Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesän yllättävin mustikkapiirakka: suolaisenmakea mustikkafoccaccia on kesäleipurin ykkösjuttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-mustikkafocaccia

Ainekset

3 1/2
dl
vettä
noin 6-7
dl
vehnäjauhoja
1
ps
kuivahiivaa
3/4
dl
sokeria
1/2
tl
suolaa
75
g
huoneenlämpöistä voita
PINTAAN
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
4
rkl
sokeria
1
pallo (125g)
bufalamozzarellaa
3
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva.
  2. Lisää sokeri ja suola nesteen joukkoon. Alusta puolet jauhoista ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhot. Jatka vaivaamista 10 minuuttia. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin ½ tuntia.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
  4. Vaivaa taikinasta pötkö. Jaa se kahdeksaan osaan. Painele paloista parin sentin paksuisia leipäsiä.
  5. Hienonna rosmariini ja lisää se sokerin joukkoon. Valuta mozzarella ja revi se leipästen päälle. Lisää marjat ja pistaasipähkinät. Ripottele pinnalle rosmariinisokeri.
  6. Paista mustikkafocaccioita noin 15 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat mehevän kypsiä

Kommentit (2)

Vierailija

Tuo sokeri pinnalla on aika outo. Jättäisin pois. Onkohan kuvassa mustikoita? Vai karhunvadelmia?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, kuvassa on molempia marjoja. Voi toki muunnella oman maun mukaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Piparjuurikermalla ja savulohella lastattu peltileipä maistuu alkupalana, kalapöydässä tai illan pikkusuolaisena. Vähäisempi paistoaika on sähkönsäästäjän mieleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Saaristolaispeltileipä

Ainekset

5
dl
appelsiinitäysmehua
50
g
tuorehiivaa
dl
kauraleseitä
dl
kaljamallasta (esim. Tuoppi)
dl
ruisjauhoja
dl
siirappia
2
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
LISÄKSI
1
rkl
siirappia
1
rkl
vettä
TÄYTTEET
2
prk (à 150 g)
ranskankermaa
2
tl
raastettua piparjuurta
½
tl
suolaa
200
g
kylmäsavulohta
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita leseet, maltaat, ruisjauhot ja siirappi mehuun, mausta suolalla ja lisää jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Se saa jäädä löysäksi. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.

  2. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Kohota noin 15 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 175-asteiseksi ja kypsennä leipää uunissa 45 minuuttia.

  4. Sekoita siirappi ja vesi ja voitele kuuma leipä seoksella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  5. Sekoita ranskankerma, piparjuuri ja suola kulhossa. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi leivälle. Pyöräytä kylmäsavulohi pieniksi ruusukkeiksi piparjuurikerman päälle ja koristele tillillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Voimakkaan makuinen ja suolainen parmesaanipiirakka herkutellaan tuoreiden hedelmien, hunajan ja pähkinöiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanipiirakka

Ainekset

POHJA
150
g
voita
3
dl
spelttijauhoja
¼
tl
suolaa
1
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
120
g
parmesaania
2
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
½
tl
jauhettua muskottia
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
l
hedelmiä paloiteltuna (esim. päärynöitä ja viikunoita)
2
dl
pähkinöitä
1
dl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Nypi voi, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhojen avulla piirasvuokaan (Ø 24 cm).

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Raasta parmesaani. Sekoita täytteen aineet kulhossa. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Kypsennä uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Leikkaa hedelmät suupaloiksi. Tarjoa piirakka hedelmien, pähkinöiden ja hunajan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Peltipiirakka on kätevä tarjottava illanistujaisissa. Pakastetaikina tekee leipomisesta ihanan leppoisaa. Savumuikut saavat seurakseen ruohosipulia, pinaattia ja fenkolia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
1 t 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä muikkupiirakka

Ainekset

2
pkt (à 600 g)
isoja voi- tai lehtitaikinalevyjä
TÄYTE
500
g
kiinteää perunaa
200
g
ruohosipulituorejuustoa
1
tl
suolaa
½
tl
kuivattua tilliä
1
fenkoli (noin 300 g)
½
ruukkua ruohosipulia
1
iso sipuli
2
rkl
öljyä
2
ps (160 g)
babypinaattia
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
sitruunan kuoriraaste
noin 400
g (nettopaino)
öljyyn säilöttyä savukalaa, esimerkiksi muikkuja tai kilohailia
MUNAKERMA
2
dl
kevytkermaa
1
kananmuna
VOITELUUN
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sulata pakastetaikinat pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Keitä (harjatut) perunat kiehuvassa vedessä lähes kypsäksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun. (Kuori halutessasi jäähtyneenä). Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  3. Hienonna fenkoli ja ruohosipuli, kuori ja hienonna sipuli.

  4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota fenkolia ja sipulia 5 minuutin ajan. Lisää babypinaatti ja ruohosipuli ja jatka sekoitellen noin minuutin ajan. Mausta mustapippurilla ja pese ja raasta sitruunankuori joukkoon. Siirrä sivuun.

  5. Kauli toinen isoista voitaikinalevyistä uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta pellin päälle. Jätä piirakkaan noin 3 sentin reunat.

  6. Viipaloi perunat taikinan päälle, mausta suolalla ja kuivatulla tillillä. Laita uuniin 15 minuutiksi.

  7. Sekoita sillä aikaa munakerman ainekset keskenään ja kauli toinenkin taikinalevy samankokoiseksi isoksi levyksi. Valuta kala.

  8. Levitä tuorejuusto nokareina esipaistetulle piirakalle perunaviipaleiden päälle. Levitä päälle fenkolitäyte ja kalat. Kaada munakerma tasaisesti kaikkialle. Nosta toinen taikinalevy päälle ja nipistä reunat kiinni. Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä pintaan.

  9. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä piirakkaa vielä noin 35 minuuttia.

  10. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Tarjoa kylmänä tai vähän lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Herkullisen mehevä ja runsas kaali-peltileipä käy vaikka lounaasta. Päälle ripoteltava pekoni-auringonkukansiemenmuru antaa leivälle sopivan suolaisen viimeistelyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min + 1 t + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Peltileipä kaalitäytteellä

Ainekset

50
g
hiivaa
5
dl
maitoa kädenlämpöisenä
25
g
voita sulatettuna
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
3
dl
kaurahiutaleita
n. 7
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
kyssäkaalia (yht. n. 400 g)
5
dl
valkokaalia suikaleina
2
salottisipulia
1
rkl
voita
½
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
PEKONICRUMBLE
150
g
pekonia
½
dl
kaurahiutaleita
½
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sulata voi ja lisää nesteeseen suolan ja siirapin kanssa. Sekoita kaurahiutaleet ja jauhot joukkoon. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.

  2. Kuori ja leikkaa kyssäkaalit tulitikun paksuisiksi tikuiksi. Suikaloi valkokaali. Kuori ja hienonna sipulit. Paista kaaleja ja sipulia voissa pannulla 5–7 minuuttia. Mausta suolalla ja hienonna joukkoon salvia.

  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Tasoita pinta jauhotetuin käsin. Lusikoi kaaliseos rennosti taikinan päälle. Anna leivän kohota vielä noin 20 minuuttia.

  4. Kuutioi pekoni. Paista se pannulla rapeaksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja siemenet. Ota pannu pois liedeltä.

  5. Paista leipää 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota pelti varovasti uunista. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Ripottele pekonicrumble leivän pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)