Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Päivi Anita Ristell

Uuden sadon punajuuret houkuttavat leipomaan makuhermoja hivelevän suolaisen piirakan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-fetapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
voita
1 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
½
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
500
g
punajuuria
2
rkl
hunajaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua timjamia
½
tl
suolaa
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
2
munaa
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
200
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi täytteen punajuuret. Mausta viipaleet hunajalla, etikalla, timjamilla ja suolalla. Kypsennä viipaleita 200-asteisessa uunissa leivinpaperoidulla uunipellillä noin puoli tuntia.
  2. Kuutioi voi taikinakulhoon. Lisää vehnä- ja grahamjauhot sekä suola. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. 
  3. Voitele piirakkavuoka (ø 24 cm).
  4. Kauli taikina jauhotetulla työtasolla ohueksi, hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Painele levy piirasvuokaan ja pistele haarukalla. Nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Sekoita kerma, munat, suola ja mustapippuri keskenään.
  6. Esikypsennä piirakkapohjaa uunin alatasossa noin 12 minuuttia.
  7. Lado paistetut punajuuret esikypsennetylle pohjalle. 
  8. Ripottele fetajuusto päälle. 
  9. Valuta päälle kerma-munaseos. 
  10. Kypsennä piirakkaa uunin keskitasossa 20–25 minuuttia, kunnes täyte hyytyy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen. Herkkurieska maistuu varsinkin saunan jälkeen kylmän oluen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Focacciaa tehdessä ei säästellä oliiviöljyä. Tämän focaccian maun takana ovat myös ihanat uunissa paahtuneet rypäleet ja sinihomejuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
50 min + kohotukset 30 + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Viinirypälefocaccia

Ainekset

3 1/2
dl
vettä
25
g
hiivaa
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1 1/2
tl
suolaa
7
dl
vehnäjauhoja
TÄYTTEET
3
dl
tummia kivettömiä viinirypäleitä
2
rosmariinioksaa
2
tl
sormisuolaa
LISÄKSI
noin 1/2
dl
oliiviöljyä
150
g
sinihomejuustoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita öljy, hunaja ja suola joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Kohota liinan alla noin ½ tuntia.
  2. Laita uunivuoan (noin 25 x 30 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele se oliiviöljyllä. Painele taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paina taikinaan koloja noin 2 cm:n välein. Voitele focaccian pinta lopulla öljyllä. Puolita viinirypäleet ja painele ne focacciaan. Ripottele rosmariininlehdet ja sormisuola leivälle. Kypsennä uunissa noin 20–25 minuuttia.
  4. Anna focaccian jäähtyä hetki. Murustele tai viipaloi sinihomejuusto hieman jäähtyneen focaccian pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kantarellit, mozzarella ja pistaasipesto – muutama tarkoin harkittu aines riittää täydelliseen grillipizzaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
45 min + kohotus 12 t/30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellipizza

Ainekset

1
annos
pizzataikinaa (linkki ohjeeseen työvaiheissa)
3
palloa
(bufala)mozzarellaa
1
l
kantarelleja
1
ruukku
basilikaa
Tomaattikastike
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Pistaasipesto
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
parmesaania raastettuna
2
rkl
suolaamattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee pizzataikina (ks. ohje täältä).
  2. Yhdistä tomaattikastikkeen aineet ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  3. Soseuta peston aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  4. Valuta ja kuivaa mozzarellat huolellisesti. Viipaloi mozzarellat. Leikkaa isot kantarellit muutamaan osaan.
  5.  Kuumenna grilli (ja pizzakivi). Jaa taikina 3 osaan. Muotoile taikinasta ohuita pizzapohjia. Laita ne yksi kerrallaan jauhotetulle leivinpaperille ja levitä pizzalle tomaattikastiketta, mozzarellaa ja sieniä. Liu'uta pizza varovasti paperilta grillin parilalle tai pizzakivelle. Sulje grillin kansi ja kypsennä noin 3–4 minuuttia. Lisää basilikanlehdet ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia.
  6. Siirrä valmis pizza lautaselle ja lusikoi pestoa pinnalle.

VINKKI. Pizzakivi tekee pizzanpaistosta jo varsin ammattimaista, mutta parilalla ja ritilälläkin onnistuu, kun lämpötila on hallinnassa. Tärkeintä on huomioida, että runsastäytteiset tai paksupohjaiset pizzat eivät sovellu grilliin. Hillitysti täytteitä ja sopivan ohut, huolella jauhotettu pieni pohja takaavat sen, että pizza kypsyy tasaisesti ja se on helppo siirtää grilliin ja grillistä pois. Täytä pizzat yksi kerrallaan, jotta pohjat eivät vety ennen grilliin pääsyä. 

Kommentit (0)