Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 313 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Muhkea soodaleipä valmistuu nopeasti, sillä taikina ei vaadi vaivaamista ja kohottamista.

Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Irlantilainen soodaleipä

Ainekset

4 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
1
tl
kuminaa
1
tl
suolaa
1
tl
soodaa
1
muna
2
dl
piimää
½
dl
rypsiöljyä tai voisulaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna, piimä ja rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikina jauhotetuin käsin pyöreäksi limpuksi leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista leipä 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes leipä on saanut väriä pintaan ja vaikuttaa kypsältä.

Kommentit (1)

Kari Tolmunen
Seuraa 
Liittynyt13.4.2016

Voiko graham jauhot korvata vehnäjauhoilla, entä piimä maidolla.

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pizzan uudet vaatteet! Pohjataikinan herkullisen maun ja sitkaisen rakenteen salaisuus on pitkä kohotus ja hienoksi jauhetut 00-jauhot. Täytteet ovat tällä kertaa raikkaan vihreitä ja vegaanisia.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
1 t + nostatus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä pizza

Ainekset

Pohja
9
dl
vehnäjauhoja (esim. Hungry Chef 00-pizzajauho)
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kuivahiivaa
dl
kylmää vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
g
kesäkurpitsa
200
g
broccolinia
1
dl
vehnäjauhoja leivontaan
4
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
dl
ruukku rucolaa
Pesto
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
babypinaattia
½
dl
ruukkua basilikaa
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia. Peitä kulho tiiviisti kannella tai tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi.
  2. Laita peston cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan 2–3 tunniksi.
  3. Tee pesto. Siivilöi liotetut pähkinät ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja purista sitruunanmehu pähkinöiden joukkoon. Mittaa loput peston aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Laita uunipellit uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
  5. Vuole kesäkurpitsasta juusto-höylällä pitkiä lastuja. Leikkaa broccoliinit pitkittäin kahtia.
  6. Jaa taikina neljäksi palloksi ja kauli ne ohuiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle. Levitä pesto pohjille ja jaa kesäkurpitsalastut ja broccoliinit päälle. Vedä pizza papereineen uunissa kuumenneelle pellille ja paista uunissa10–12 minuuttia.
  7. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja rucolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen levain on tämän hetken trendileipä. Tässä versiossa maukas leipä syntyy pikajuurella kuudessa tunnissa.

Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
1 t 5 min + juuri 4 t + kohotus 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pikajuurileipä

Ainekset

Juuri
5
dl
kylmää vettä
15
g
hiivaa (noin 1/3 hiivapalasta)
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
Taikina
2
tl
suolaa
n. 9
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Juuri

  1. Mittaa vesi isoon kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää vehnä- ja ruisjauhot ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään noin 4 tunniksi.
  2. Sekoita suola juureen. Alusta vehnäjauhot taikinaan yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin pöydällä niin kauan, että taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin käsistä. Tähän menee noin 10 minuuttia. Leivo taikinasta kaksi leipää leivinpaperin päälle uunipellille. Anna leipien kohota liinan alla kaksinkertaisiksi, noin 45 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Tee halutessasi leipien päälle viillot terävällä veitsellä. Paista leipiä kuumassa uunissa 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila sitten 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia. Leipä on kypsä, kun siitä pohjaa taputettaessa kuuluu kumea ääni.

Kommentit (0)

Hirveän herkullinen hirviburgeri oli kokeilussa tänään. Olin edellisenä päivänä ostanut tuoretta Suomalaista hirvenjauhelihaa, joka on ajankohtainen nyt hirvenmetsästyskaudella. Ajattelin ensin että se voisi olla aika kuivaa ja suht mautonta mutta mitä vielä, sehän oli todella mehukasta ja sopi...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Burger Time: hirveän herkullinen hirviburgeri

Ainekset

4
kpl
Kanniston briossisämpylöitä
800
g
Suomalaista hirvenjauhelihaa
4
kpl
Castellon burger blue juustoa
4
kpl
Castellon burger cheddar juustoa
25
g
voita
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
BALSAMICO MARINOITU PUNASIPULI
1
kpl
punasipuli
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
sokeria

Työvaiheet

Kuumenna uuni 200 - asteeseen.
Ota jauheliha huoneenlämpöön tuntia ennen paitamista.
Taputtele 200 g pihveiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna pannu ja lisää voi sekä pihvit pannulle.
Paista 2 minuuttia per puoli.
Laita juustot pihvien päälle ja työnnä ne uuniin vielä 5 minuutiksi.
Sen jälkeen anna niiden hetki levätä ja tarjoa burgerin välissä.
Briossisämpylät voi leikata ja paahtaa sen jälkeen, joko uunissa, leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla.

BALSAMICO MARINOITU PUNASIPULI
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, joko käsin tai mandoliinilla.
Lisää kaikki aineet sipulien päälle ja sekoita.
Anna marinoitua jääkaapissa.

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 73 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Kakkuviikarin vispailuja -blogi

Annoksia
Pellillinen

Siemennäkkäri

Ainekset

2
dl
maissijauhoja
3/4
dl
auringonkukan siemeniä
1/2
dl
pellavansiemeniä
1/2
dl
seesaminsiemeniä
1/2
dl
kurpitsansiemeniä
2 1/2
dl
kiehuvaa vettä
1/2
dl
öljyä
sormisuolaa

Työvaiheet

1. Laita uuni 150°C (kiertoilma).

2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.

3. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.

5. Laita käsi pakastepussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää miltei koko pelti). Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.

6. Paista uunissa noin tunti ja anna näkkileivän sitten jäähtyä.

Kommentit (0)