Anssi Kelan päivänä Satulinnan tähdet herkuttelivat sushilla. Tällä ohjeella rullaat mainiot makit myös kotona.
Vain elämää -keittokirja – suoraan Satulinnasta!
Nelosen Vain elämää -sarjassa paitsi lauletaan ja musisoidaan myös syödään hyvin. Ohjelman tähdet kokoontuvat kaksi kertaa päivässä aterialle, jonka menun päivän artisti on suunnitellut itse.
Virittäydy Vain elämää -tunnelmaan kokkaamalla samoja ruokia, joita Anssi Kela, Pave Maijanen, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle nautiskelivat ohjelman kuvauksissa.
Vain elämää -reseptit suoraan Hirvensalmen Satulinnasta, olkaa hyvä!
Nauti lisää Satulinnan ihanista Vain elämää -hetkistä Ruutu.fi:ssä.
Katso muut tähtireseptit Vain elämää -keittokirjasta.
Soppa ja Nelonen ovat molemmat osa Sanomaa.
Vain elämää: Anssi Kelan makisushit
Ainekset
Työvaiheet
- Pese riisiä joko kulhossa tai kylmän vesihanan alla siivilässä kunnes vesi on kirkasta. Riisin pinnasta huuhdotaan tärkkelystä, koska ei haluta riisin puuroutuvan liikaa vaan pysyvän irtonaisena. Älä kuitenkaan hankaa riisiä liikaa, jotta jyvät pysyvät ehjinä.
- Laita riisi kannelliseen kattilaan (lasikantinen kattila, jos mahdollista) ja mittaa vesi päälle. Sulje kansi tiiviisti äläkä availe sitä keittämisen aikana. Kuumenna ensin lieden täydellä teholla, kunnes vesi alkaa kiehua. Pienennä tehoa (n. 2–3 teho) ja hauduta riisiä noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut.
- Tee sillä aikaa sushiviinietikka. Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä nopeasti.
- Nosta riisikattila liedeltä ja anna riisin höyrystyä vielä 10 minuuttia kannen alla.
- Nostele riisi kattilasta laakealle vadille puuhaarukan tai lastan avulla. Levitä tasaiseksi kerrokseksi ja jäähdytä kääntelemällä varovasti lastalla.
- Jatka pöyhimistä tekemällä uria riisiin ja kun riisi on hieman jäähtynyt, pirskottele joukkoon sushiviinietikkaa. Voit leyhytellä riisiä myös viuhkalla tai lehdellä jäähtymisen nopeutumiseksi. Voit aloittaa sushien työstämisen, kun riisi on kädenlämpöistä.
Sitten sushia rullaamaan!
- Valmistele tarvitsemasi täytteet. Leikkaa kaikki täytteet ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.
- Ota bambumatto ja aseta sen päälle nori-arkki kiiltävämpi puoli mattoa vasten. Levitä kostutetuin käsin arkin päälle sushiriisiä ohut kerros, noin 1 cm. Riisiä ei tarvitse levittää aivan reunoille asti ja jätä yläreunasta n. 3 cm tyhjäksi.
- Paina riisin, hieman puolivälin alle pieni vako, johon asettelet täytteet pitkittäin. Laita haluamasi täytteet (1–3 erilaista täytettä) vakoon.
- Nyt leväarkki kääritään rullalle etureunasta alkaen käyttäen bambumattoa apuna. Kääri rulla tiiviiksi. Sipaise arkin ulkoreunaan vettä, jotta rulla pysyy kiinni. Ota bambumatto pois ja leikkaa leikkuulaudalla, terävällä kostutetulla veitsellä annospaloiksi. Yhdestä rullasta tulee 6–8 sushipalaa.