Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 356 keittokirjaan.

Yhden pannun kvinoapaistos on niitä kasvisruokia, jotka jäävät pysyvästi reseptikiertoon yhden kokeilukerran jälkeen.

Vihaan tiskaamista. Siksi yritänkin ainakin arkikokkailuissa suosia sellaisia ruokia, joista tiskiä tulee mahdollisimman vähän. Yhden pannun taktiikka, jossa koko ateria valmistuu yhdessä astiassa, on meillä kova juttu.

Monet hyväksi havaitsemani yhden pannun ruuat tuppaavat olemaan pastoja. Nyt kuitenkin satuin törmäämään tähän meksikolaisen kvinoapannun ohjeeseen, joten päätin heti koeajaa sen, koska olen meksikolaisten makujen suuri fani.

Reseptin houkuttelevuutta lisäsi entisestään se, että kyseessä oli kasvisruoka ja ainesosaluettelon perusteella vielä aika ruokaisakin sellainen. Pidän kovasti kasvisruuista, mutta olen huomannut, että jos kasvisruoka on liian kevyttä, iskee nälkä uudelleen turhan pian syömisen jälkeen.

Meksikolaisen kvinoapannun kohdalla nälkää ei tarvitse pelätä. Kvinoa on jo itsessään aika tuhtia, ja kun siihen sekoittaa mustia papuja ja maissia, vastaa ruoka täyttävyydeltään melkein burritoa. Tosin kvinoalla taitaa olla riisiä paremmat ravintoarvot.

Meksikon kvinoapannu täytti nimensä asettamat odotukset ja maistui meksikolaiselta. Jeera, chili, lime ja korianteri loivat yhdessä sellaisen makupaletin, että korvissa alkoi soida La Cucaracha. Savua korvista ei onneksi noussut, sillä kvinoapannu ei ollut kovin tulista, vaan pikemminkin lämmittävän mausteista.

Alkuperäisessä ohjeessa kypsä kvinoapannu viimeistellään avokadokuutioilla. Oma avokadoni oli pehmentynyt käyttökelvottomaksi, joten lätkäisin paistoksen päälle lusikallisen maustamatonta jogurttia. Se toimikin hyvin ja toi ruokaan pientä kermaisuutta, joka pehmensi tomaatin happoa. Uskon, että avokado olisi ajanut saman asian vallan hyvin.

Meksikolainen kvinoapannu jäänee pysyvästi vakioruokien listalleni. Se likaa valmistuksen aikana vain yhden paistokasarin, melkein kaikkia raaka-aineita voi varastoida kuivakaappiin tai pakastimeen ja lisäksi ruoka maistui hyvältä ja oli valmis alle puolessa tunnissa.

Ei tämä nyt mikään varsinainen fiestaruoka ollut, mutta täytti oivallisesti arki-iltaan iskeneen meksikolaisen ruuan himon.

Jatkoon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Meksikon kvinoapannu

Ainekset

1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
miedohko punainen chili
1
tlk
mustia papuja (285 g)
1
tlk
kokonaisia tomaatteja (400 g)
200
g
pakastemaissia
2
dl
kvinoaa
2
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
chilijauhetta
1
tl
juustokuminaa eli jeeraa
suolaa
pippuria
Lisäksi
1
avokado
limeä
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää silputtu chili (poista siemenet) ja murskatut tai raastetut valkosipulinkynnet. Paistele minuutti tai pari.
  2. Lisää pavut, tomaatit liemineen, maissi, kvinoa, vesi ja mausteet. Sekoita hyvin ja pane kansi paistokasarin päälle. Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää. Sekoittele välillä.
  3. Kuutioi avokado ja sekoita se kvinoapaistokseen. Mausta limen mehulla ja korianterisilpulla.

Kommentit (15)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä valinta! Kerrothan sitten, maistuiko :)

Teemu/Soppa

Liinaulriika
Seuraa 
Liittynyt27.3.2015

Tein ensimmäsen kerran tiistaina, perhe vaatii uusinnan tänään. Kiitos, resepti on loistava. Unohdin tosin maissin, mutta totesin, että tämä sopii meidän perheen makumaailmaan tosi hyvin ilmankin.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Liina! Täytyykin kokeilla itsekin tuota maissitonta versiota :)

Teemu/Soppa

Petra Mäki-Kamppi
Seuraa 
Liittynyt27.3.2015

Tää upposi myös miehelleni joka on vannoutunut lihansyöjä ☺️ Kehui todella hyväksi ruuaksi joten jatkoon meni

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Mainiota! :)

Anniina Soppela
Seuraa 
Liittynyt12.1.2015

Todellakin maistui, teen toisetkin! Tällaiset nopeat, ainekset-aina-kotona -reseptit ovat niin tervetulleita. Kasvisversiosta plussaa! Kiitos hyvästä reseptistä!

Mari Pöysti_2
Seuraa 
Liittynyt21.7.2015

Ennen lomaa etsiskelin erityisesti kasvispainoitteisia reseptejä joita voisi kokeilla. Hirveän moni reseptihaku toi tänne Lemisen keittokirjaan, kiitos erinomaisista resepteistä ja hyvistä ideoista! :)
Tämä oli tosi hyvää ja upposi vannoutuneihin lihansyöjiin joille tätä tarjosin. Tosi hyvää myös minttutsatsikin kanssa tortillaan käärittynä.
Maukasta ruokaa nopeasti ja simppelisti, sadan pisteen juttu! :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Mahtavaa! Teemu ottaa näin mukavat terveiset ilolla vastaan loman jälkeen! :)

Riikka/ Soppa

Ellabella
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Tämä oli todella hyvää! uskon että tästä tulee yksi suosikki arkiruuista, niin helppo, nopea ja terveellinen. Oli aivan täydellistä itsetehdyn guacamolen kanssa. :) Ajattelin tänään testata tätä uudestaan kikherneiden kanssa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Onpa hauska kuulla, Ella! Olethan jo lisännyt muuten guacamoleohjeesi Soppaan? Hyvät avokadosörsselit kiinnostavat aina!

Mukavaa syksyn jatkoa :)

Teemu/Soppa

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Virpi :)

Vierailija

Nämä ovat taas niitä reseptejä, joiden laatija ei tiedä mitään pienten paikkakuntien kauppojen valikoimasta. Noita aineita ei löydy ainakaan mun kaupasta. vaikka en korvessa asukaan. Tämä on virallisestikin kaupunki.

JonnaNonna

Kerrassaan maistuvaa vege-safkaa! Tämä jää suosikiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2065 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Sitruunalla, valkosipulilla ja meiramilla maustettu liemi antaa syksyn ihanille sienille tilaa loistaa. Kirkas sienikeitto onnistuu niin kantarelleista, kehnäsienistä kuin orakkaistakin. Myöhemmin syksyllä soppaan sopivat myös suppikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas sienikeitto

Ainekset

6–8
kehnäsientä
1
l (250 g)
kantarelleja
1
kesäkurpitsa (n. 800 g)
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
tuoretta meiramia/oreganoa
½
tl
kuivattua minttua
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu pieneen kulhoon.
  2. Kuullota sieniä ja valkosipulia öljyssä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota muutama sieni sivuun annosten koristeeksi. Lisää kurpitsaraaste, sitruunankuori ja vesi. Lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja yrtit keittoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leivät rapeiksi. Hiero ne halkaistulla valkosipulinkynnellä. Laita leivät keittolautasille ja kauho soppa päälle. Lisää paistetut sienet ja tarjoa heti.

Vinkki! Hummerifondi on keitossa piste iin päälle, mutta voit käyttää myös kasvisfondia. Tällöin soppa on vegaaninen.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Älä peittele ihania suppiksia juustoon, vaan anna niiden paahtua pinnalla! Valkoinen pizza saa yllättävän raikkaan maun pinnalle levitetystä turkkilaisesta jugurtista. Yhtä hyvin voit käyttää myös ranskankermaa.

Helpon pizzan esikuvia ovat tarte flambée -tyyliin leivottu suppilovahveropiirakka sekä ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen suppispizza

Ainekset

Pohjataikina
5
dl
durumvehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
reilu 1
l
suppilovahveroita
1
rkl
öljyä
½–¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia
150
g
juustoraastetta
3–4
oksaa
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa 2 dl jauhoja ja kuivahiiva. Lisää päälle hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja sekoita tasaiseksi velliksi. Anna seoksen tekeytyä liinalla peitettynä 10–15 minuuttia, kunnes hiiva on herännyt ja taikina kuplii.
  2. Sekoita joukkoon suola. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen öljy. Vaivaa taikina huolellisesti kimmoisaksi.
  3. Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle. Taputtele kumpikin jauhotetuin käsin ohueksi, soikionmuotoiseksi levyksi, jonka reunat ovat hieman koholla. Peitä pohjat liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
  4. Valmistele sillä aikaa sienet. Puhdista suppikset ja paista ne kokonaisina kuumalla pannulla öljyssä niin, että enin neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
  5. Nosta tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.
  6. Levitä pohjien päälle turkkilainen jugurtti tai ranskankerma sekä juustoraaste. Riivi päälle rosmariinin lehdet. Ripottele pinnalle suppikset ja timjamin oksat.
  7. Vetäise pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista uunissa pizzan paksuudesta riippuen 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Paista toinen pizza samoin.
  8. Viimeistele pizza tuoreilla yrteillä ja rouhaisemalla päälle mustapippuria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1023 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä rehevänmakuinen, vegaaninen ja gluteeniton lasagne ei jätä toivomisen varaa! Salaisuutena on kerroksiin levitetty vegaaninen ricotta, joka valmistetaan pehmeästä tofusta ja manteleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kesäkurpitsalasagne

Ainekset

2
isoa
kesäkurpitsaa (tai 1 kesäkurpitsa ja 1 munakoiso)
Vegaaninen ricotta
300
g
pehmeää (silken) tofua
100
g
manteleita
1
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
¾
dl
vegaanista juustoraastetta
1
sitruunan mehu
2
rkl
ravintohiivahiutaleita
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
400
g
paseerattua tomaattia
Päälle
1
dl
vegaanista juustoraastetta
1
tl
kuivattua oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valuta ja taputtele tofu kuivaksi. Mittaa vegaanisen ricotan ainekset tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat (tai munakoiso) ohueksi mandoliinileikkurilla tai veitsellä.
  3. Kaada ¼ paseeratusta tomaatista voideltuun uunivuokaan. Lado päälle kesäkurpitsaviipaleita ja lusikoi päälle”ricottaa”. Toista sama 3 kertaa niin, että ricotta jää päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle oreganoa ja juustoraastetta.
  4. Laita folio päälle ja kypsennä 45 minuuttia. Ota folio pois ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. Kesäkurpitsan tulee hajota haarukalla kokeillessa.
  5. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (1)

Ärsyyntynyt kokki :(

Mikä tästä tekee lasagnen, kun pasta puuttuu? Lasagne=pastalaatu!!!

Kasvispaistos taitaa olla oikea nimi.

Tai ricottan, kun maito puuttuu...

Kuulostaa hyvältä kuitenkin, mutta toimittajien olisi hyvä muistaa käyttää oikeita nimityksiä annoksille / raaka-aineille!

Me Naiset on lisännyt 1023 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen munakas saa rakenteensa tofusta ja makua hummuksesta. Älä pihistele paistoöljyssä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Munaton munakas

Ainekset

150
g
pehmeää (silken) tofua
2
valkosipulinkynttä
1 rkl + 1 rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hummusta
2
rkl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
paprikajauhetta
1
tl
perunajauhoja
(1–2
tl
vettä)
Lisäksi
200
g
valmiita kasvissuikaleita (esim. Apetit Tuorekset), parsakaalinnuppuja ym.
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valuta tofu ja kuivaa talouspaperilla kevyesti.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ruokalusikallisessa öljyä 1–2 minuuttia. Siirrä tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa ja aja tasaiseksi. Jos taikina on liian paksua, lisää pieni tilkka vettä. Siirrä sivuun. Lisää ruokalusikallinen öljyä uunin kestävälle valurautapannulle ja lisää kasvissuikaleet. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes suikaleet ovat kypsiä, mutta vielä rapsakoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Siirrä kasvikset sivuun ja pidä lämpimänä.
  5. Lisää loppu öljy ja neljäsosa kasviksista. Levitä munakasmassa tasaisesti päälle. Kypsennä 5 minuuttia ja siirrä vielä uuniin noin 10 minuutiksi.
  6. Lisää loput kasvikset päälle ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Sandra

No nyt menee yli ymmärryksen, että munaton munakas.
Koska saadaan maidoton maito?