ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Pyöräytä pizzapohja ruisjauhoista ja lusikoi päälle sitruunamarinoituja kesäkurpitsoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen tai 6-8 pientä pit
Valmistusaika
50 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsapitsa

Ainekset

2 ½
dl
vettä
20
g
hiivaa
4
dl
ruisjauhoja
1
tl
suolaa
½
dl
öljyä
Päälle
1
rs (200 g)
ruohosipulituorejuustoa
2
kpl (á 125 g)
mozzarellaa
400
g
kesäkurpitsaa
1
dl
laadukasta oliiviöljyä
1
Sitruunanmehu
2
tl
sitruunan raastettua kuorta
1
tl
rouhittua valkopippuria
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä taikinan neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Alusta taikinaan jauhot, suola ja öljy. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa vähintään puoli tuntia.
  2. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa höylällä tai terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Paahda viipaleet pannulla kummaltakin puolelta. Pistä kurpitsat kulhoon, johon laitat myös öljyn, sitruunanmehun ja kuoriraasteen.
  3. Kauli taikinasta pellin kokoinen pitsa leivinpaperin päälle tai useita pienempiä. Levitä päälle ruohosipulituorejuustoa ja paloiteltua mozzarellaa.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa pieniä pizzoja noin 15 minuuttia ja peltipizzaa noin 25 minuuttia.
  5. Lisää kuuman pizzan päälle sitruunamarinoituja kesäkurpitsoja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Meidän Perhe on lisännyt 34 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo ja nopea tacopiirakka on mainio viikonloppuherkku, joka sopii lastenjuhliinkin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
35 min + 25 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Tacopiirakka

Ainekset

Pohja
6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
250
g
rahkaa
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
800
g
naudanjauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
pss
tacomaustetta
2
prk (yht. 300 g)
ranskankermaa
250
g
kirsikkatomaatteja
3
pientä perunaa
250
g
juustoraastetta
Dippi
1
prk
ranskankermaa
1
avokado
2
tl
tacomaustetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita rahka joukkoon. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta sopivan muotoiltavaa.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja nosta pellille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Paista jauheliha isossa pannussa öljyssä kahdessa erässä, jotta se ruskistuu kunnolla. Lisää tacomauste, säästä 2 tl dippiin. Sekoita ranskankerma joukkoon.
  4. Puolita tomaatit. Kuori perunat. Levitä jauheliha, tomaatit ja juusto piirakkapohjalle. Viipaloi perunat kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi pinnalle.
  5. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Juusto, omena ja lammas. Mikä ihana trio samassa piirakassa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 tunti 10 min + taikinan tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenainen lammaspiirakka

Ainekset

POHJA
2
rkl
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
50
g
mascarponejuustoa
1
rkl
vettä
TÄYTE
300
g
lammasmakkaraa (tuoremakkara)
2
valkosipulinkynttä
3
omenaa (kotimaista)
200
g
mascarponejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää mascarpone ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Purista makkarasta pieniä palloja paistinpannuun siskonmakkaran tapaan ja paista kypsiksi, noin 5 minuuttia. Hienonna valkosipulinkynnet makkaroiden joukkoon ja jatka paistamista muutama minuutti. Varo, ettei valkosipuli pala.
  3. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat.
  4. Sekoita mascarpone, jogurtti ja suola pienessä kulhossa.
  5. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Painele tai kauli taikina jauhojen avulla piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Lado omenaviipaleet ja puolet makkaroista pohjalle. Lusikoi mascarponejogurttiseos päälle. Lisää loput makkarat pinnalle. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Tee sillä aikaa dukkah (ks. ohje).

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ranskalainen klassikkopiirakka tarte tatin tehdään yleensä omenoista. Nyt lavalle astuvat viinirypäleet raikuvien aplodien saattelemana.

Käytä tarte tatinissa valurautaista paistin pannua, jonka saa laittaa myös uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 minuuttia + paistoaika 30 minuuttia

Viinirypäle -tarte tatin

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (esim. Myllyn paras)
500
g
tummia rypäleitä
50
g
voita
1
dl
hillosokeria
100
g
sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin.
  2. Irrota rypäleet rangasta. Huuhtele ne hyvin ja jätä siivilään valumaan.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele kahvallinen valurautapannu voilla ja lisää sokeri. Sulata voi ja sokeri pannulla. Nosta pannu hellalta. Levitä rypäleet pannulle ja nosta taikinalevy päälle. Leikkaa saksilla reunojen yli tuleva taikina. Pistele taikinaan haarukalla reikiä.
  4. Paista piirasta uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoilulautaselle. Murustele päälle sinihome juustoa.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Aidon oloiset pitaleivät Ruotsissa suositun Zeinas kitchen -sivuston reseptistä.

Ohjetta tarkasti seuraamalla onnistuin saamaan pitaleivistä sellaisia kuin ohjeissa luvataan eli ne nousivat ja pyöristyivät nätisti uunissa niin, että halkaiseminen täyttämistä varten oli helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
20 min + 1,5 min + 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Zeinan pitaleivät

Ainekset

25
g
tuorehiivaa tai
2
tlk
kuivahiivaa
5
dl
haaleaa vettä
1
tlk
sokeria
1,5
tlk
suolaa
n. 14
dl
erikoisvehnäjauhoja

Työvaiheet

1. Liuota hiiva veteen ja lisää suola ja sokeri.
2. Kaada suurin osa jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten ja jatka vaivaamista 10 minuuttia niin, että taikinasta tulee joustavaa ja helposti työstettävää. Viimeisen desin voi laittaa sitten, kun on saanut tuntuman taikinan koostumuksesta.
3. Kaada heti vaivaamisen jälkeen taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Taikinaa ei nostateta tässä vaiheessa.
4. Purista taikinasta peukalon ja etusormen välissä 15 samankokoista palloa ja laita 10 minuutiksi kahden keittiöpyyhkeen alle lepäämään. Kaksi pyyhettä, jotta taikina ei kuivu korpuksi.
5. Kauli palloista sitten pyöreitä, läpimitaltaan 15 cm leipiä. Leivät eivät saa jäädä liian paksuiksi, mutta niitä ei saa kaulia ihan ohuiksikaan, jotta leipä paistamisen jälkeen on mahdollista halkaista.
6. Laita sen jälkeen kaulitut leivät kahden keittiöpyyhkeen väliin kohoamaan 1,5 tunniksi. Tärkeää, että leipiä kohotetaan tarpeeksi kauan, jotta ne alkavat aueta paistettaessa.
7. Laita uuni 275 asteeseen ja anna sen olla 15 minuuttia saavutetussa lämpätilassa ennen kuin alat paistaa leipiä
8. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Käännä varovasti leivät pellille niin, että pohjapuoli tuleekin ylöspäin. Varo, ettet puhko leipiin reikiä. Yhdelle pellilliselle mahtuu kuutisen leipää.
9. Paista leipiä uunin keskiosassa niin kauan, että näet niiden alkavan kohota pallomaiseksi. Anna paistua vielä pari sekuntia, avaa uunin luukku ja käännä leivät varovasti paistinlastalla toisin päin ja paista vielä kaksi minuuttia. Leipien ei ole tarkoitus erityisesti ruskistua, vaan voivat jäädä kalpeiksi.
10. Uunista ottamisen jälkeen anna leipien jäähtyä kahden pyyhkeen alla niin, ettei niiden pinta kuivu ja kovetu.
11. Tarjoa salaatin ym. kasvisten ja falafelin tai lihan kanssa. Pakasta loput leivät. Ne säilyvät pakkasessa n. 4 kuukautta.

Kommentit (0)