Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Vaaleaan lageriin leivottu ohraleipä ei vaadi monia aineksia tai pitkää vaivaamista, kunhan muistaa laittaa ohraryynit edellisenä iltana likoamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 leipää
Valmistusaika
25 min + 2 t 30 min + 10 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Olueen leivottu ohraleipä

Ainekset

2
rkl
kokonaisia ohraryynejä
11
g
kuivahiivaa
1
rkl
hunajaa
3 1/3
dl
huoneenlämpöistä vaaleaa olutta (esim. Laitilan Kukko Lager)
2
rkl
voita
2
tl
suolaa
6
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ohrajauhoja
Pinnalle
2
rkl
voita
1
rkl
hunajaa
(4
rkl
siemensekoitusta)

Työvaiheet

  1. Laita ohraryynit likoamaan 1 desiin vettä leivontaa edeltävä iltana.
  2. Sekoita hiiva ja hunaja suuressa kulhossa. Lisää olut ja anna hiivan liueta 5 minuuttia. Sulata voi. Sekoita voi ja suola olueen. Vaivaa jauhot joukkoon vähitellen. Sekoita liotetut suurimot pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan. Alusta taikina sileäksi. Peitä kulho liinalla ja jätä kohoamaan 2 tunniksi.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoile taikinasta 2 pientä pyöreää leipää leivinpaperille. Tee terävällä veitsellä pari pitkittäistä viiltoa leipien pintaan. Paista leipiä ensin 15 minuuttia.
  4. Sulata voi ja sekoita hunaja joukkoon. Kun leivät ovat kypsyneet 15 minuuttia, voitele pinta voi-hunajaseoksella. Ripottele halutessasi siemensekoitusta leipien pintaan. Jatka paistamista vielä noin 15–20 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Saana Sipilä Olli Sallinen ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkän kaunis vegaaninen voileipäkakku on ihastuttava näky. Linssi- ja munakoisotäyte tekevät voileipäkakusta ruokaisan.

Munakoisotäytteen maku muistuttaa tarkoituksella hieman silliä. Siitä kakku saa kalaisan makunsa, vaikka täytteessä ei ole lainkaan kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
60 min + kakun vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen voileipäkakku

Ainekset

20
paahtoleipäviipaletta
Linssitäyte
½
l
vettä
1
tl
suolaa
3
dl
halkaistuja punaisia linssejä (kuivattuja)
½
sitruuna
rkl
savuaromia
muutama oksa
tuoretta tilliä tai persiljaa
½
tl
mustapippuria
Munakoisotäyte
½
l
vettä
½
tl
suolaa
1
(400 g)
munakoiso
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
vegaanista majoneesia
2
rkl
dijoninsinappia
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
¼
ruukkua
tilliä
Kostutukseen
¾–1
dl
kauramaitoa
Kuorrutus
2
dl
vegaanista majoneesia
4
dl
vegaanista tuorejuustoa
Koristeluun
kurkkua
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin linssitäyte. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja linssit. Keitä 5–8 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Valuta hyvin. Purista sitruunasta mehua 1–2 ruokalusikallista. Lisää sitruunamehu ja savuaromi linssien joukkoon. Anna jäähtyä. Hienonna tilli tai persilja. Sekoita yrtit ja pippuri linssiseokseen.

  2. Valmista munakoisotäyte. Kuumenna vesi kattilassa ja mausta suolalla. Suikaloi munakoiso noin ½ cm:n paksuisiksi paloiksi ja lisää veteen. Keitä 8–10 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Laita kulhoon öljy, majoneesi, sinappi ja omenaviinietikka. Sekoita huolellisesti ja lisää munakoisot. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna joukkoon tilli.

  3. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Vuoraa leipävuoka muovikelmulla. Kelmun reunat saavat tulla reilusti vuoan reunojen yli.

  4. Laita kerros leipäviipaleita kelmun päälle vuokaan. Kostuta leivät kauramaidolla. Levitä ensin päälle puolet linssitäytteestä. Laita toinen kerros leipäviipaleita linssitäytteen päälle ja levitä päälle puolet munakoisotäytteestä. Toista kerrokset. Laita päällimmäiseksi loput leipäviipaleet ja kostuta ne.

  5. Käännä muovikelmun reunat kakun päälle ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa yön yli.

  6. Kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille. Laita kuorrutteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun sivuille ja pinnalle. Viipaloi kurkku ohuiksi puolikuiksi. Koristele kakku kurkkuviipaleilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tässä yhden pannun kinkku-omenapiiraassa täyte ja taikina vaihtavat paikkaa. Valitse käyttöösi valurautapannu, joka on kahvaa myöten uuninkestävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 6–8
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-omenapiirakka

Ainekset

4
omenaa
1
iso sipuli
200
g
palvikinkkua kuutioina
1
rosmariinin oksa
2
rkl
voita
1
tl
sokeria
½
prk (100 g)
kermaviiliä
2
dl
voimakasta juustoa (esim. parmesaania)
Taikina
½
prk (100 g)
kermaviiliä
125
g
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
Lisäksi
vehnäjauhoja kaulimiseen
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Leikkaa omenat ensin puoliksi, sitten ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Paista omenoita, sipulia ja rosmariinia voissa valurautapannussa (Ø noin 25 cm) pari minuuttia. Lisää tilkka sokeria ja kinkkukuutiot, jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä. Anna täytteen jäähtyä taikinan valmistamisen ajan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita keskenään taikinan kermaviili ja voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne kermaviili-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi, paistinpannun kokoiseksi piiraskanneksi.

  3. Lisää loppu kermaviili pannuun täytteen joukkoon. Ripottele juustoraaste päälle. Nosta piirakkataikina kaulinta apuna käyttäen täytteen päälle. Voitele taikinakansi munalla ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (4)

Vierailija

Onpa hirveen näköinen tuote.

Vierailija

Tätä ei viitsi edes kommentoida.

Keliakia

Missä gluteeniton versio?

Vierailija

Onpas musta, mielestäni pilalla. Maistuu pahalle musta pinta.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2698 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Leivo neljän palan pikkufocaccia tai paista ihanaa pannuleipää koko pellillinen. Öljyinen focaccia säilyy hyvin yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotukset 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Neljän palan focaccia

Ainekset

25
g
tuorehiivaa
2
dl
vettä
1
tl
suolaa
n. 5
dl
vehnäjauhoja
½
dl
oliiviöljyä
LISÄKSI
1
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän ker­rallaan ja vaivaa taikinaa käsin tai yleisko­neella noin 5 minuuttia. Lisää alustamisen loppuvaiheessa ½ dl oliiviöljyä. Peitä taiki­na liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Tähän menee runsas puoli tuntia.

  2. Voitele pieni uunivuoka (noin 20 x 20 cm) oliiviöljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja pai­nele se pohjan kokoiseksi. Valuta 2 rkl olii­viöljyä pinnalle ja anna leivän kohota vielä noin 30 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee ko­honneeseen leipään sormella kuoppia ja ripottele sormisuolaa pinnalle. Paista leipää uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki Tuplaa taikina ja paista leipä uunipellillä.

Lohitäyte focacciaan

Ainekset

400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
PERUNA-FENKOLISALAATTI
4
pientä perunaa keitettynä
½
fenkoli
dl
majoneesia
2
rkl
kapriksia
YRTTIÖLJY
½
ruukku tilliä
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
6
dl
rucolaa

Työvaiheet

  1. Leivo focaccia pari tuntia ennen leipien valmistamista. Keitä perunat ja jäähdytä ne jääkaappikylmiksi.

  2. Tee peruna-fenkolisalaatti. Leikkaa peru­nat ohuiksi viipaleiksi. Tee fenkolista ohuita lastuja esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita perunasalaatin aineet keskenään.

  3. Laita yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  4. Leikkaa lohi noin sentin viipaleiksi ja pais­ta niitä pannussa minuutti molemmin puolin. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla.

  5. Halkaise focacciapalat. Lado pohja­palalle lohta, perunasalaattia ja rucolaa. Valuta yrttiöljyä päälle. Paina kansipala paikoilleen.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos asiallisesta ja syömäkelpoisesta vinkistä. Vain tuon rucolan aika on jo ohi, sen verran hyvin se jo tiedetään ja jää omaan arvoonsa.

MyBestPies on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Tomaatti-juustopiirakka
Tomaatti-juustopiirakka

Juuston ystävälle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-juustopiirakka

Ainekset

400
g
Peruna-ruis piirakkataikina
300
g
Port Salut juustoa (Luostari)
1-2
rkl
Dijon sinappia
3-4
kpl
Kypsää tomaattia
Kirsikkatomaatteja
0,5
tl
Kuivattua timjamia

Työvaiheet

Esipaista valmis sulanut piirakkataikina 200 asteisessa uunissa 10 min.

Levitä esipaistetulle piirakkapohjalle sinappi. Peitä pohja juustoviipaleilla ja lisää juuston päälle viipaloidut tomaatit. Ripottele timjamia tomaattien päälle.

Paista piirakka 200 asteisessa uunissa 0,5 tuntia.

Koristele piirakka pannulla 5 min paistetuilla kirsikkatomaateilla juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)