ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Vuokaleivän uumenista löytyy reilusti mehevää mustikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 vuokaleipää
Valmistusaika
20 min + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkaleipä

Ainekset

½
l
piimää
1
rkl
hunajaa
1 ½
tl
suolaa
2
dl
kauraleseitä
noin 8
dl
vehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
2
tl
inkiväärijauhetta
50
g
voita tai leivontamargariinia
2-4
dl
mustikoita

Työvaiheet

  1. Lämmitä piimä 42-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon hunaja, suola ja leseet. Sekoita vehnäjauhoihin kuivahiiva ja inkiväärijauhe. Alusta jauhot kahdessa osassa nesteeseen.

  2. Sulata rasva ja lisää vähän jäähtyneenä taikinaan. Vaivaa tasaiseksi.

  3. Nostata taikinaa 30 minuuttia leivinliinan alla.

  4. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin suorakaiteen (30 x 40) muotoon. Ripottele pinnalle mustikoita. Kääri levyt rullalle ja nosta ne voideltuihin leipävuokiin. Jos käytät silikonivuokia, voitelua ei tarvita.

  5. Kohota leipiä 30 minuuttia leivinliinan alla.

  6. Leikkaa leipien pintaan saksilla noin kolme senttiä syvät viillot parin sentin välein. Nostele taikinaa leikkauskohdista hieman erilleen.

  7. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Karjala kohtaa Italian! Rypytä ruiskuoriin kantarellirisottoa ja pidä puolesi, sillä nämä herkut katoavat kuumina suoraan pelliltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kantarelli-ruispiiraat

Ainekset

1
rkl
voita
2
dl
kylmää vettä
3
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
TÄYTE
1
l
vettä
3
rkl
kasvisfondia
1
salottisipuli
4
dl
kantarelleja pilkottuina
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
risottoriisiä
½
dl
valkoviiniä
50
g
parmesaanijuustoa
25
g
voita
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
50
g
voita sulatettuna
2
rkl
parmesaania lastuina
ketunleipiä tai tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Ota taikinaan tuleva voinokare huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Aloita täytteestä, tee kasvisliemi vedestä ja fondista. Pidä liemi kuumana. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko sienet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota riisiä öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sipuli ja sienet, kuullota vielä pari minuuttia.
  3. Lisää viini. Kun se on imeytynyt, lisää kauhallinen kasvislientä. Kypsennä sekoitellen lisäten lientä aina, kun edellinen annos on imeytynyt, yhteensä noin 15 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani ja lisää se risottoon yhdessä voin ja pippurin kanssa. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämmössä piiraskuorien valmistamisen ajan.
  5. Valmista taikina. Sekoita jauhot ja suola veteen. Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa.
  6. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ruisjauhojen avulla hyvin ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi. Säilytä pohjat liinan alla, etteivät ne kuivu ennen täyttämistä.
  7. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Levitä piiraspohjan keskelle noin 2 rkl risottoa niin että reunoilta jää noin 1 cm ilman täytettä. Rypytä reunat risoton päälle. Paista piiraita uunissa noin 10 minuuttia.
  8. Voitele piiraat voisulalla. Vuole päälle parmesaania ja viimeistele ketunleivillä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Pellillinen tuoretta leipää, kyllä kiitos! Mehevyyden salaisuus on porkkanaraaste.

Teeleipätaikinaa ei tarvitse vaivata tai nostattaa. Helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Peltiteeleipä

Ainekset

2
porkkanaa
12
dl
sämpyläjauhoseosta
1
dl
seesaminsiemeniä
5
tl
leivinjauhetta
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
8
dl
maitoa
150
g
margariinia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Nypi huoneenlämpöinen rasva ainesten joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja siemenet . Kaada joukkoon maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pistele pintaa haarukalla ja vedä veitsellä palojen rajat taikinaan.
  3. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 34 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo ja nopea tacopiirakka on mainio viikonloppuherkku, joka sopii lastenjuhliinkin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
35 min + 25 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Tacopiirakka

Ainekset

Pohja
6
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
250
g
rahkaa
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
800
g
naudanjauhelihaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
pss
tacomaustetta
2
prk (yht. 300 g)
ranskankermaa
250
g
kirsikkatomaatteja
3
pientä perunaa
250
g
juustoraastetta
Dippi
1
prk
ranskankermaa
1
avokado
2
tl
tacomaustetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Kuutioi voi joukkoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita rahka joukkoon. Lisää vettä sen verran, että saat taikinasta sopivan muotoiltavaa.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja nosta pellille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Paista jauheliha isossa pannussa öljyssä kahdessa erässä, jotta se ruskistuu kunnolla. Lisää tacomauste, säästä 2 tl dippiin. Sekoita ranskankerma joukkoon.
  4. Puolita tomaatit. Kuori perunat. Levitä jauheliha, tomaatit ja juusto piirakkapohjalle. Viipaloi perunat kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi pinnalle.
  5. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Juusto, omena ja lammas. Mikä ihana trio samassa piirakassa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 tunti 10 min + taikinan tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenainen lammaspiirakka

Ainekset

POHJA
2
rkl
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
50
g
mascarponejuustoa
1
rkl
vettä
TÄYTE
300
g
lammasmakkaraa (tuoremakkara)
2
valkosipulinkynttä
3
omenaa (kotimaista)
200
g
mascarponejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää mascarpone ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Purista makkarasta pieniä palloja paistinpannuun siskonmakkaran tapaan ja paista kypsiksi, noin 5 minuuttia. Hienonna valkosipulinkynnet makkaroiden joukkoon ja jatka paistamista muutama minuutti. Varo, ettei valkosipuli pala.
  3. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat.
  4. Sekoita mascarpone, jogurtti ja suola pienessä kulhossa.
  5. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Painele tai kauli taikina jauhojen avulla piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Lado omenaviipaleet ja puolet makkaroista pohjalle. Lusikoi mascarponejogurttiseos päälle. Lisää loput makkarat pinnalle. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Tee sillä aikaa dukkah (ks. ohje).

Kommentit (0)