Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Välimerelliset silakat
Ainekset
350 g silakkafileitä
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
kylmää vettä
1
dl
sitruunamehua
2
tl
hienoa merisuolaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
Välimeren yrttiseosta
1
tl
valkopippuria
1
dl
oliiviöljyä
1
dl
tuoretta basilikaa tai tilliä
Työvaiheet
Sekoita kulhossa valkoviinietikka ja vesi. Lisää joukkoon nahattomat silakka fileet ja sekoita kevyesti. Anna kypsyä kylmässä 1 tunti. Valuta hyvin. Skoita sitruunamehun joukkoon merisuola, puserretut valkosipulin kynnet ja rouhitut valkopippurit. Sekota hetki ja lisää öljy. Nosta valutetu silakkafileet lasipurkkiin. Kaada päälle liemi ja sekoita kevyesti nostellen. Annna marinoitua kylmässä 5 vuorokautta. Mausta yrteillä ennen tarjoilua.