Bageli on kuin suolainen munkki! Sen ihana rakenne syntyy keittämällä ja paistamalla. Tuoreen bagelin voi syödä sellaisenaan, mutta picnicille täytetyt bagelit ovat must!
Täysjyväbagelit
Ainekset
Työvaiheet
1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja hunaja. Murenna joukkoon hiiva. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita samalla. Lisää rusinat ja siemenet. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Peitä liinalla tai kelmulla ja anna kohota tunti.
2. Kumoa taikina kulhosta, muotoile pötköksi ja leikkaa 8–10 osaan. Pyörittele niistä sämpylöitä ja puhkaise jokaisen keskelle reikä. Pyöritä reikiä suuremmiksi.
3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa isoon kattilaan kaksi litraa vettä, suola ja sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Laita 3–4 bagelia kerrallaan kiehuvaan veteen ja keitä noin kolme minuuttia. Nostele kiehuvasta vedestä uunipelille.
4. Kun kaikki bagelit on keitetty, voitele ne keltuaisella. Paista uunissa 10 minuuttia.