
Lehtikaalipizza + spelttipohja
Ainekset
Työvaiheet
Pizzapohja
Sekoita lämmin vesi ja kuivahiiva. Lisää spelttijauhoja niin pitkään, kunnes taikinaa on helpohko vaivata. Lorauta öljyä joukkoon, vaivaa ja anna kohota. Itse en yleensä lisää suolaa, mutta joku toinen saattaa lisäsuolaa pohjaan kaivata.
Täyte
Poista lehtikaalista ruodit ja silppua kaalinlehdet. Laita lehtikaalisilppu astiaan ja lisää n. 3 rkl öljyä tai 3 rkl aurinkokuivattutomaattisilppua öljyineen. Lorauta joukkoon vielä tilkka balsamicoa sekä 1 tl valkosipulimurskaa. Kaada seos pizzapohjan päälle ja asettele aurinkokuivatut tomaatit (jos et käyttänyt silppua) ja vuohenjuusto lehtikaalin päälle.
Lehtikaalipizzaan ei tule tomaattikastiketta. Vannoutuneena chilidiggarina olen kuitenkin laittanut kevyesti srirachaa täytteen alle.
Reseptin joukkoon on joskus saattanut eksyä jääkaapista löytynyt parmesaninpätkin. Öljyssä pyöritetty lehtikaali paistuu ihanan rapeaksi uunissa. Lehtikaali myös kutistuu hurjasti, joten ei kannata huolehtia, vaikka täyettä olisi runsaannäköisesti ennen uunia. Veikkaisin, että tämä pizza toimii mukavasti myös kokonaan ilman juustoa. Itse en ole raaskinut testailla vielä.