Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Suolainen leivonta
16:23 | 11.4.2016

Ladenia-leipä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ladenia on kreikkalaisten pizza ja foccaccia, suloinen sekoitus molempia. Pohjalle lastataan tomaattia ja sipulia. Täydellinen viimeistelu hoituu rosmariinilla ja sormisuolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 12 palaa
35 min + kohotus ja kypsennys 1
Helppo

Ladenia-leipä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Taikina
3 1/2
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
2 + 1
rkl
oliiviöljyä
n. 7
dl
vehnäjauhoja
Päälle
1
punasipuli
2
luumutomaattia
6
kirsikkatomaattia
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
oreganoa
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(tuoretta rosmariinia)

Vaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot vähän kerrallaan sekoittaen. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita leivinpaperi uunivuokaan (25x30 cm). Lorauta paperille 2 rkl öljyä. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä vuokaan. Anna kohota noin puoli tuntia.
  3. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Leikkaa luumutomaatit viipaleiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Sommittele sipulit ja tomaatit leivän pinnalle. Ripottele päälle oregano ja sormisuolaa. Rouhi päälle pippuria. Lisää halutessasi vielä tuoretta rosmariinia. Lorauta päälle 1 rkl öljyä.
  4. Paista uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes leipä on vaaleanruskea ja kypsä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Ladenia-leipä
kreikkalainen pizza
Viikonloppubistro
etno
Kemut
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Maailman paras riisipuuro

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini