Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 382 keittokirjaan.
Teemu Leminen

Huippuhelpon pastavuoan raaka-aineluettelo on niin lyhyt, että sen muistaa unissaankin: pastaa, tomaattikastiketta, juustoa ja persiljaa.

Olen vaivattoman ruuanlaiton ystävä. Etenkään arki-iltaisin en mielelläni huhki hellan ääressä puolta tuntia pidempään.

Monet luottopikaruuistani ovat pastoja. Pizzan ja spagettikastikkeen yhdistävä pizzetti täyttää mättötarpeet. Sitruunainen katkarapupasta taas on vartissa valmis.

Tämä viiden raaka-aineen pastavuoka vie aikaa vähän kauemmin (kokonaiset puoli tuntia), mutta reseptin juju onkin siinä, ettei ruuanlaittaja itse joudu tekemään oikeastaan mitään.

Paitsi esikeittämään valmistortellinit, öljyämään vuoan, avaamaan tomaattikastikepurkin ja juustoraastepussin, silppuamaan nipun persiljaa ja repimään pallon mozzarellaa palasiksi.

Pakko tosin tunnustaa, että näiden lisäksi pastavuoan valmistaja joutuu tekemään pari sekoitusliiketta. Pahoittelen vaivannäöstä, mutta se kannattaa!

Pastavuoka on nimittäin aika kiva arki-illan ateria. Se ei ole mikään veret seisauttava seksipasta, mutta ajaa asiansa niinä iltoina, kun nälkä kurnii jo vatsassa eikä huvittaisi yhtään kokata.

Tämän ruuan onnistuminen muuten riippuu olennaisesti käyttämiesi raaka-aineiden laadusta. Siksi korostan: osta hyviä tuoretortellineja, maukasta mozzarellaa ja etenkin LAADUKASTA VALMISPASTAKASTIKETTA. Ei siis tomaattimurskaa vaan sellaista lasipurkissa myytävää valmista kastiketta.

Seuraksi pastavuoka kaipaa vähän raikasta salaattia, mikä arki-iltoina tarkoittaa tietenkin muutamaa tomaatti- ja kurkkusiivua lautasen reunalla. Kannattaa kattaa pöytään myös suolasirotin ja pippurimylly siltä varalta, että vuoka kaipaa vähän terästystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Viiden aineksen pastavuoka

Ainekset

250
g
juustotäytteisiä tortellineja (tuorepasta)
500
g
valmista tomaattipohjaista pastakastiketta
150
g
mozzarellaraastetta
1
pallo
mozzarellaa
nippu
persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Öljyä uunivuoka kevyesti.
  2. Esikeitä tortellineja 3 minuuttia suolalla tai liemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta ja pane uunivuokaan.
  3. Sekoita tortellinien joukkoon pastakastike, mozzarellaraaste ja 3/4 persiljasta silputtuna. Revi paistoksen päälle tuoremozzarella.
  4. Paista 25-30 minuuttia, kunnes kastike on lämmennyt, tortellinit kypsiä ja juusto makoisan kuplivaa.
  5. Silppua päälle loput persiljasta ennen tarjoamista.

Vinkki: Pastapaistokseen voi piilottaa helposti muutakin. Kokeile esimerkiksi pinaattia, oliiveita, tonnikalaa, paprikakuutioita tai porkkanaraastetta.

Kommentit (1)

Käyttäjä348
Seuraa 
Liittynyt22.4.2015

Kiitos tästä ohjeesta!!! Ehdottomasti tullut jäädäkseen arkiruuaksi, usein miten padasta löytyy pulled pork/berf/chiken sekä pinaattia, suosittelen testailemaan :) Juustoja ei tosin mene kuin yhtä laatua, pussillinen juustoraaste mixiä mut on silti maittavaa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 90 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen kanacaesarsalaatin pääosassa on grillattu broileri. Vaikka kastike on kevennetty, makua on rutkasti. Tästä annoksesta riittää kahdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilericaesarsalaatti grillissä

Ainekset

300
g
broilerin rintafileetä
½
tl
suolaa
1
romainesalaattikerä
2
viipaletta
maalaisleipää
Kastike
2
rkl
kevytmajoneesia (15 %)
2
rkl
omenamehua
1
tl
dijoninsinappia
1
valkosipulinkynsi
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
1
rkl
parmesaanilastuja
öljyä sivelyyn

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, omenamehu ja sinappi. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta mustapippurilla.
  2. Leikkaa romaine pitkittäin puoliksi. Sivele salaatin leikkuupinnat sekä broilerin rintafileet kevyesti öljyllä. Kypsennä rintafileitä grillissä keskilämmöllä noin 5–7 minuuttia. Lisää salaatit grilliin leikkauspinta alaspäin sekä leipäviipaleet. Jatka grillaamista vielä noin 3–5 minuuttia välillä  grillattavia kääntäen, kunnes broileri on kypsää ja salaatit sekä leipäviipaleet kauniin ruskeita.
  3. Nosta salaatin puolikkaat lautasille. Mausta broileri ja kuutioi leipä. Kasaa broileriviipaleet ja leipäkuutiot salaatin päälle.
  4. Lusikoi kastike annoksille ja viimeistele annokset parmesaanilastuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2226 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Nyt on helppoa! Tomaatit uuniin 10 minuutiksi, kalat päälle ja vuoka takaisin uuniin 10 minuutiksi. Muikut tykkäävät tomaattien hapokkaanmakeasta meiningistä, ja maun kruunaa ihanan suolainen feta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattiset uunimuikut

Ainekset

250
g
perattuja muikkuja
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
3
rs (à 200 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
oreganoa
4
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (200 g)
fetaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi muikut talouspaperilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

  2. Puolita tomaatit, hienonna valkosipulit ja oregano. Levitä ne uunivuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Laita uuniin 10 minuutiksi.

  3. Lisää muikut ja murenna feta ruuan pinnalle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Mehevä ranskalainen kesäkurpitsapiirakka on leivän ja piirakan välimuoto. Parhaimmillaan se on vastapaistettuna ranskankerman kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen kesäkurpitsapiirakka

Ainekset

(noin 450
g)
kesäkurpitsaa (5 dl raastetta)
3
munaa
2
dl
maitoa
1
dll
oliiviöljyä
7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa noin 18 cm x 28 cm:n uuni- tai piirasvuoka leivinpaperilla.

  2. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja purista ylimääräinen neste pois.

  3. Riko munat kulhoon ja vispaa 2 minuuttia. Lisää maito ja öljy.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet, suola ja pippuri. Lisää munaseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikinaksi. Lisää kurpitsaraaste ja kumoa taikina vuokaan. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

  5. Paista uunissa 40–45 minuuttia. Kokeile tikulla, onko piirasleipä kypsää: jos tikkuun jää taikinaa, paista vielä 5 minuuttia.

  6. Ota piiras uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin poistat sen vuoasta. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Grillaa yksi iso siika tai useampi pienempi ahven. Vaalealihainen kala kypsyy nopeasti grillissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaustettu kokonainen kala

Ainekset

800
g - 1 kg
kalaa
3
limeä
2
punaista chiliä
1
sitruunaruoho
1
ruukku
thaibasilikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
leivinpaperia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä ja kuivaa pinnat.

  2. Siivuta limet ja leikkaa chilit pituussuunnassa puoliksi. Pätki sitruunaruoho.

  3. Hiero kalan sisäpinnalle suola ja ripottele kookoshiutaleet. Täytä limesiivuilla, chileillä ja sitruunaruoholla.

  4. Kuumenna grilli. Kastele leivinpaperiarkki vedessä. Kääri kala tiiviisti paperiin. Nosta grilliin. Paista molemmin puolin 10 minuuttia.

Kommentit (0)