Saara A. on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Vanha tuttu Gloria Ruoka&Viini-lehden prosciutto-salviapitsa saa kaverikseen kesäisen raparperin!

Annoksia
2 pitsaa
Vaikeustaso
Helppo

Prosciutto-raparperipitsa

Ainekset

Pitsapohja
1,5
dl
kädenlämpöistä vettä
½
ps
kuivahiivaa
2
tl
sokeri
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
n. 3,5
dl
vehnäjauhoja
Täytteet
200
g
raparperia (1 iso varsi)
8
siivua ilmakuivattua kinkkua
150
g
crème fraichea
1
sitruunan raastettu kuori
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta salviaa
balsamicoa

Työvaiheet

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, öljy ja jauhoja pikkuhiljaa samalla vaivaten. Lisää suola. Vaivaa taikinaa koneella n.5 minuuttia tai käsin 5-10 minuuttia, kunnes sitko alkaa muodostua ja taikina irtoaa helposti käsistäsi. Jätä n. 45 minuutiksi kohoamaan liinan alle. 
  • Esilämmitä uuni kuumimmalle asteelle. Laita sinne ylösalaisin käännetty pelti lämpenemään. Sekoita creme fraichen joukkoon sitruunan kuoriraaste, suola, sokeri ja mustapippuri.

    Kuori ja suikaloi raparperit ohueksi. Itse käytin juustohöylää, jolla viipaloin pitkittäisiä siivuja. Lisää pannulla voi, sokeri ja raparperit ja anna niiden pehmentyä.

    Kauli pitsataikina kahdeksi pohjaksi. Laske uunin lämpötila 225 asteeseen ja esipaista pohjia vuorotellen n. 5 minuuttia kumpaakin. Levitä kummankin pohjan päälle puolet creme fraichesta ja raparperi-ja kinkkusiivuista. Paista vielä n. 10 minuuttia.

    Levitä valmiin pitsan päälle salviaa ja balsamicoa.

Annoksia
1 leipä
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aurinkokuivattutomaatti-timjamileipä

Ainekset

2 1/2
Dl
Vettä
1/2
Pss
Kuivahiivaa
1 1/2
Tl
Suola
1
Tl
Timjami
100
G
Aurinkokuivattutomaatti
1/2
Dl
Aurinkokuivatuntomaatin säilöntä öljyä
n.5
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Ruisjauhoja
75
G
Juustoraastetta

Työvaiheet

Yhdistä kaikki kuiva-aineet kulhossa. Sekoita 42-asteinen (reilusti kädenlämpöinen) vesi jauhoseokseen vähitellen, pienissä erissä. Lisää taikinanteon loppuvaiheessa oliiviöljy.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi, peitä keittiöpyyhkeellä ja anna nousta 30 minuuttia.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ripottele pintaan tomaatit, timjami ja juustoraastae. Kierrä taikinalevy kääröksi ja nosta kääröt leivinpaperilla vuoratulle pellille. Leikkaa käärö puoliksi pitkittäspäin, lukuun ottamatta toista päätyä. Kieritä taikinanauhat keskenään.
Kohota leivinliinan alla noin 10 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
2-3
Vaikeustaso
Helppo

Hunaja-auringonkukansiemenleipä

Ainekset

1/2
L
Vettä
1
Rkl
Hunaja
1
Pss
Kuivahiivaa
1/2
Dl
Aurigonkukansiemeniä
2
Dl
Kaurahiutaleita
1
Tl
Suolaa
n.7
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Ruisjauhoja

Työvaiheet

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kaurahiutaleet, suola, hunaja ja siemenet.
Lisää joukkoon osa jauhoista sekä kuivahiiva pussi, sekoita tasaiseksi.
Lisää jauhoja vähissä erissä ja vaivaa taikinaa samalla.
Lisää jauhoja kunnes taikina on kimmoisa eikä tartu astian reunoihin.
Anna taikinan kohota 30 minuuttia.
Leivo taikinasta haluamasi muotoisia leipiä. Kohota vielä hetki.
Paista 200 asteessa n. 25-30 min leivän koosta riippuen.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Ligurialaisessa sipulifocacciassa ei säästellä oliiviöljyä. Pehmeä leipäpohja, karamellisoidut sipulit ja tuore rosmariini sopivat ihanasti yhteen. Palalla ruokaisaa sipulifocacciaa voi vaikka kuitata lounaan.

Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + 1 t kohottaminen ja 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sipulifocaccia

Ainekset

25
g
hiivaa
4
dl
vettä
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
6–7
dl
vehnäjauhoja
Karamellisoidut sipulit
700
g (5–7 kpl)
sipulia
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
(1
rkl
valkoviinietikkaa)
Pinnalle
1/2
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää öljy, suola ja jauhot.
  2. Sekoita taikinaa puuhaarukalla voimakkaasti noin minuutti, kunnes se on tasaista. Taikinan on tarkoitus olla hyvin pehmeää.
  3. Levitä valmis taikina leivinpaperin päälle pellille. Anna sen kohota peittämättä noin tunti.
  4. Valmista sillä aikaa pinnalle sipulit. Kuori, puolita ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi ahkerasti käännellen. Lisää kuullotuksen aikana rosmariini, suola, sokeri ja mustapippuri. Paista vielä hetki, jotta sipulit hieman karamellisoituvat. Älä paista liikaa, jotta sipulit eivät kypsy hajoavan pehmeiksi ja liian tummiksi. Lisää lopuksi halutessasi tilkka viinietikkaa ja kuohauta, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
  5. Ripottele sipulit kohonneen taikinan pinnalle.
  6. Paista sipulifocacciaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Paistoaika riippuu sipulien karamellisoitumisesta: Mikäli ne eivät tummu liikaa, voit jatkaa paistamista vielä hetken. Tällöin pohjasta tulee ihanan rapea.
  7. Sivele pinnalle hieman oliiviöljyä. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ohuilla varhaisperunaviipaleilla ja sinihomejuustolla päällystetty pullea  pizza on juuri sopivan suolainen huikopala.

Annoksia
6 pientä pizzaa
Valmistusaika
45 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-gorgonzolapizza

Ainekset

Taikina
6–7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kuivahiivaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
Täyte
4–6
varhaisperunaa
4
rosmariininoksaa
1
dl
laadukasta oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
tl
sormisuolaa
100
g
gorgonzolaa

Työvaiheet

1. Yhdistä jauhot ja kuivahiiva. Lisää puolet jauhoista kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa 5 minuuttia. Alusta loput jauhot joukkoon.
Nosta taikinakulho tiskialtaaseen ja täytä allas lämpimällä vedellä. Peitä kulho esimerkiksi keittiöliinalla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia. Voit tehdä taikinan valmiiksi jo edellisenä iltana ja antaa kohota jääkaapissa.
2. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa taikina kuudeksi palaksi. Kauli niistä pikkupizzat, joiden halkaisija on 20 cm. Käytä apuna jauhoja.
3. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne 3 mm:n viipaleiksi. Hienonna rosmariini. Sivele pizzojen pintaan reilusti oliiviöljyä. Ripottele päälle rosmariinia ja levitä päälle perunat. Sivele perunoiden pinta vielä öljyllä. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele suolaa. Murustele gorgonzola pizzan päälle.
4. Paista pizzoja 250-asteessa noin 12 minuuttia.

Kommentit (0)