Rouhea pannuleipä sopii hyvin täytettäväksi.
Karpaloinen pannuleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kulhoon 42-asteinen vesi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, basilika ja rosmariini. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja pellavansiemenet ja anna seoksen odotella 20 minuuttia liinan alla.
- Lisää sitten karpalot ja puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla ja jatka sitten alustamista käsin. Lisää jauhoja vähitellen, että taikinasta ei tule liian kova. Lisää välillä oliiviöljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina öljyttyyn pieneen uunivuokaan ja painele se tasaiseksi öljytyin käsin. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa. Anna leivän kohota liinan alla noin puoli tuntia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Jäähdytä hetki ja leikkaa neliöiksi. Halkaise neliöt ja täytä karpaloruudut vaikkapa savulampaalla ja piparjuurituorejuustolla. Tai nauti sellaisenaan!