Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 336 keittokirjaan.
Teemu Leminen

Huippuhelpon pastavuoan raaka-aineluettelo on niin lyhyt, että sen muistaa unissaankin: pastaa, tomaattikastiketta, juustoa ja persiljaa.

Olen vaivattoman ruuanlaiton ystävä. Etenkään arki-iltaisin en mielelläni huhki hellan ääressä puolta tuntia pidempään.

Monet luottopikaruuistani ovat pastoja. Pizzan ja spagettikastikkeen yhdistävä pizzetti täyttää mättötarpeet. Sitruunainen katkarapupasta taas on vartissa valmis.

Tämä viiden raaka-aineen pastavuoka vie aikaa vähän kauemmin (kokonaiset puoli tuntia), mutta reseptin juju onkin siinä, ettei ruuanlaittaja itse joudu tekemään oikeastaan mitään.

Paitsi esikeittämään valmistortellinit, öljyämään vuoan, avaamaan tomaattikastikepurkin ja juustoraastepussin, silppuamaan nipun persiljaa ja repimään pallon mozzarellaa palasiksi.

Pakko tosin tunnustaa, että näiden lisäksi pastavuoan valmistaja joutuu tekemään pari sekoitusliiketta. Pahoittelen vaivannäöstä, mutta se kannattaa!

Pastavuoka on nimittäin aika kiva arki-illan ateria. Se ei ole mikään veret seisauttava seksipasta, mutta ajaa asiansa niinä iltoina, kun nälkä kurnii jo vatsassa eikä huvittaisi yhtään kokata.

Tämän ruuan onnistuminen muuten riippuu olennaisesti käyttämiesi raaka-aineiden laadusta. Siksi korostan: osta hyviä tuoretortellineja, maukasta mozzarellaa ja etenkin LAADUKASTA VALMISPASTAKASTIKETTA. Ei siis tomaattimurskaa vaan sellaista lasipurkissa myytävää valmista kastiketta.

Seuraksi pastavuoka kaipaa vähän raikasta salaattia, mikä arki-iltoina tarkoittaa tietenkin muutamaa tomaatti- ja kurkkusiivua lautasen reunalla. Kannattaa kattaa pöytään myös suolasirotin ja pippurimylly siltä varalta, että vuoka kaipaa vähän terästystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Viiden aineksen pastavuoka

Ainekset

250
g
juustotäytteisiä tortellineja (tuorepasta)
500
g
valmista tomaattipohjaista pastakastiketta
150
g
mozzarellaraastetta
1
pallo
mozzarellaa
nippu
persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Öljyä uunivuoka kevyesti.
  2. Esikeitä tortellineja 3 minuuttia suolalla tai liemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta ja pane uunivuokaan.
  3. Sekoita tortellinien joukkoon pastakastike, mozzarellaraaste ja 3/4 persiljasta silputtuna. Revi paistoksen päälle tuoremozzarella.
  4. Paista 25-30 minuuttia, kunnes kastike on lämmennyt, tortellinit kypsiä ja juusto makoisan kuplivaa.
  5. Silppua päälle loput persiljasta ennen tarjoamista.

Vinkki: Pastapaistokseen voi piilottaa helposti muutakin. Kokeile esimerkiksi pinaattia, oliiveita, tonnikalaa, paprikakuutioita tai porkkanaraastetta.

Kommentit (1)

Käyttäjä348
Seuraa 
Liittynyt22.4.2015

Kiitos tästä ohjeesta!!! Ehdottomasti tullut jäädäkseen arkiruuaksi, usein miten padasta löytyy pulled pork/berf/chiken sekä pinaattia, suosittelen testailemaan :) Juustoja ei tosin mene kuin yhtä laatua, pussillinen juustoraaste mixiä mut on silti maittavaa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali, tuo alkukesän aarre. Pipsa Hurmerinnan ohjeessa kaali käytetään grillissä ja sen kaveriksi tehdään ihana tahinikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kaali ja tahinikastike

Ainekset

2
(à 500 g)
varhaiskaalia
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
1
tl
mustapippuria
Tahinikastike
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
dl
oliiviöljyä
½
dl
tahinia
½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
lehtipersiljaa tai korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike. Paahda siemeniä kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä muutama minuutti. Murskaa ne morttelissa. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä.
  2. Leikkaa kumpikin kaali neljäksi lohkoksi. Sivele leikkauspinnat oliiviöljyllä ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Grillaa kaaleja keskikuumassa grillissä noin viisi minuuttia koko ajan käännellen, jotta ne eivät pala. Kaalit ovat valmiita kun kanta on pehmennyt ja pinta on kauniin paahtunut.
  3. Laita kaalit vadille ja kaada kastike niiden päälle. Hienonna lehtipersiljaa pinnalle. 

Vinkki! Voit grillata kaalit uunissa grillivastusten alla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.

Elämäsi paras burgeri saattaa hyvinkin olla tässä! Kasvisburgerissa sämpylän väliin laitetaan marinoitu, lihaisa portobellosieni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobelloburgeri

Ainekset

6
isoa portobelloa
3
rkl
timjamia hienonnettuna
3/4
dl
oliiviöljyä
3
rkl
omenaviinietikkaa
3/4–1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
burgerisämpylää
parmesaanimajoneesia (ks. ohje alla)
marinoitua punasipulia (ks. ohje alla)
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (jalat voi hienontaa ja paistaa esimerkiksi munakkaan tai letun täytteeksi). Viillä terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan.
  2. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin, että marinadi leviää tasaisesti sienille. Anna marinoitua jääkaapissa 20 minuuttia. Valmistele myös marinoidut punasipulit ja parmesaanimajoneesi (ohje alempana).
  3. Pyyhi sienistä talouspaperilla enin marinadi pois. Paahda portobellosieniä kuumalla, öljytyllä grilliparilalla noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä 1 minuutti. Voit myös paistaa sienet paistinpannussa.
  4. Halkaise burgerisämpylät ja laita ne leikkuupinta alaspäin parilalle hetkeksi lämpenemään. Täytä burgerit: levitä pohjalle majoneesia, sen päälle salaattia, sipulia ja tomaattia. Laita päälimmäiseksi portobello. Paina kansi päälle ja tarjoa kuumina.

Parmesaanimajoneesi

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
3
dl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan astiaan, esimerkiksi litran mittakannun pohjalle. Lisää muutkin aineet huoneenlämpöisenä: sinappi, suola, öljy ja viinietikka.
  2. Aseta sauvasekoitin kannun pohjalle. Surauta seos majoneesiksi niin, että nostat sauvasekotinta hitaasti pohjalta ylöspäin. Majoneesi sekoittuu hetkessä. Raasta parmesaani ja sekoita se majoneesiin.

Marinoitu punasipuli

Ainekset

1
punasipuli
1
tl
sormisuolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Mittaa suola, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Lisää sipulit, sekoita ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Kommentit (0)