Paista koko litra sesongin sieniä täyteläiseen grahamtaikinaan, turvota vartti ja paista pannariksi.
Metsäsienipannari
Ainekset
Työvaiheet
- Tee taikina. Sekoita kerma, maito, jauhot, kananmunat, suola ja pippuri; vatkaa sileäksi taikinaksi. Jätä taikina turpuamaan kelmun alle.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi sipulit ja hienonna valkosipuli. Lisää puolet voista pannuun ja kuullota sipuleita 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Kaada sipulit kulhoon jäähtymään.
- Puhdista sienet ja hienonna ne. Laita loput voista pannuun ja paista sieniä voissa 5-10 minuuttia Yhdistä sienet ja sipulit ja anna jäähtyä 15 minuuttia.
- Sekoita sieni-sipulisilppu taikinaan. Hienonna persilja ja lisää se joukkoon.
- Voitele pieni uunipelti tai syvä uunivuoka kevyesti voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Paista pannaria uunin keskitasossa noin 20-25 minuuttia tai kunnes se on kauniin ruskea.
Yrttituorejuusto
n. 1/2 dl
- Hienonna yrtit. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa pannarin kera.