Vanha tuttu Gloria Ruoka&Viini-lehden prosciutto-salviapitsa saa kaverikseen kesäisen raparperin!
Prosciutto-raparperipitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, öljy ja jauhoja pikkuhiljaa samalla vaivaten. Lisää suola. Vaivaa taikinaa koneella n.5 minuuttia tai käsin 5-10 minuuttia, kunnes sitko alkaa muodostua ja taikina irtoaa helposti käsistäsi. Jätä n. 45 minuutiksi kohoamaan liinan alle.
-
Esilämmitä uuni kuumimmalle asteelle. Laita sinne ylösalaisin käännetty pelti lämpenemään. Sekoita creme fraichen joukkoon sitruunan kuoriraaste, suola, sokeri ja mustapippuri.
Kuori ja suikaloi raparperit ohueksi. Itse käytin juustohöylää, jolla viipaloin pitkittäisiä siivuja. Lisää pannulla voi, sokeri ja raparperit ja anna niiden pehmentyä.
Kauli pitsataikina kahdeksi pohjaksi. Laske uunin lämpötila 225 asteeseen ja esipaista pohjia vuorotellen n. 5 minuuttia kumpaakin. Levitä kummankin pohjan päälle puolet creme fraichesta ja raparperi-ja kinkkusiivuista. Paista vielä n. 10 minuuttia.
Levitä valmiin pitsan päälle salviaa ja balsamicoa.