Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Marie Samnegård ja Minna Mercke Schmidt Kuva Minna Mercke Schmidt

Piirakka on paitsi maukas myös ilo silmälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalaishenkinen sipulipiiras anjoviksella

Ainekset

Taikina
125
g
huoneenlämpöistä voita
1
muna
3
rkl
vettä
4 ½
dl
vehnäjauhoa
Täyte
4
suurta keltaista sipulia
2
rkl
voita paistamiseen
1
suuri purkki anjovisfileitä
3
munaa
3
dl
maitoa
2
dl
maukasta raastettua juustoa
1
punasipuli
suolaa
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Pehmitä voi sähkövatkaimella tai monitoimikoneella.
  2. Lisää munat ja sen jälkeen vesi. Lisää jauhot.
  3. Pyöritä taikina pullanmuotoiseksi jauhotetulla alustalla. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
  4. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  5. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pehmeiksi ja kiiltäviksi ympyröiksi kattilassa tai paistinpannussa. Anna jäähtyä.
  6. Riko munat ja sekoita maitoon vispilällä tai haarukalla. Lisää myös hiukan anjovisten lientä. Mausta pippurilla ja varovasti suolalla, koska anjovikset tuovat myös suolaa.
  7. Taputtele taikina piirakkavuokaan. Täytä se sipulilla.
  8. Puolita anjovisfileet. Peitä ohuella sipulikerroksella.
  9. Kaada päälle munasekoitus ja ripottele pintaan juustoraaste.
  10. Viipaloi punasipuli poikittain ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet piirakan päälle.
  11. Paista uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt. Peitä alumiinifoliolla paiston loppuvaiheessa, jos juusto alkaa tummua liikaa.
  12. Tarjoa piirakka lämpimänä tai haaleana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko
Lohivoileipäkakku on juhlien klassikko

Herkullinen lohivoileipäkakku onnistuu loistavasti gluteenittomista maidottomista aineksista. Resepti on myös soijaton ja munaton....

Voileipäkakku kuuluu edelleen juhlien klassikoihin! Sen valmistaminen voi tuntua työläältä, mutta se on loppujen lopuksi melko helppo tehdä. Varaat vain riittävästi aikaa, kaikki ainekset valmiiksi ja sopivan vuoan. Työ kyllä palkitaan!

Valitsin tähän reseptiin Semperin vaalean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hyvä lohivoileipäkakku, gluteeniton ja maidoton

Ainekset

Täyte
200
g
lämminsavulohta (määrä ruodottomana ja nahattomana)
300
g
Violife Creamy-levitettä
3
rkl
majoneesia (vegaani, maidoton, gluteeniton)
1
rkl
maustekurkun lientä
1
kpl
pieni maustekurkku (n. 80 g)
40
g
purjoa (3 - 4 cm pala)
3
rkl
tuoretta tilliä hienoksi silputtuna (saa olla reilusti)
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouheena
Leipäkerroksiin
400
g
Semper vaaleaa gluteenitonta vuokaleipää (1 pkt)
0,75
dl
maustekurkun lientä tai kasvislientä leivän kostutukseen
Kuorrutukseen ja koristeluun
200
g
Violife Creamy-levitettä
2
rkl
majoneesia (vegaani, maidoton, gluteeniton)
2 - 3
rkl
tilliä hienoksi silputtuna
0,5
tl
suolaa
100
g
kylmäsavulohta
1
kpl
kesäkurpitsa
päälle orvokkeja, tilliä tai persiljaa ja/tai muita yrttejä

Työvaiheet

Lisäksi tarvitset sopivan vuoan voileipäkakun tekemiseen. Käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa jonka koko oli: pituus 23 cm x leveys 10 cm x korkeus 7 cm. Tämä irtopohjavuoka on tosi kätevä, sillä sen pohja on keramiikkaa ja se sopii tarjoiluun. Eli voin siirtää kakun tarjoiluvadille keraamisen pohjan kanssa.

1. Varaa esille sopivan kokoinen irtopohjavuoka. Jos sinulla ei ole suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa, voit tehdä sen yhtä hyvin tavallisessa leipävuoassa: vuoraa silloin leipävuoka sisältä tuorekelmulla niin että kelmua jää reilusti yli reunojen.

2. Perkaa savulohi huolellisesti ruodoista ja hienonna haarukalla. Siirrä sekoituskulhoon.

3. Lisää kulhoon Creamy-levite, majoneesi ja maustekurkun liemi.

4. Hienonna maustekurkku, purjo ja tilli ja lisää ainesten joukkoon.

5. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita seos huolellisesti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, mustapippurirouhetta ja tilliä. Laita seos odottamaan jääkaappiin.

6. Leikkaa leipäsiivuista ohuelti kuoret pois. Lado leipäsiivuja vuoan pohjalle tiiviisti, paikkaa aukot leivällä tarvittaessa.

7. Kostuta ensimmäinen leipäkerros maustekurkun liemellä tai kasvisliemellä. Käytä apuna pullasutia.

8. Levitä savulohiseoksesta puolet ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

9. Lado toinen leipäkerros savulohiseoksen päälle. Painele kevyesti leipäsiivuja. Kostuta viipaleet liemellä.

10. Levitä loput savulohiseoksesta toisen leipäkerroksen päälle ja tasoita pinta lusikalla huolellisesti.

11. Lado kolmas ja viimeinen kerros leipäviipaleilla. Kostuta pinta kuten edellä.

12. Jos vuorasit leipävuoan, käännä tuorekelmun ”helmat” voileipäkakun päälle. Jos käytit irtopohjavuokaa, peitä kansi tuorekelmulla. Laita vuoka jääkaappiin maustumaan ja tekeytymään yön yli. Jos sinulla kiire, anna kakun olla vuoassa vähintään 3 - 4 tuntia.

13. Kun kakku on maustunut riittävän pitkään, kumoa se vuoasta tarjoiluastiaan tai irrota irtopohjavuoasta kuorrutusta ja koristelua varten.
Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita Creamy-levite ja majoneesi. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää majoneesia. Mausta suolalla ja tillisilpulla. Sekoita hyvin.

2. Kuorruta kakun pinta levitteellä veistä apuna käyttäen. Koristele päältä kylmäsavulohisiivuilla, kesäkurpitsasuikaleilla ja syötävillä kukilla. Viimeistele tillillä tai persiljalla.

Tarjoa lohivoileipäkakkua kahvi- ja juhlapöydässä. Lisukkeena voit tarjota salaattia.

Kommentit (2)

Vierailija

Ei oo munaton, jos majoneesissa on kananmunaa.

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei,

Otin tämän huomioon, silloin valitaan vegaani majoneesi. Oletko maistellut? Maku on todella hyvä ja hintakin samoissa kuin tavallisen majoneesin.  Iloisia kokkailuja!

Terveisin Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (pakaste)
3
kananmunaa
1
prk (250 g)
mascarponea
3
rkl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kypsytettyä kovaa juustoa (esim. Gruyère)
500
g
vihreää parsaa
200
g
vuohenjuustoa
lisäksi
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
  4. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele juusto. Laita parsat ja juusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.

Kommentit (1)

Vierailija

Minkä kokoiseen pyöreään vuokaan ohje sopisi? Onko gruyere tarkoitus raastaa ja lisätä mascarponetäytteeseen vai murustaa pinnalle?

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Iki-ihana voileipäkakku on nyt vegaaninen! Täytteessä maistuvat hummus ja sitruuna. Rennoin koristelu syntyy kasaamalla kakun päälle reilusti vihreitä juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 t + 1 vrk vetäytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen voileipäkakku

Ainekset

12
palaa
isoa grahampaahtoleipää (Oululainen)
Kostutus
1
dl
vettä + 1 rkl kasvisfondia
Valkopapuhummus
2
prk (à 380/230 g)
kypsiä valkopapuja (esim. Pirkka)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia (vaaleaa)
½
tl
juustokuminaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2–3
rkl
oliiviöljyä
Yrttitäyte
2–3
kevätsipulin vartta
1
ruukku
korianteria
Sitruunatuorejuustotäyte
2
prk (à 150 g)
kaurapohjaista tuorejuustoa (Yosa)
1
dl
kaurapohjaista jugurttia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
(luomu)sitruunankuoriraastetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
valkopapuhummusta, sitruunatuorejuustotäytettä, kevätsipulia, versoja, sitruunankuoriraastetta sekä seesaminsiemeniä paahdettuna

Työvaiheet

  1. Valmista valkopapuhummus. Valuta pavut siivilässä ja huuhdo ne juoksevan veden alla. Kumoa pavut teholeikkurin kulhoon. Kuori ja hienonna  valkosipulinkynnet. Lisää ne joukkoon. Lisää tahini, mausteet, sitruunamehu ja oliiviöljy. Aja tasaiseksi leikkuuterällä. Tahnan kuuluu olla paksua, jotta se pysyy kakun välissä eikä kostuta leipiä liikaa.
  2. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Yhdistä ne.
  3. Valmista sitruunatuorejuustotäyte. Vatkaa tuorejuusto ja jugurtti sähkövatkaimella sileäksi tahnaksi. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste, suola ja pippuri.
  4. Leikkaa leivistä kapeat reunakaistaleet pois. Sekoita kasvisfondi veteen. Sivele leivät kasvisliemellä. LEVITÄ alustalle leivinpaperi. Asettele kolme leipäviipaletta vierekkäin. Levitä leiville kolmannes hummustäytteestä ja puolet yrttiseoksesta.
  5. Puolita yksi leipäpala ja asettele seuraava kerros leipiä edellisten päälle tiililadonnalla niin, että saumat eivät osu päällekkäin. Levitä päälle puolet  sitruunatäytteestä. Lado taas kerros leipiä, kolmannes hummuksesta ja puolet yrttiseoksesta.
  6. Puolita taas yksi leipäviipale ja kasaa kerros kanneksi tiiliseinän tavoin. Kääri voileipäkakku leivinpaperiin. Anna vetäytyä jääkaapissa 1–2 yön yli. Säästä loput täytteet jääkaapissa rasioissaan.
  7. Avaa paketti ja siirrä voileipäkakku vadille. Notkista loppu hummus vesitilkalla ja sivele kakun reunat sillä. Levitä kakun päälle loppu sitruunatuorejuusto.
  8. Koristele versoilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä, sitruunankuoriraasteella ja kevätsipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 108 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tästä leivästä ei puutu makua: valkosipuli, parmesan-juusto ja lehtipersilja maustavat muhkean nyhtöleivän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
1 t + kohotukset 45 + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulinyhtöleipä

Ainekset

dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa
ripaus sokeria
n. 4
dl
vehnäjauhoja
3
dl
sämpyläjauhoja
50
g
pehmeää voita
Täyte
150
g
pehmeää voita
4
valkosipulinkynttä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
dl
parmesaania raasteena

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita kananmuna, suola ja sokeri joukkoon. Alusta jauhot nesteeseen. Lisää voi alustuksen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  2. Laita täytteen voi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Raasta parmesaani. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi.
  3. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja levitä täyte levylle. Pyöritä tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla korvapuustien tapaan noin 2–3 cm:n paloiksi. Lado puustit vieriviereen suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja anna kohota liinan alla ½ tuntia.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kypsennä leipää uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Kommentit (0)