Vuokaleivän uumenista löytyy reilusti mehevää mustikkaa.
Mustikkaleipä
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä piimä 42-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon hunaja, suola ja leseet. Sekoita vehnäjauhoihin kuivahiiva ja inkiväärijauhe. Alusta jauhot kahdessa osassa nesteeseen.
-
Sulata rasva ja lisää vähän jäähtyneenä taikinaan. Vaivaa tasaiseksi.
-
Nostata taikinaa 30 minuuttia leivinliinan alla.
-
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin suorakaiteen (30 x 40) muotoon. Ripottele pinnalle mustikoita. Kääri levyt rullalle ja nosta ne voideltuihin leipävuokiin. Jos käytät silikonivuokia, voitelua ei tarvita.
-
Kohota leipiä 30 minuuttia leivinliinan alla.
-
Leikkaa leipien pintaan saksilla noin kolme senttiä syvät viillot parin sentin välein. Nostele taikinaa leikkauskohdista hieman erilleen.
-
Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Hyvää tuli. En viitsinyt lähteä ostamaan piparjuurta joten käytin valkosipulia. Ensi kerralla ohjeen mukaan.