Pannussa paistettu valkosipulileipä käy alkupalaksi sellaisenaan tai kaveriksi keitolle ja salaatille.
Katso taikinan resepti täältä!
Paistinpannuleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin taikina.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pane uuniin valurautainen paistinpannu. Varmista, että myös kahva on valurautaa eikä esimerkiksi muovia.
- Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja anna lämmetä huoneenlämmössä. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko ne pieniksi. Irrota timjamista lehdet ja hienonna. Sekoita valkosipuli, timjami ja voi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ensin yksi taikina pannun kokoiseksi. Ota kuuma pannu patakintaan avulla ulos uunista ja laita taikina pannuun. Nosta takaisin uuniin ja paista 4 minuuttia. Ota kuuma leipä uunista ja sivele valkosipuliyrttivoita päälle. Valmista toinen leipä samalla tavalla.