Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Suolainen leivonta
11:12 | 13.10.2015

Palsternakkapiiras

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Tarjoa palsternakkapiiras kirpeän viinimarjahillokkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
40 min + kypsennys 30-40 min
Keskivaikea

Palsternakkapiiras

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
100
g
voita
1
kananmuna
1
rkl
vettä
Täyte
3-4
keskikokoista palsternakkaa
2
rkl
voita
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
170
g
pekonia
100
g
valkosipulituorejuustoa
1
dl
ranskankermaa
1
kananmuna
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Nypi kylmä voi sekaan. Riko muna taikinaan, lisää vesi ja sekoita. Älä vaivaa. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori palsternakat ja leikkaa ne pitkittäin halki. Sulata voi paistinpannussa ja sekoita hunaja joukkoon. Lisää palsternakat ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä. Mausta ne suolalla ja ota pois pannusta.
  3. Kuutioi pekoni pieneksi ja paista pannussa rapeaksi.
  4. Voitele pitkänomainen piirakkavuoka voilla tai öljyllä. Kauli taikina ja taputtele se piirakkavuokaan. Pistele haarukalla reikiä pohjaan.
  5. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, muna ja mustapippuri keskenään. Lisää paistetut pekonikuutiot. Kaada täyte vuokaan ja asettele palsternakat päälle. Paista piirakkaa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
  6. Tee piirakan kypsyessä punaviinimarjahilloke (ks. ohje alla).
  7. Koristele piirakka basilikanlehdillä ja tarjoa hillokkeen sekä kuivan maalaissiiderin kanssa.

Punaviinimarjahilloke

Ainesosat

1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä
2 1/2
dl
punaviinimarjoha
1
rkl
valkoista balsamicoa

Vaiheet

  1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja seos siirappimaista.
  2. Lisää marjat ja balsamico. Anna kiehua 10 minuuttia. Kaada jäähtymään puhtaaseen purkkiin.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Palsternakka
palsternakkapiiras
viinimarjahilloke
Kemut
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Poronkäristys

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini