Kodin Kuvalehti on lisännyt 631 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Leivo joululeipä omenamehuun ja piilota leivän sisään kuivattuja hedelmiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3 leipää
Valmistusaika
1 tunti + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joululeipä

Ainekset

7,5
dl
omenamehua
1
dl
aprikoosia
1
dl
taateleita
1
dl
kuivattuja karpaloita
2
kpl
omenaa
50
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
siirappia
2
tl
pomeranssinkuorta
2
dl
pähkinöitä
8
dl
sämpyläjauhoja
10
dl
vehnäjauhoja
1
dl
rypsiöljyä
Voiteluun
siirappivettä
Pinnalle
leseitä, siemeniä tai sämpyläjauhoja

Työvaiheet

  1. Silppua aprikoosit ja taatelit. Kuumenna mehu ja kuivatut hedelmäpalat kädenlämpöisiksi. Lisää omenaraaste ja hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää mausteet ja pähkinät.
  2. Alusta jauhot vähän kerrallaan taikinaan ja lisää lopuksi öljy. Taikina saa jäädä hyvin pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle. Jaa taikina kolmeen osaan. Muotoile taikinoista voitelemiesi vuokien mallisia leipiä. Nosta leivät vuokiin kohoamaan puoleksi tunniksi. Peitä leivät liinalla.
  4. Sekoita pari ruokalusikallista siirappia kuumaan veteen. Voitele leivät  siirappivedellä. Ripottele leipien päälle leseitä, siemeniä tai jauhoja. Paista leipiä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Klassisessa kantarellipiirakassa on murea pohja ja mehevän juustoinen täyte. Piirakka on ihanimmillaan hetken jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellipiirakka

Ainekset

Pohja
125
g
kylmää voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl (40 g)
parmesaania raastettuna
2
rkl
vettä
Täyte
1
l
kantarelleja
1–2
rkl
tuoretta rosmariinia tai timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
150
g
juustoraastetta (esim. gruyère)
2
rkl
voita
3
munaa
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Murenna voi ja jauhot hiekkamaiseksi muruksi. Raasta parmesaani ja lisää se jauhoseoksen joukkoon. Mittaa joukkoon vesi. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm:n) pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjaista piirasvuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala ja painele taikina sen päälle. Rypistä toinen leivinpaperi, avaa se ja paina kevyesti taikinan päälle vuokaan. Laita pohja jääkaappiin 10 minuutiksi.
  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pistele pohja leivinpaperin läpi haarukalla, jätä leivinpaperi pohjan päälle ja esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  4. Puhdista sienet ja leikkaa ne muutamaan osaan, pienet sienet voit jättää kokonaisiksi. Hienonna yrtit. Raasta juusto.
  5. Paista sieniä voissa kuumalla pannulla 5 minuuttia. Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet keskenään. Sekoita joukkoon kantarellit.
  6. Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle.
  7. Paista uunin alatasolla 30–35 minuuttia.

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen. Herkkurieska maistuu varsinkin saunan jälkeen kylmän oluen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Focacciaa tehdessä ei säästellä oliiviöljyä. Tämän focaccian maun takana ovat myös ihanat uunissa paahtuneet rypäleet ja sinihomejuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
50 min + kohotukset 30 + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Viinirypälefocaccia

Ainekset

3 1/2
dl
vettä
25
g
hiivaa
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1 1/2
tl
suolaa
7
dl
vehnäjauhoja
TÄYTTEET
3
dl
tummia kivettömiä viinirypäleitä
2
rosmariinioksaa
2
tl
sormisuolaa
LISÄKSI
noin 1/2
dl
oliiviöljyä
150
g
sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita öljy, hunaja ja suola joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Kohota liinan alla noin ½ tuntia.
  2. Laita uunivuoan (noin 25 x 30 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele se oliiviöljyllä. Painele taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paina taikinaan koloja noin 2 cm:n välein. Voitele focaccian pinta lopulla öljyllä. Puolita viinirypäleet ja painele ne focacciaan. Ripottele rosmariininlehdet ja sormisuola leivälle. Kypsennä uunissa noin 20–25 minuuttia.
  4. Anna focaccian jäähtyä hetki. Murustele tai viipaloi sinihomejuusto hieman jäähtyneen focaccian pinnalle.

Kommentit (0)