Vuokaleipä saa makua aurinkokuivatuista tomaateista ja oliiveista.
Italialainen vuokaleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, oregano, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit sekä oliivit.
- Alusta taikinaan kaurahiutaleet ja jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva.
- Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Voitele pitkulainen leipävuoka.
- Vaivaa kohonnut taikina työpöydällä ja leivo siitä pitkulainen, vuokaan sopiva leipä. Kohota leipää vuoassaan liinan alla 20-30 minuuttia.
- Paista leipää 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
- Kumoa leipä vuoasta ja tarkista kypsyys pohjasta. Jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia, jos pohja on väritön ja taikinamainen.