
Jugurtin ja mintun liitto lupaa nauttijalleen, jos ei nyt ihan kuolemattomuutta, niin ainakin pitkää ikää.
Makea minttupesto on kruunuhakalaisen ravintola Qulman erikoisuus. Kun maistoin sitä ensimmäistä kertaa, olin pudota tuolilta. Rouhean peston makeus ja sileän jugurtin happamuus oli jumalainen yhdistelmä. Kotona piti ryhtyä sävellystyöhön ja yritettävä samaa.
PAKSU KREIKKALAINEN JA MAKEA MINTTUPESTO
Ainekset
Työvaiheet
Saksi mintunlehdet isossa kulhossa pieneksi keittiösaksilla. Lorauta sekaan öljy, mantelirouhe ja ruokosokeri. Sorauta seos sauvasekoittimella tahnaksi, mutta jätä tahna rouheaksi. Tarjoa aamiaisella kreikkalaisen jugurtin tai pehmeän rahkan päällä. Pesto on hyvää ja vahvaa, teelusikallinen tai kaksi riittää yhteen annokseen.Tummanvihreä, vahva minttu ja miedon makuinen öljy ovat aineksina tähän omiaan.
Tarjoile paksun kreikkalaisen jugurtin tai pehmeän maitorahkan päällä, saksanpähkinärouheella paranneltuna.