiemeniä
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
kuumaa vettä
2
rkl
taatelisiirappia (tai hunajaa)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa jauhot, hiutaleet, siemenet ja suola kulhoon. Sekoita ja lisää vesi, siirappi ja öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä leivinliinan alla.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä. Kaada taikina uunipellille ja taputtele se levyksi (35 x 35 cm) oliiviöljyllä kostutetuilla käsillä. Voit levittää taikinaa myös hakkaamalla sitä kevyesti kämmensyrjillä. Paista leipä uunissa keskitasossa noin 20 minuuttia.
  3. Anna leivän jäähtyä sen verran, että voit tarttua siihen käsin, ja murra leipä palasiksi. Tarjoa vahva-aromisen juuston kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

 

 

Annoksia
6 rieskaa
Valmistusaika
20 min + jääkaapissa 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Muurikkarieska

Ainekset

2
dl
kylmää vettä
1
tl
suolaa
5
dl
ohrajauhoja

Työvaiheet

  1. Yhdistä kylmään veteen suola ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina kuuteen palaan ja kauli palat pienen tortillan kokoisiksi ohuiksi letuiksi.
  3. Paahda leivät kuumassa muurinpohjapannussa ilman rasvaa, noin minuutti molemmilta puolilta riittää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Haukikebakko korvaa nakin tässä uudenlaisessa hot dogissa! Lisää täytteiksi hernedippiä, marinoitua sipulia ja salaattia.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min + kohotus 1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukihodarit

Ainekset

Haukikebakot
500
g
haukifileetä jauhettuna
1
sitruunan raastettu kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
kuohukermaa
1
kananmuna
3
rkl
korppujauhoja
1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Hernedippi
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
2
tl
raastettua sitruunaruohoa (esim. Spice up)
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
marinoitus punasipulia (ks. ohje alhaalla)
12
puista varrastikkua
1. 1/2
dl
öljyä
1
ps
salaatti- tai versosekoitusta
12
hodarisämpylää (ks. ohje alhaalla)

Työvaiheet

  1. Jauha haukifilee (ruotoineen) esimerkiksi monitoimikoneella. Jos käytät sauvasekoitinta, kuutioi liha ja poista ruodot ensin. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja lisää se ja loput kebakoiden aineet. Sekoita tasaiseksi. Laita seos kylmään lisukkeiden valmistamisen ajaksi.
  2. Tee hernedippi. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Lisää loput aineet ja pyöräytä tasaiseksi. Siirrä dippi kylmään odottamaan.
  3. Laita punasipulit marinoitumaan. Pane puiset varrastikut veteen likoamaan.
  4. Muotoile haukimassasta kostutetuin käsin hieman hodarisämpylää pidempiä, ohuita kebakoita liotettujen puutikkujen ympärille ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Esikypsennä kebakoita 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes ne hieman napakoituvat.
  5. Kuumenna grilli. Öljyä kebakoiden pinnat ja grillaa noin 5 minuuttia välillä tikkuja käännellen. Poista tikut kypsistä kebakoista.
  6. Halkaise sämpylät ja täytä ne haukikebakolla, hernedipillä, marinoidulla sipulilla ja salaatilla tai versoilla.

Näin marinoit punasipulin

Leikkaa kaksi sipulia ohuiksi renkaiksi kulhoon. Raasta ruokalusikallinen inkivääriä ja lisää se ja puoli desiä öljyä sekä ruokalusikalliset hunajaa ja viinietikkaa sipuleille. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hodarisämpylät

Ainekset

3
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
1/2
dl
öljyä
2
dl
maissijauhoja
5-6
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta maissi- ja vehnäjauhot taikinaan käsin vaivaten. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
  2. Jauhota leivonta-alusta. Jaa sämpylätaikina 12 osaan ja leivo pitkulaisiksi hodarisämpylöiksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kypsennä sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Basilika ja ilmakuivattu kinkku ovat mahtava makupari. Tämä piiras hurmaa myös keveydellään: pohjassa ei ole voita, ja täytekin valmistetaan kevytkermasta.

Paljon vieraita? Vihreän piiraan voi myös valmistaa pelillä. Tuplaa silloin ainekset.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
35 + paistaminen 30 min

Basilikapiiras

Ainekset

1 1/2
dl
vettä
1/4
pala hiivaa
1/2
tl
suolaa
1
dl
kaurahiutaleita
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
ruukku
basilikaa
2
dl
ruokakermaa, 10 %
1
dl
maitoa
3
kananmunaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria rouhittuna
Päälle
6
retiisiä
4
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
öljyä
3
dl
salaattisekoitusta
pari oksaa basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee pohja. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan jauhot ja lisää öljy. Painele taikina piirakkavuoan (ø n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Valmista täyte. Lisää basilika, kerma, maito ja munat monitoimikoneeseen. Soseuta seos tasaiseksi. Lisää suola ja valkopippuri. Kaada täyte piirakkavuokaan.
  3. Kypsennä piirakkaa noin 30 minuuttia.
  4. Viipaloi pestyt retiisit. Viipaloi ilmakuivattu kinkku. Sekoita valkoviinietikka ja öljy. Lisää retiisit, basilika ja kastike salaattisekoituksen joukkoon. Asettele salaatti ja kinkkuviipaleet jäähtyneen piirakan päälle.

Kommentit (1)

Gonzalez Andres

Hei,
Oletko liikemies tai nainen? Jos jokin taloudellinen sotku tai tarvitset

rahaa aloittaaksesi oman yrityksen? Tarvitsetko hyvitystä maksamaan

velkaa? Jos sinulla on alhainen luottopiste ja pankkien / muiden

paikallisten rahoituslaitosten vaikeudet saada lainaa? Henkilökohtainen

laina, liiketoiminnan laajentaminen, yrittäjyys ja koulutus, velan

vakauttaminen, kovan rahan lainat. Tarvitset lainaa tai rahoitusta mistä

tahansa syystä. Tarjoamme lainoja, joiden korkotaso on alhainen 2%, ota

meihin yhteyttä jatkuvaan luotonantajaan tämän kautta.

Gonzalez Andres Financial Company
Sähköposti: gonzalezandresloan@gmail.com
Verkkosivusto: gonzalezandresblog.wordpress.com