Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Iki-ihana voileipäkakku on nyt vegaaninen! Täytteessä maistuvat hummus ja sitruuna. Rennoin koristelu syntyy kasaamalla kakun päälle reilusti vihreitä juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 t + 1 vrk vetäytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen voileipäkakku

Ainekset

12
palaa
isoa grahampaahtoleipää (Oululainen)
Kostutus
1
dl
vettä + 1 rkl kasvisfondia
Valkopapuhummus
2
prk (à 380/230 g)
kypsiä valkopapuja (esim. Pirkka)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia (vaaleaa)
½
tl
juustokuminaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2–3
rkl
oliiviöljyä
Yrttitäyte
2–3
kevätsipulin vartta
1
ruukku
korianteria
Sitruunatuorejuustotäyte
2
prk (à 150 g)
kaurapohjaista tuorejuustoa (Yosa)
1
dl
kaurapohjaista jugurttia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
(luomu)sitruunankuoriraastetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
valkopapuhummusta, sitruunatuorejuustotäytettä, kevätsipulia, versoja, sitruunankuoriraastetta sekä seesaminsiemeniä paahdettuna

Työvaiheet

  1. Valmista valkopapuhummus. Valuta pavut siivilässä ja huuhdo ne juoksevan veden alla. Kumoa pavut teholeikkurin kulhoon. Kuori ja hienonna  valkosipulinkynnet. Lisää ne joukkoon. Lisää tahini, mausteet, sitruunamehu ja oliiviöljy. Aja tasaiseksi leikkuuterällä. Tahnan kuuluu olla paksua, jotta se pysyy kakun välissä eikä kostuta leipiä liikaa.
  2. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Yhdistä ne.
  3. Valmista sitruunatuorejuustotäyte. Vatkaa tuorejuusto ja jugurtti sähkövatkaimella sileäksi tahnaksi. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste, suola ja pippuri.
  4. Leikkaa leivistä kapeat reunakaistaleet pois. Sekoita kasvisfondi veteen. Sivele leivät kasvisliemellä. LEVITÄ alustalle leivinpaperi. Asettele kolme leipäviipaletta vierekkäin. Levitä leiville kolmannes hummustäytteestä ja puolet yrttiseoksesta.
  5. Puolita yksi leipäpala ja asettele seuraava kerros leipiä edellisten päälle tiililadonnalla niin, että saumat eivät osu päällekkäin. Levitä päälle puolet  sitruunatäytteestä. Lado taas kerros leipiä, kolmannes hummuksesta ja puolet yrttiseoksesta.
  6. Puolita taas yksi leipäviipale ja kasaa kerros kanneksi tiiliseinän tavoin. Kääri voileipäkakku leivinpaperiin. Anna vetäytyä jääkaapissa 1–2 yön yli. Säästä loput täytteet jääkaapissa rasioissaan.
  7. Avaa paketti ja siirrä voileipäkakku vadille. Notkista loppu hummus vesitilkalla ja sivele kakun reunat sillä. Levitä kakun päälle loppu sitruunatuorejuusto.
  8. Koristele versoilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä, sitruunankuoriraasteella ja kevätsipulilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Keskikesän kasvispiirakka muistuttaa vanhan ajan kasvion sivua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka

Ainekset

250
g
voita tai leivontamargariinia
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
1
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
3–4
nippuporkkanaa
5–6
retiisiä
6
sokeriherneenpalkoa
2
kesäsipulia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päälle vajaan pellin kokoiseksi levyksi. Nostele reunat koholle, jotta täyte ei karkaa.
  2. Valmista täyte. Sekoita smetana, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä suola ja pippuri. Levitä täyte taikinalle.
  3. Leikkaa pestyt porkkanat pitkittäin, viipaloi retiisit ja puolita herneenpalot veitsellä. Pätki sipuleista osa varresta pois ja puolita sipulit. Levitä kasvikset täytteen päälle. Sivele ne öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä, sillä uunituore piiras on murenevaa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Viipaloi aterialta yli jääneet uuden sadon perunat Suomi-henkisten lättäleipien päälle tillijogurtin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunaflatbread

Ainekset

TAIKINA
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
1
rkl
öljyä
TILLIJOGURTTI
2
dl
turkkilaista jogurttia (laktoositonta)
1
rkl
sitruunamehua
½
ruukkua tilliä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
12
keitettyä, uuden sadon perunaa
1
kesäsipuli
2
tl
sormisuolaa
½
ruukkua tilliä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi sekä öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  2. Mausta jogurtti sitruunamehulla, hienonnetulla tillillä, suolalla ja pippurilla.

  3. Leikkaa keitetyt perunat viipaleiksi. Hienonna kesäsipuli varsineen.

  4. Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin neljä noin puolen sentin paksuista litteää leipää. Laita leivät grillin parilapuolelle ja lusikoi jogurtti leiville tasaiseksi kerrokseksi. Lado perunat jogurtin päälle. Kypsennä leipiä keskilämmöllä 5–6 minuuttia grillin kansi suljettuna.

  5. Ripottele valmiille leiville kesäsipulia, sormisuolaa ja hienonna pinnalle runsaasti tuoretta tilliä.