Herkullinen lohiresepti löytyi eatwell101 -sivustolta. Tässä hieman mukaeltuna.
Toscanan lohi
Ainekset
Työvaiheet
1. Leikkaa lohi annospaloiksi ja kuivaa ylimääräinen neste.
Kuumenna iso paistinpannu melko kuumaksi. Paista lohiviipaleita (nahka poistettu) molemmilta puolilta öljyssä n. 3-5 min. riippuen kalan paksuudesta. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kun lohet on paistettu siirrä pannu sivuun ja siirrä kalanpalat lautaselle odottamaan.
2. Älä pese välillä paistinpannua, jotta hyvät paistinliemet eivät mene hukkaan. Sulata pannulle voi.
Lisää joukkoon valkosipulit, hauduta, kunnes niistä nousee herkullinen tuoksu. Lisää sen jälkeen sipuli, kuullota rauhassa, jotta kaikki aromit vapautuvat. Lopuksi laita joukkoon kasvisliemi. Voit käyttää kasvisliemen sijasta tai lisäksi valkoviiniä. Myös kanaliemi sopii hyvin.
3. Vähennä pannun lämpöä, lisää kerma, myös ruokakerma on hyvä vaihtoehto, ja hauduta, kunnes poreilee hiljalleen.
4. Lisää babypinaatti ja anna sen keittyä pieneksi. Myös pakastepinaatti pallerot käyvät; esim. 2-3 palloa, koosta riippuen. Lisää myös valutetut aurinkokuivatut tomaatit. (Mm. Pirkan kirsikkatomaatit öljyssä ovat hyviä. Toki mikä tahansa muukin käy, oman maun mukaan.)
Lopuksi, lisää kastikkeeseen parmesaaniraaste. Anna kastikkeen poreilla taas hiljalleen, välillä sekoitellen, kunnes juusto on kokonaan sulanut.
5. Lisää paistetut lohifileet pannulle. Kaada joukkoon lohista irronnut rasva makua antamaan.
Koristele persiljalla.
Tarjoile esim. perunamuusin, tai vaikkapa pastan tai riisin kanssa - ihan oman maun mukaan.