Kodin Kuvalehti on lisännyt 542 reseptiä.
Linkitetty 326 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Muhkea soodaleipä valmistuu nopeasti, sillä taikina ei vaadi vaivaamista ja kohottamista.

Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Irlantilainen soodaleipä

Ainekset

4 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
1
tl
kuminaa
1
tl
suolaa
1
tl
soodaa
1
muna
2
dl
piimää
½
dl
rypsiöljyä tai voisulaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, piimä ja rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikina jauhotetuin käsin pyöreäksi limpuksi leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista leipä 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä pintaan ja vaikuttaa kypsältä.

Kommentit (1)

Kari Tolmunen
Seuraa 
Liittynyt13.4.2016

Voiko graham jauhot korvata vehnäjauhoilla, entä piimä maidolla.

Kari Tolmunen

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pataleipä tehdään nyt kaurasta! Kaurapataleipään syntyy ihanasti rapsahtava kuori ja mehevä sisus ilman taikinan vaivaamista.

Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
15 min + kohotus 12-16 t + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapataleipä

Ainekset

1
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
5
dl
kaurajauhoja
5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
5
dl
vettä
Lisäksi
vehnäjauhoja leivontaan

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää reilusti kädenlämpöistä vettä ja sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 12-16 tuntia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Kääntele taikina palloksi. Peitä pallo liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  3. Pane kannellinen pata uuniin ja säädä uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Kun taikina on kohonnut, ota kuuma pata uunista ja siirrä taikina pataan. Nosta kansi päälle ja laita pata uuniin. Paista leipää uunissa kannen alla 30 minuuttia. Ota sitten kansi pois ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia. Ota pata uunista ja kumoa leipä ritilälle jäähtymään.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuoretta leipää nopeasti & gluteenittomasti! Juusto tekee gluteenittomista sämpylöistä ihmeellisen kuohkeita.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + kohotus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat juustosämpylät

Ainekset

5
dl
maitoa
1
rkl
psylliumia
25
g
hiivaa
50
g
juustoraastetta
1/2
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
6
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
tattarijauhoja
Lisäksi
maitoa voiteluun
100
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito hieman kättä lämpimämmäksi, 42 astetta. Lisää psyllium ja anna turvota 5–10 minuuttia. Liuota hiiva sekoittaen joukkoon. Lisää juustoraaste, öljy, suola ja sokeri.
  2. Lisää jauhot pienissä erissä sähkövatkaimen taikinakoukulla sekoittaen.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyörittele taikinasta 12 sämpylää jauhotetuin käsin ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Taikina on hyvin tarttuvaa, joten käytä runsaasti jauhoja. Kohota leivinliinalla peitettynä 20 minuuttia.
  4. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista sämpylöitä 12 minuuttia.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 163 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Broileri- pesto nyhtöleipä

Ainekset

25
G
Hiivaa
3
Dl
Vettä
1
Rkl
Sormi suolaa
3
Rkl
Oliiviöljyä
n. 6
Dl
Vehnäjauhoja
Väliin:
n. 1/2
Dl
Pesto
100
G
Voita (pehmeää)
90
G
Broileria (kypsä)
Juustoraastetta

Työvaiheet

Mittaa kulhoon vesi, hiiva, suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kauli taikina noin 30 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.

Sekoita kulhossa pesto, voi ja broileri keskenään. Levitä täyte taikinan päälle. Ripottele päällle juustoraastetta.

Jaa taikina noin 20:een suunnilleen saman kokoiseen neliöön.
Nosta 4 palaa päällekkäin siten, että päällimmäinen tulee täyte alaspäin. Peitä levypinot liinalla ja anna kohota 1/2–1 tuntia.
Nosta levypinot lastan avulla kevyesti voideltuun leipävuokaan poikittain pystyyn. Levyjen ei tarvitse olla kovin siistissä rivissä.
Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20-40 minuuttia. Anna nyhtöleivän jäähtyä hetki ennen kuin irrotat leivän vuoasta.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 163 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Juustosämpylät

Ainekset

4
Dl
Vettä
25
G
Hiivaa
1
Tl
Suola
2
Tl
Sokeria
7
Dl
Vehnäjauhoja
50
G
Voita sulatettuna
Väliin:
Emmentaljuustoraastetta
Pinnalle:
Muna voiteluun
Seesaminsiemeniä

Työvaiheet

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot sekoittaen ja lopuksi voisula. Peitä leivinliinalla. Kohota kaksinkertaiseksi.

Kaulitse taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Ripottele juustoraasrte levyn päälle. Kääri rullalle ja leikkaa
1 1/2 - 2 cm paksuisia siivuja.

Voitele munalla, ripottele pintaan seesaminsiemeniä.

Paista heti 275 asteessa uunin yläosassa n.5 - 7 min.

Kommentit (0)