Saara A. on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Vanha tuttu Gloria Ruoka&Viini-lehden prosciutto-salviapitsa saa kaverikseen kesäisen raparperin!

Annoksia
2 pitsaa
Vaikeustaso
Helppo

Prosciutto-raparperipitsa

Ainekset

Pitsapohja
1,5
dl
kädenlämpöistä vettä
½
ps
kuivahiivaa
2
tl
sokeri
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
n. 3,5
dl
vehnäjauhoja
Täytteet
200
g
raparperia (1 iso varsi)
8
siivua ilmakuivattua kinkkua
150
g
crème fraichea
1
sitruunan raastettu kuori
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta salviaa
balsamicoa

Työvaiheet

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, öljy ja jauhoja pikkuhiljaa samalla vaivaten. Lisää suola. Vaivaa taikinaa koneella n.5 minuuttia tai käsin 5-10 minuuttia, kunnes sitko alkaa muodostua ja taikina irtoaa helposti käsistäsi. Jätä n. 45 minuutiksi kohoamaan liinan alle. 
  • Esilämmitä uuni kuumimmalle asteelle. Laita sinne ylösalaisin käännetty pelti lämpenemään. Sekoita creme fraichen joukkoon sitruunan kuoriraaste, suola, sokeri ja mustapippuri.

    Kuori ja suikaloi raparperit ohueksi. Itse käytin juustohöylää, jolla viipaloin pitkittäisiä siivuja. Lisää pannulla voi, sokeri ja raparperit ja anna niiden pehmentyä.

    Kauli pitsataikina kahdeksi pohjaksi. Laske uunin lämpötila 225 asteeseen ja esipaista pohjia vuorotellen n. 5 minuuttia kumpaakin. Levitä kummankin pohjan päälle puolet creme fraichesta ja raparperi-ja kinkkusiivuista. Paista vielä n. 10 minuuttia.

    Levitä valmiin pitsan päälle salviaa ja balsamicoa.

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Parsa yhdistetään tässä piirakassa brie-juuston ja sitruunan kanssa. Helppo pohja tehdään valmiista filotaikinasta.

Annoksia
8-10 annosta
Valmistusaika
Valmistusaika 20 min + paisto 25 min

Brie-parsapiirakka

Ainekset

12-16
tankoparsaa (2 punttia)
½
pkt
filotaikinaa
100
g
voita
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
sitruunan kuoret
200
g
brie-juustoa
5
oksaa
timajmia
1
muna
150
g
ranskankermaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota taikina hyvissä ajoin sulamaan. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Sulata voi ja raasta sitruunan kuoret voin joukkoon. Kostuta suti sitruunavoihin ja sivele sitä vuoan pohjalle. Nosta filotaikinalevy vuokaan. Sudi sitruunavoita filotaikinalevylle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Nosta uusi taikinalevy edellisen päälle, sudi voita ja ripottele siemeniä. Jatka kunnes vuoassa on kauttaaltaan 6–7 kerrosta taikinaa.
  3. Leikkaa brie siivuiksi ja hienonna timjami. Riko muna kulhoon. Sekoita rakenne rikki. Sekoita joukkoon ranskankerma, hunaja ja pippuri.
  4. Napsauta parsoista puumainen varrenosa pois. Kaada ranskankerma-munatäyte taikinalevyjen päälle. Lado brie-siivut tasaisesti täytteen päälle. Asettele parsat riviin juuston päälle. Paista 25 minuuttia uunin keskitasolla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Mikä maku! Yön yli kohonnut taikina on ihanasti hieman hapan, ja tämä leipä säilyy tuoreena pitkään.

Annoksia
1 leipä (vuoka noin 20 x 10 cm)
Valmistusaika
5 min + kohotusaika 8 t + paistoaika noin 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Vuokaleipä yön yli

Ainekset

3
dl
kylmää vettä
¼
pala tuorehiivaa
1
tl
suolaa
6 dl + 1 rkl
puolikarkeita vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kulhoon. Liota hiiva nesteeseen. Hiiva toimii kylmässäkin vedessä, kun kohotusaika on pitkä. Sekoita suola joukkoon.
  2. Sekoita jauhot veteen desilitra kerrallaan. Lisää viimeinen desilitra jauhoja taikinaan kahdessa erässä niin, että ripottelet jauhoja taikinan ja kulhon väliin samalla, kun nostelet taikinaa hellästi käsin tai nuolijalla ja irrotat sitä kulhon reunoista. Taikina on hyvin pehmeä ja melko löysä.
  3. Kaada taikina suoraan silikoniseen leipävuokaan. Laita 1 ruokalusikallinen jauhoja teesiivilään ja jauhot vuokaan taikinan päälle. Nosta leipä jääkaappiin nousemaan yön yli.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja nosta leipä heti kylmään uuniin. Paista leipää yhteensä noin tunti.

Vinkki! Voit korvata osan jauhoista (jopa 3 dl) graham- tai ruisjauhoilla. Voit käyttää myös sämpyläjauhoja.

Vuoalla on väliä. Silikoninen leipävuoka on tämän leipän valmistukseen paras. Yön yli kohotettu leipä paistuu siinä rapeaksi ilman ylimääräistä rasvaa. Jos käytät kuitenkin alumiinista leipävuokaa, voitele se öljyllä. Se kuitenkin hieman heikentää taikinan kohoamista, sillä öljy on raskasta.

Kommentit (7)

Vierailija

Mikä paistolämpötila?

Vierailija

Uunin lämpötila?

Eetlas

Yleiskoneen ja kiertoilmauunin käyttäjät joutuvat soveltamaan ohjetta. Odottelen heidän ja pinnoitettujen leipävuokien käyttäjien kokemuksia.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos tarkkasilmäisille kommentoijille - uunin lämpötila oli unohtunut kirjata mukaan, se on nyt lisätty!

Vierailija

En kyllä sanois että löysä ja pehmeä taikina :D Saati että kaataa sais vuokaan. Tai sit mulla on paha laskuvirhe jauhojen kanssa nyt kahdesti ollu

Vierailija

Toimiiko kuivahiivan kanssa?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Piirakka vai pannukakku? Jotain siltä väliltä, eli tuplahyvää! Perunaviipaleilla päällystetyn pohjan voit tehdä etukäteen, ja juuri ennen tarjoilua pannarin päälle levitetään herkullinen graavilohitäyte.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-lohipannari

Ainekset

3
kananmunaa
5
dl
maitoa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
ohrajauhoja
1
tl
suolaa
10
pientä
varhaisperunaa
25 g
voita
Täytteet
300
g
graavilohta
2
prk (à 150 g)
ranskankermaa
2
rkl
kapriksia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
200
g
pakasteherneitä
3
kevätsipulia
1
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
öljyä
ripaus suolaa
1
pkt
silmusalaattia tai versoja
tilliä koristeksi

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kulhoon. Lisää maito, jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota huoneenlämmössä noin ½ tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Lado perunaviipaleet taikinan päälle. Tiputa voinokareita perunoille. Kypsennä pannaripohjaa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä, ja siirrä pannari sen jälkeen jääkaappiin viilentymään.
  4. Suikaloi graavilohi.
  5. Kaada ranskankermat kulhoon. Hienonna kapriksia vähän veitsellä. Hienonna tilli. Sekoita kaprikset ja tilli ranskankermaan.
  6. Sulata herneet siivilässä juoksevan viileän veden alla. Kaada herneet pieneen kulhoon. Hienonna kevätsipuli, lisää se herneiden joukkoon ja mausta seos sitruunanmehulla, oliiviöljyllä ja suolalla.
  7. Lusikoi ranskankerma pannarille. Levitä herne-kevätsipuliseos ja graavilohisuikaleet ranskankerman päälle. Viimeistele pannari silmusalaatilla ja tillinoksilla.

 

Kommentit (3)

Puh

Ohjeessa ei sanota, pannaanko paistos vielä uuniin täytteen levittämisen jälkeen.

Vierailija

Ei varmaankaan ole tarkoitus laittaa ja siksi sitä ei sanotakaan :).

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, pannaria ei laiteta uuniin enää täytteiden lisäämisen jälkeen :)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Vaihtoehto voileipäkakulle! Suolainen porkkanakakku on hauskasti tuttu, mutta samaan aikaan uudenlainen herkku.

Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
35 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen porkkanakakku

Ainekset

1
dl
kvinoaa
2
porkkanaa
50
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
3
kananmunaa
1
dl
kermaviiliä
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sitruunamehua
½
ruukku
lehtipersiljaa
Koristelu
1
porkkana
1
dl
saksanpähkinöitä
Lisäksi
voita voiteluun

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä. Keitä se suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, noin 15 minuuttia. Valuta huolellisesti.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (vet. 1½ l). Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sulata voi.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää kvinoa, porkkanaraaste, voisula, kananmunat ja kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassaan.
  4. Notkista tuorejuusto lusikalla kulhossa. Purista sitruunamehu joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se kuorrutteeseen.
  5. Kumoa kakku. Levitä kuorrute rennosti lusikoiden päälle. Kuori ja suikaloi porkkana kuorimaveitsellä noin 10 cm pitkiksi nauhoiksi. Rouhi pähkinät veitsellä. Koristele kakku porkkanasuikaleilla ja pähkinöillä.

Kommentit (0)