Käyttäjä7766 on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

1pkt(400 g) Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
200g suppilovahveroita
1(120 g) iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2rkl öljyä
1/2tl suolaa
ripaus mustapippuria
1tlk(2 dl) Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
2 kananmunaa
1 1/2dl Pirkka Grana Padano -juustoraastetta

Valmistus
30 - 60 min

Sulata taikina ja taputtele se piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Puhdista sienet ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit rasvassa pannulla. Lisää sienet ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita ruokakerma, kananmunat ja suurin osa juustoraasteesta kulhossa. Säästä osa juustoraasteesta piirakan pinnalle.
Levitä sienitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle ruokakermaseos ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoa suppilovahveropiirakka jäähtyneenä esimerkiksi salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2,5
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (2)

Vierailija

Vai viedä mummolaan.... Kunpa voisikin. Ehkä sitten ensi pääsiäisenä kun koronaviruksesta on päästy.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Ajattelinkin, että leivän voi tässä tilanteessa viedä vaikkapa postilaatikkoon ja siten piristämään mummolan pääsiäistä.👍🏻

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (1)

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Miksi näissä resepteissä ilmoitetaan eri kokoisista raaka-aineista kappalemäärät? Minullakin on porkkanoita jotka painavat 25 - 300 grammaa. Eli määrä tähän porkkanaleipään voi olla noin 75 - 900 grammaa. Ja sillä on jo väliä. Parempi vaikka ilmoittaa noin painomäärä.

Tämä rustiikkinen piiras sopii niin arkeen kuin juhlaankin! Paahdetut punajuuret ja vuohenjuusto on upea makupari. Kun punajuuret on paahdettu piiras syntyy nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
45 min + paistaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahteinen punajuuri-vuohenjuustopiiras

Ainekset

Pohja
125
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
tl
suolaa
3-4
rkl
omenamehua
Täytteet
1
kg
punajuuria
1
kpl
punasipuli
2
kpl
kananmunaa
200
g
valkosipulituorejuustoa
2
dl
ruokakermaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
200
g
vuohenjuustoa
1
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
hunajaa
Viinisuolaheinää ja/tai timjamia

Työvaiheet

Ensimmäiseksi kuori ja pilko punajuuret nopan kokoisiksi kuutioiksi.
Laita kuutiot pellille leivinpaperin päälle.
Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nypi kuivien aineiden joukkoon kylmä voi.
Viimeisenä lisää taikinaan sen verran omenamehua, että siitä tulee kiinteä ja tasainen pallo.
Taputtele pohja kostutetuin sormin voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
Kuori punasipuli ja pilko se ohuiksi renkaiksi.
Riko kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Sekoita tuorejuustoseokseen ruokakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada paahdetut punajuuret pohjan päälle.
Asettele punajuurien päälle punasipulirenkaat.
Kaada päälle tuorejuustoseos.
Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Paahda saksanpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä.
Viipaloi vuohenjuusto 10-12 viipaleeksi
Paahda vuohenjuustoviipaleita kuumalla öljytyllä pannulla n. 2 min / puoli.

Asettele paistetun piiraan päälle vuohenjuustot, saksanpähkinät ja yrtit.
Viimeistele valuttamalla päälle hunajaa.
Tarjoile vaikkapa vihersalaatin kera.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Siideri mehevöittää pataleivän ja antaa taikinaan juuri sopivasti makeutta ja hapokkuutta. Voit tehdä ohjeella neljä pientä leipää tai yhden ison.

Huomaa, että pataleivän taikina saa tekeytyä hitaasti yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä leipää tai 1 iso
Valmistusaika
35 min + kohotus 12 t + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Siideri-pataleivät

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
2
tl
suolaa
½
tl
kuivahiivaa
4
dl
omenasiideriä
1
rkl
hunajaa
dl
kokonaisia hasselpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Kuumenna siideri 42-asteiseksi ja sekoita jauhoseoksen joukkoon. Lisää myös hunaja ja pähkinät. Peitä kulho tiiviisti muovikelmulla. Anna taikinan tekeytyä vähintään 12 tuntia.
  2. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja. Taittele reunoja muutamia kertoja taikinan keskelle, kunnes taikina tuntuu hieman napakammalta. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.
  3. Nosta neljä pientä uuninkestävää kannellista pataa tai yksi iso pata kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pyyhkäise kuumat padat öljyllä. Annostele taikina patoihin kauhalla ja peitä kannella.
  4. Paista pieniä pataleipiä uunissa ensin 15 minuuttia. Nosta kannet pois ja jatka paistamista vielä 5–8 minuuttia. Jos teet yhden ison pataleivän, paista sitä kannen kanssa 30 minuuttia ja ilman kantta 15 minuuttia.
  5. Kumoa kypsät leivät leivinliinan sisälle jäähtymään.

Kommentit (8)

pupuska

minkä kokiseen pataan pannaan paistumaan, jotta ei kohotessaan jää kiinni kanteen kun kansi päällä ensin paistetaan...Kuinka paljon kohoaa vielä uunissa....Minkä kokoisen padan vaatii jos vain yksi leipä....harvalla 4 pataa mahtuu uuniin, oli kuinka pieniä tahansa....jos on kokki patoja 3l ja 2l , niin nekin tekee tiukkaa mahtuakseen.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä! Jos tekee yhden leivän, ns. tavallinen kokoinen pata (vetoisuus 3 l) on sopiva. 

Vierailija

Annetaanko tekeytyä huoneenlämmössä vai jääkaapissa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Jos pidät ohjeen mukaisen ajan, voit antaa taikinan kohota huoneenlämmössä.

Vierailija

itä tarkoittaa "taikina tuntuu napakammalle", (on tosi löysää) jos se on kuitenkin tarkoitus nostella kauhalla pataan??

Kiitos vastauksesta

Minäkin haluaisin tietää, mitä tuo napakampi tarkoittaa. Epäonnistuuko leipä, jos tuo 12 tuntia ei tule täyteen? Sellainen 11 h kohotusta takana ja nyt on pakko alkaa toimia, että ehtii syödä aamupalaa ennen töihinlähtöä.

Kiitos vastauksesta

Ja miten paljon niitä jauhoja on tarkoitus ripotella aamulla pinnalle, esim. teelusikallinen vai desi?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Vastauksia kysymyksiin: taikinan pinnalle voi ripotella jauhoja vaikka puolen desin verran. Eikä mene pieleen, jos kohoaa 12 tunnin sijaan 11 tuntia. 

Napakkuudella tarjoitetaan varmaan, että jauhot imaisevat hieman kosteutta taikinasta ja taikina vaikuttaa hieman kiinteämmältä kuin ennen kyseistä kääntelyä.

Pataleipä on siitä armollinen, että onnistuu hyvin monenlaisilla tyyleillä: ilman jauholisäyksiä sellaisenaan pataan kaadettuna tai reilusti jauhotettuna ja palloksi muotoiltuna.